23 Şubat 2015 Pazartesi

Kış Aylarında Cilt Bakım Rutinim

Zaten hassas ve kuru bir cildim var, kış aylarında ise iyice başıma bela oluyor. İki gün farklı bir havaya maruz kalsam pul pul dökülmeler, gerilmeler derken nasıl normale döneceğime şaşıyorum. Bu nedenle zaten pek makyaj yapan biri olmasam da kışın yüzüme neredeyse hiç renkli kozmetik sürmüyorum desem yeri. Biraz da içeriği diğer ürünlere kıyasla daha temiz ürünlere yöneldim bu kış diyelim. Hem de eskiye nazaran fiyat olarak daha uygun ürünler seçmişim kasıtlı olmasa da, hepsi  gayet ulaşılabilir ürünler. Neyse ki toparlayabildim, şu an cildim her zamanki haline döndü. Bu süreçte neler kullandım bi bakalım:
Bebak Acı Badem Sütü : Yıllarıdır göz makyajımı temizlediğim tek ürün. Göz makyajı dediysem o da bir maskara en fazla bir de kalem. Günlük makyajda waterproof ürünler kullanmadığım için gayet memnunum temizlemesinden.

Nuxe Lotion Tonique Douce : Makyajımı temizledikten ya da yüz temizleyicisinden sonra bir pamuğa uygulayıp yüzümü bir de bununla silip nemlendiriciye cildimi hazırlıyorum.

Antipodes Kiwi Seed Oil Göz Kremi : Dörtdörtlükblog'un yazarlarından Onur'da görüp almıştım bu kremi. Kışın en problemli bölgem kesinlikle gözaltlarım. Sürekli kapatıcı kullandığım için çok iyi nemlendirmem gerekiyor. 3 haftadır kullanıyorum bu zamana kadar kışın beni tek başına bu kadar memnun eden bir krem olmamıştı. Bir de pek kolay emiliyor.

Johnson Baby Oil : Özellikle bacaklarım çok kuru olduğu için vücut losyonları kar etmediğinden her duş sonrası mutlaka vücut yağı kullanıyorum, emilimi daha kolay olduğundan bu aralar favorim bu :)

Skin Blossom Temizleme Sütü : Genelde ten makyajı yapmadığımdan cildimi temizlemek zor olmuyor. Skin blossom ise benim çok sevdiğim içeriği temiz markalardan. Daha önce göz kremini kullanmış ve memnun kalmıştım. Bu ürünü de benim ihtiyaçlarımı karşıladı yeterli ölçüde.

Missha Love Secret El Kremi : Bendeki Cherry Blossom olanı. Küçük boyutu çantaya atmalık, çabucak emilmesiyle de pek pratik.

Coresatin Kortizonsuz Krem : İşte kuruluktan gerilen, pul pul dökülen cildimi bebek poposu kıvamına getiren ürün. Kış bitince kullanmam ama şu günlerde iki gün ara versem bile tekrar kullandığımda cildim sünger gibi emiyor bu kremi. Sürdükten sonra verdiği his o kadar güzel ki anlatamam.

Himalaya Herbals Gentle Face Wash : Yüzümü kurutmayacak, hem de hassas cildimi yormayacak bir ürün ararken karşıma Watsons'ta bu ürün çıktı. Gerçekten çok memnunum, uyguladıktan sonra nemlendirici sürmesem bile cildim gerilmiyor ki bu benim için mucize.

Coresatin Barrier Losyon : Yüz kreminden pek memnun kalınca vücudun için de bu ürünü aldım. Olmazsa olmaz bir ürün değil ama uygun fiyatı ve kolay emilmesi sebebiyle kullanmaya devam edeceğim sanırım.

Blistex Lip Relief Cream : Kuru dudakların, kış aylarının vazgeçilmezi. Gece uygulamadan yatmıyorum desem yeri. Dudaklarım sayesinde pürüzsüz oluyor :)

Rival de Loop Hydro Bakım Kapsülleri : Şu mavi kapsüller 7 günlük kür olarak uygulanıyor ve kuru ciltleri nemlendirip güzel bir esneklik kazandırıyor. Ayda bir kez bu kürü yapmaya gayret ediyorum kış aylarında. Rossmann'da satılıyor ve fiyatları çok uygun.

Rival de Loop Regeneration Nemlendirici Yoğun Bakım Göz Kapsülü : Küçük kırmızı olanlar. Yine 7 günlük kür şeklinde göz çevresine uyguluyorum. Nemlendiriyor,düzenli kullanımda kırışıklara iyi geldiğini vaad ediyor. Beni nemlendirme kısmı ilgilendiriyor şu an tabi :)

İşte cildimin kışın köseleye dönmemesi için kullandıklarım bu kadar :p

5 yorum :

  1. Bebek yağı bende işe yaramıyor. Sünger gibi emiyo bacaklarım ama yine kuru yine kuru. Bazı insanlarda kuruluğa sebebiyet verebiliyormus diye okumuştum bi yerde. Aradığım vücut losyonu hala bulunamadı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duştan çıkar çıkmaz o ıslak vücuda uyguluyorum ben. Kuru cilde uyguluyorsan memnun kalmayabilirsin canım. Losyonlar tek başına asla yeterli gelmiyor bana da :(

      Sil
  2. gelırmı yenıler hadı bakalım ,yıne okumaktan zevk aldıgım bır bıtenler daha ;)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkürler :)