28 Mayıs 2015 Perşembe

Allah Beni Böyle Yaratmış #13 - mim gibi gibi


Oooo en istikrarlı yazı dizim bu oldu sanırım. Tabi eldeki malzemeyi iyi bilince yaz babam yaz bitmiyor.  Şu yazdıklarımın hepsini okuyan beni çevremdeki insanlardan daha iyi tanıyor olacak durumda desem abartmış olmam. Yine doyamadım, anlattım da anlattım. Hatta bu sefer siz de anlatın istedim. Aşağıda bazılarınızı mimledim ama ben aslında şöyleyim diyen herkes yazsın gitsin :)



  • Doktorlara mı gitmeyi sevmiyorum hastaneleri mi bilmiyorum ama ayırt etmeksizin tüm doktorlarla mümkün olduğunca muhatap olmamaya çalışıyorum. Düşünün bir insan göz doktorundan korkar mı korkuyorum :/ Sevmiyorum insanlarla yakın temas halinde olmayı sanırım işin özünde bu yatıyor. 
  • İçinde ne olduğunu göremediğim şeyleri yiyemiyorum. Nasıl yani derseniz misal ekmek arası dönerdir, soslu dürümdür falan yiyemem. İlla yemeğin her tanesini görmem gerekiyor. Özellikle ilk kez yemek yediğim bir yerde tabaktakileri o kadar incelerim ki parça pinçik olur yok şurası yağlı yok burası böyle diye ancak tabaktakilerin yarısını yerim. Hal böyle olunca bazen garsonların servisi toplarken bir sorun mu var diye sorduğu çok oluyor :/

  • Çok çabuk sinirlenirim. Bunu iş hayatında kontrol etmeyi öğrendim ama yakınlarıma karşı hala aynı. Yanlış anlaşılmasın bu bağırırım çağırım tarzında bir sinir değil. Modumdan, suratımdan,verdiğim cevaplardan anlarsınız halimi. Misal en çok gülümsediğim zamanlar en sinirli olduğum anlardır. Karşımdakine derdimi anlatamazsam, müşteri ikna olmaz saçma sapan istekleri için tutturursa suratımda aptal bir gülümseme peydah oluyor. Başka bir baş etme yöntemim de aklımda kavga etmek o an sayamadığım lafları saymak. Beynimin içinde sana laflar hazırladım diye bir bölme var desem yeri.

  • Makyajdan tek anladığım ten makyajı. Benim için makyaj eşittir cilt kusurlarını kapatmak. O nedenle renkli farlarla, abartılı allık ve rujlarla işim olmaz aslında. Doğruyu söylemek gerekirse kimseye de yakıştıramıyorum. Gözün üstüne çekilmiş koca bir çizgi, bir de kuyruklu ve hatta renkli. Resmen kabus benim için.
  • Çocuğuna iki isim koyan insanları anlamıyorum. A. nın da iki adı var mesela iştekiler A. diyor evdekiler diğerini kullanıyor, bazıları ikisini birden söylüyor. Nerede ne diyeceğimi şaşırıyorum. Hatta ilk başlarda bazen A. diyip bazen diğer adını kullanıyordum ondan bahsederken de oda arkadaşım iki çocuğu birden idare ediyorum sanmış, çok ayıp yapılır mı öyle şey :p
  • Neredeyse on yıllık bir arkadaşımla koptuk yakın zamanda. Ortada kavga yok, gürültü yok, sorun yok. Hatta son görüştüğümüzde gayet iyiydik. Peki neden bitti diyecek olursanız şunun farkına vardım benim arkadaşlık, sevgililik her ne ise tüm ilişkilerim kavgasız gürültüsüz daha doğrusu acısız bitti. Ama hepsinin tek ortak noktası azalarak bitmesiydi. Önce paylaşımlar, sonra görüşmeler derken zamanla ya ben gidiyorum dedim ya da gidene hadi yolun açık olsun diyecek noktaya geldim hep. Tuhaf.

  • Korku, gerilim türü filmleri izlemem. Ben hala filmde kötü bir şey olacağını hissedince ya filmi kapatan ya da o kısmı hızlıca geçenlerdenim.
  • Yağmurdan hiç hazzetmem, sadece altında ıslanmayı değil öyle camdan bakıp kahvemi yudumlamak da bana göre değil. Aslında yılın sevdiğim tek zamanı eylül-ekim ayları.
  • sıcağı çok severim ama öyle böyle değil. Oturduğumuz site yaşlıların egemen olduğu bir yer ve merkezi sistem olması sebebiyle aşırı sıcak. Bizim eve gelenler atlet -şort gezerken ben battaniyelere sarılıp otururum o derece.
  • Çay ya da kahve ikisine de çok bağımlı değilim ama günde en az 1 bardak da olsa çay içmem lazım. Bu nedenle yurt dışı seyahatlerimde ne olur ne olmaz diye yanımda bir paket bardak poşet çay bulundururum her ne kadar keyif almasam da tadından.
  • En sevdiğim yemek, kitap, film vs gibi sorulara asla cevap veremem. Çok saçma değil mi o kadar şeyden bir tane seçmek. 

  • Dünyanın en dertsiz tasasız insanı olduğumdan olsa gerek kafamı yastığa koydum mu uyku moduna geçmem en fazla 5 dakika falan sürer. 
  • Bakmayın burada Türkçe'nin anasını ağlattığıma o "di mi"lerle falan, daha samimi sohbet hasında geçsin diye öyle yazıyorum ama normalde çok takıntılıyımdır bu konuda. Ay Allah kimseye her şeyi bitişik, herkes yerine herkez, beğendim yerine beyendim yazan insan iticiliği vermesin, amin :) 
  • Hatta biraz fazla takıntılıyımdır, elektronik bir dokümanda bir boşluk yerine iki boşluk bırakılsın kelimelerin arasında, ya da noktalama işaretinden sonra boşluk bırakmadan diğer kelimeye geçilsin onun bile düzeltmesini yaparım ya da yaptırırım.
  • Bir isteğe veya davete bakarız cevabı verdiysem o aslında sana şu an hayır demek istemiyorum daha sonra makul bir bahane bulup kibarca reddeceğim anlamına gelir söz konusu bensem :p

Uzun zamandır ortalarda görünmeyen, yazılarını merakla beklediğim Mor Rimel
Severek takip ettiğim, evlilik hazırlıklarından zaman bulursa artık diye umut ettiğim Kozmetik Aşığı
Kıvırcık saçlarına hasta olduğum, benim gibi Kore kozmetik sevdalısı Bu Benim Partim
Giyimi zevkli, ürün yorumları pek güvenilir Alice In Shoppingland
Uzun zamandır takip etmeme rağmen eski yazılarına baktıkça kendime daha bi yakın bulduğum Bir Varım Bir Yokum
Bu kadar çiçeğin arasına iki böcek katayım ama di mi :p

Pek güzel hayat dersleri veren, şu blog alemine ayrı hava katan Öküzün Önde Gideni
Şimdi uzun uzun anlatsam bir post daha çıkar, kısaca yeri ben de pek ayrı olan O da var Buddha

Hadi dökülün bakalım Allah sizi nasıl yaratmış :)

12 yorum :

  1. Eski yazılarım tarzında yazılarımı ben de çok özledim, onlar daha bir ben gerçekten de!
    Şimdi Allah beni nasıl yaratmış diye yazıyorum, yani atış serbest değil mi :) Allah'ın gücüne gitmez yani değil mi :)) Konsept yok yani öyle Allah ne verdiyse değil mi? Hmm, bir bakalım bakalım, ne inciler döküyorum :)
    Bu arada ortak noktalarımız olduğu kadar ayrıştığımız noktalar da fazla ama bunları kendi yazımda ortaya dökeyim diyorum,
    Laters Baby!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay laters baby diyince aklıma sen geliyorsun artık valla, Christiancım değil ne yalan söyleyim :D

      valla gördüğün gibi ben her telden sallıyorum kendimle alakalı Allah ne verdiyse kuldan saklamadan anlatıyorum.
      Tamamen sana kalmış şekerim anlıcan :)

      merakla bekliyorum valla :D

      Sil
  2. Hmm hmm... Düşüneyim bakalım; neler çıkacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merakla bekliyorum valla, epey umutluyum senden baştan söyleyim de :p

      Sil
  3. üçünç!
    :p

    ben bu serinin tümünü okudum ms ne giysem,
    hakkınızda eh, iyi kötü bir şeyler biliyorum diyebilirim o halde? :)

    ayrıca kendi yarattığınız serinin eşe dosta paslanması da akıllıca olmuş,
    gerçekten okudukça diyordum negzel post lan bu diye,
    bir baktım, en alta benim adımı da yazmışsınız 'böcük' deyü :)
    çok teşekkür ederim, mutlu oldum.

    posttaki görsele bakar bakmaz,
    aha, köpek mi aldı yoksa dedim,
    sonra o görsele uygun maddeyi okuyunca güldüm epey,
    hahah ancak bu kadar olur :p

    tekrar teşekkürler hanımefendi,
    sanırım yazmayı deneyeceğim,
    hem bir kaç ay yokum da buralarda,
    'pause' postu olsun.

    xoxo,
    buddha.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma ya anam babam kadar tanıyorsun neredeyse :p

      bu postların seveni çok olunca azıcık da siz dökülün istedim.
      böcük dediysek sevimli manasında falan -yersen :)

      maalesef hala evde iki kişiyiz. Köpeğe ev eziyet olur dedim kedimiz olsun dedim ama onda da bir gelişme yok hala.
      Bir ara sen alacaktın bulldog n'oldu o iş, aldıysan sevmeye geliriz ama ;)

      neyse şurada iki günün var yazmadan gitme, yokluğunda okur okur hasret gideririz :p

      Sil
  4. Efenim sizin yazılarınız kadar iyi olmaz bence ama, en kısa zamanda benden de bir Allah beni böyle yaratmış yazısı gelecek! :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay ne demek, eminim pek eğlenceli bir yazı olacak.
      Merakla bekliyorum tatlım :)

      Sil
  5. Yine çoook keyifli bi yazıydııı. Adımı görünce şaştım bi:) Ben de vakit bulur bulmaz hazırlıyorum;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım, senin yazında pek güzeldi ;)

      Sil
  6. ben bunu çok yeni gördüm ama :)
    her ne kadar blogda mim yapmasam da en sevdiğim yazı dizin için bir istisna yapıcam galiba. gerçi senin kadar başarılı olur muyum bilemiyorum.. bekle beni! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında ben de mim işlerinden epey uzağım ama bu yazı dizisinin takipçisi çok olunca bir deneyim dedim. Ha tabi ki illa yapacaksın diye bir şey yok kuzum ama çok başarılı olacağından eminim :D

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)