14 Haziran 2015 Pazar

Dipsiz Kuyu - Beklentiler vs Gerçekler #1

Dürüst olalım söz konusu ilişki olunca iki cinsinden birbirinden gerçeküstü beklentileri olabiliyor. Daha gerçekçi olsak her şey daha da güzel olacak sanki. Olayı kadınlar ve erkekler açısından ayrı ayrı ele alacak olursak, ladies first diyip kadınların bir erkekte istedikleri imkansız özelliklere göz atalım:

Başka kadınlara bakma! - Sanırım içlerinde en zor olanı bu. Sevgiliniz/kocanız gözüne sokmadan da olsa mutlaka yanından geçen kadını iki saniyeliğine de olsa süzmüştür. Ne yalan söyleyim ben hiç yakalamadım bu zamana kadar ama yapmaz da diyemem. Ki flört amacı gütmeyen, sadece anlık dikkat çekmeden mütevellit bu bakış bana masum geliyor işi öküzlük raddesine ilerletmedikleri sürece. Hem hangimiz karşı cinsten dikkat çekici biri ortama girdiğinde baştan aşağı süzmüyor ki:)


Daha duygusal olamaz mısın? - Erkeklerden bir bebek görünce sizin gibi yüzünün şekilden şekile girmesini, ona yazdığınız bir notu saklamasını vs. bekleyip yapmayınca onları duygusuz/odun olmakla suçlamayın lütfen. Sonuçta azıcık romantik ol diyince aklına seni seviyorumdan başka bir şey gelmeyen canlılardan bahsediyoruz. Onlardan bizim gibi en küçük bi anda bile gözlerinden iki damla yaş süzülmesini beklemiyorsunuz değil mi?


Şişeyi ağzına dayarak su içme! - Anneleri bile yola getirememiş zamanında siz onlarla nasıl baş edeceksiniz. Yanınızda yapmasa bile siz mutfakta yokken o sular, sütler bardak yüzü görmeden direk şişesinden/kutusundan içiliyor haberiniz olsun.


O gömleği mi giyeceksin? - Giyim zevklerini eleştirmek ya da değiştirmeye çalışmak da beyhude bir uğraş bence. Ha ben ömür boyu ne giyeceğini seçerim uğraşırım onunla derseniz kolay gelsin. Ama siz elinizi çektiğiniz anda eski haline dönecek bunu bilin.


Erkeklerin ise pek sevgili hemcinslerimden istedikleri imkansız şeyler bir başka yazının konusu olsun o zaman:)

7 yorum :

  1. Bir insanı değiştirmeye çalışmak çok saçma ya ben 7 yıllık evlilik tecrübemden bunu anladım. Değişmesi gereken şeyler varsa ve o da bu fedakarlığı yapmaya hazırsa zaten senin bir konuşmanla olacaksa oluyor. Daha fazla uğraşmak anlamsız.
    Hele ki her birinde 12'den vurduğun şu örnekler tam bir zaman kaybı :)
    Olduğu gibi seviyorsan sev, sevmiyorsan da zorlama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de en başta bu adam/kadın böyle diye yola çıkmak lazım. Sadece aşk/sevgi için geçerli değil bu tüm ilişkilerde bunun farkına varmak lazım aslında. Ama bu kadar kolay değil işte bunu kabullenmek de :/

      Sil
  2. erkekler kısmını hazırlarken bir kaç done verebilirim sanki :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hımm, ben aklımdakiler bir organize edeyim de sana danışıp feedback alırım sonra, olmaz mı üstad?

      Sil
  3. Bizden istenen tüm imkansızlar bu kadar mı?
    Lütfen geri dön ve yarım kalan o milyon maddeye devam et

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milyon madde mi, yok daha neler :)

      Fırsat bulabilirsem yazacağım en kısa zamanda, yani umarım galiba :/

      Sil
  4. yalnız, olur olmaz 'öküz öküz' deyip rencide etmeyiniz çok reca ediyorum..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkürler :)