2 Ekim 2014 Perşembe

Tek Derdim Ne Yesem : Tarçınlı Kurabiye

Bayram öncesi millet baklava-börek paylaşırken benim gibi acemiler için ağızları tatlandıracak bir öneri de benden gelsin dedim :)
Sırf şu kedili kalıpları kullanmak için sade bir kurabiye yapayım, kurabiyeden ziyade bisküvi tadında olsun istedim. Klasik kurabiyeye ne koyuyorsak göz kararı ekledim ve beni tatmin eden bir sonuç elde ettim. E sizinle de paylaşmasam olmazdı di mi :)


Neler kullandık?
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı tarçın

Nasıl Yaptık?
Ben üşengeç bir insanım, malzemeleri sırayla koymaya üşeniyorum. Un hariç tüm malzemeleri kaba koyup unu azar azar ekliyorum sadece miktarını ayarlayabilmek için. Zaten çok kolay yoğrulup homojen hala gelen bir hamur. Açıkçası tarçını tarifte belirttiğimden biraz daha fazla kullandım çünkü ben tarçına bayılıyorum. Aşureyi bile sırf tarçın için yediğim doğrudur :) Neyse konuyu dağıtmayım, hamurumuzu yoğurduktan sonra tezgahta merdane ile açıp kalıpla şekil vermeyi tercih ettim. Dediğim gibi ben biraz çıtır çıtır olmasını istediğimden hamurun kalınlığı yaklaşık yarım cm idi. Elinizde yuvarlayarak da şekil verebilirsiniz, o zaman daha yumuşak kurabiyeleriniz olur. Şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdikten sonra önceden 190 derecede ısıtılmış fırına verip yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. İsterseniz fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyip üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz ama benim için fazla şekerli oluyor o halde, tarçın tadını daha az alıyorum o nedenle tercih etmiyorum. 

Afiyet olsun :)

4 yorum :

  1. yanına çayla çok güzel olur valla,eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Acayip tatlı olmuuuş! Ellerine sağlık=) Bu kalıplar nerden pekiiy

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım :)

      Sanırım ebaydan almıştım.

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)