7 Haziran 2015 Pazar

Beni Bu Havalar Mahvetti Sebastian

Her sene donuyoruz bir an önce yaz gelsin diye yakarıyoruz da sonra iki güneş görünce ay bu sıcaklardan bıktık diyoruz ya bu sefer şu havalar düzelsin zerre şikayet etmeyeceğim. Bıktım yağmurdan, gri gökyüzünden.


Ben ki gür ve kıvırcık saçları olan bir insanım bu kadar nem beni cadı kıvamına getirmeye yetiyor da artıyor bile. Her sabah saçlarımı nasıl adam edeceğim diye düşünmekten sıkıldım anlıyor musun?

Sonra iki damla yağmurda arızalanan trafik lambaları yüzünden yaşadığım strese yenik düşecek kalbim diye korkuyorum. Benim gibi panik olma eşiği bu kadar düşük olan insana yapılır mı bu?


Anlamadığım bir nokta da neredeyse küçük bir göl kıvamına gelen yollar. Hayır gayet düz bir yol yani orada herhangi bir su birikintisi oluşması mümkün değil ama nasıl oluyorsa lastikler yarısına kadar suya giriyor, bir de arabanız azıcık yere yakınsa çalışan aksamla temas eden sudan mütevellit balatalardan gelen hafif yanık kokusu, ah anlayamazsınız.

Ne giyeceğim derdine hiç gelmek istemiyorum ama hava 20 küsur iken yağmur yağınca benim de giysi dolabının önünde devreler yanıyor heyhat.




12 yorum :

  1. Havalar konusunda kesinlikle haklısın. Gür olmayan düz saçmalarım bile nemden dik dik dururken seninkileri düşünemiyorum bile. O bir kenara havalar sadece yağmurlu olsa gam yemeyeceğim ama bir de soğuk olunca gel de ne giyeceğine karar ver.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kadın olmak zor zanaat yahu işte, n'aparsın başa geldi çekiyoruz ;)

      Sil
  2. Bu havaların kişinin psikolojisini de iyi yönde etkilemediğini unutmayalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en azından benimkini bu postu yazacak kadar etkiledi :D

      Sil
  3. 3 numara saç,
    kafam rahat panpa.
    (gür ve kıvırcık dediniz beni benden aldınız ms. ne giysem..
    şu kafasında 3,5 kg saç olanlardansınız ellam :p)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yanlar iki olsa iyiydi :p

      (korkma ya o kadar da vahim değil durumum :p )

      Sil
  4. Of havalar deyince tam şu an bir güzel güneş açtı ki buralarda, bütün sıkıntımı unuttum yeminle :) güneş istyommm yaaa hava 20 derece olsa da olur!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen bugun hava güzel diye pek neşeliydim ama yine kapadı ve yine yağıyor :(

      Sil
  5. Bu havalar sinirlerimle oynuyor benim, ne giyeceğimi hele hiç bilmiyorum o da sinirime dokunuyor, saçlarım gür ve kalın telli şekil almıyor, bir kadının saçlarının şekil almaması ne demek yahu! ahh çok içime atıyorum çok! :'( en iyisi gidip bi kahve koyayım ben kendime, pfff...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçından ve kıyafetinden memnun olmayan kadının ne kendine ne de başkasına hayrı dokunabilir mi kuzum, benim dokunmuyor çünkü :/

      Sabah güneş yüzümüze gülüyor yalandan işten çıkınca bir bakıyorum kıyamet kopacak sanki öyle bir hava. N'olcak halimiz hiç bilmiyorum, en iyisi ben de bi çay koyayım :p

      Sil
  6. Sana İzmir'in güzel havasından yazıyorum fakat nem fenaaaa >.< Monica gibiyim gün boyu, it's the humidity! diye bağrınıyorum. Saçıma misler gibi şekillendiriciyi sürüyorum falan, o halde kalıyorsa bi 5-10 dakka kalıyor, sonra hop ağır ağır bukleler birbirinden ayrılıp bağımsızlıklarını gökyüzüne kalkarak ilan ediyolar falan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay İzmir deme bana kuzum, senin o güzelim kıvırcık saçların bile bu hale geliyorsa İzmir'de olsam ben iyice çıldırırdım sanırım :/

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)