8 Temmuz 2015 Çarşamba

Be My Eyes

Teknolojiye karşı bir insan değilim, hatta bu çağda doğanların içinde doğdukları kültürde hayatta kalabilmesi için kullanması gerektiği taraftarıyım. Bizim sorunumuz teknolojiyle değil her zamanki gibi eline geçeni hakkını vererek kullanamamakta.

Özellikle sosyal medya sağolsun, elimizdeki telefondaki uygulamaların merkezi biz olunca hepimizi dünya bizim etramızda dönüyor tarzındaki benmerkezci bir hayata ittiğini görmezden gelemiyorum. Bu durumdan azıcık silkinip bir dakikanızı insanlara yardım için ayırayım derseniz size güzel bir uygulama önerim var: Be My Eyes


Uygulamanın işlevi çok basit göremeyen bir insanın gözleri oluyorsunuz. Şu an sadece appstorelarda mevcut yakında google play store a da gelecekmiş. Uygulama nasıl çalışır derseniz üye olduktan sonra aramalara açık hale geliyor profiliniz ve ihtiyaç duyan birisi olduğunda size bir bildirim ulaşıyor. Gelen bildirimdeki çağrıyı kabul ederseniz size gelen soruya cevap veriyorsunuz. Elindeki paranın kaç lira olduğunu soran olabilir ya da giymek istediği renkteki kıyafetin hangisi olduğunu vs.

İşin içine video girince - sizin görüntünüz gitmiyor sadece karşı taraftan geliyor - kötüye kullanım vakalarıyla karşılaşma ihtimali de oluyor ama ben denk gelmedim henüz ve böyle işe yarar bir uygulamayı bu şekilde suistimal etmezler diye umuyorum. Ayrıca işlem tamamlandıktan sonra olumsuz bir durumla karşılaşırsanız bunu rapor edebiliyorsunuz.

Gelen aramalarda gördüğüm kadarıyla Türkiye'de pek yaygın değil. Umarım en kısa zamanda hem yardım edebilecekler hem de böyle bir uygulamadan faydalanabilecekler haberdar olur ve cihazlarına yükler. Siz de etrafınızda bu uygulamaya ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz kişilere duyurursanız pek güzel olur bence :)

5 yorum :

  1. Bu sabah instagramda gördüm ben de bunu. Kesin indiricem. İnşallah, umarım, suistimal eden pis sapık zihniyetlerin eline düşmez:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok faydalı bir uygulama, bunu mundar edenin insanlığından süphe eder Allah'a havale ederim zati :D

      Sil
  2. Ay! Play Store'a gelsin kesin indiricem. Ama dediğin gibi, umarım kötü kullananlar olmaz >.<

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım yakın zamanda gelir de daha da yaygınlaşır ülkemizde :)
      ben de aynı şeyi diliyorum :/

      Sil
  3. nasıl guzelmısssssss .....ınsanlar sapık olmadıgı surece hayat ne anlamlı

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkürler :)