2 Temmuz 2014 Çarşamba

Er Kişiye Doğumgünü Hediyesi Almak Ya Da Almamak

Şimdi yine ota boka ahkam kesen insan moduna bürünmüş olacağım. Benim için bir erkeğe hediye almak daha doğrusu farklı bir şey bulmak çok zor. Çeşitli forumlarda falan kocamın doğumgünü ne alayım, yok sevgilimin doğumgünü nasıl sürpriz yapayım diye kafayı yoranlar var. Şimdi size ne alın demeyeceğim ama ne almayın diye o forumlardan ilham alarak bir şeyler karalamazsam olmaz :D

İkinizin fotoğrafını verip yok puzzle, saat, kupa vs. gibi şeylerden yaptırmayın sakın. Bir kere adamın doğumgünü ne işin var senin hediyenin içinde. İkincisi emin olun karşınızdakine zerre etki etmeyecek bu. Siz erkekleri bizim gibi duygusal mı sanıyorsunuz. Ki bana böyle hediye alan bir erkekle de işim olmaz benim ama neyse konu o değil :)

Yok bu zamana kadar olan çektirdiğiniz fotoğrafları, gittiğiniz sinema biletlerini, beraber seyahat ettiyseniz ordaki broşürleri, uçak biletlerini kalplerle falan kutulara doldurup sevgilisine verenler vardı eskiden. Hala varlar mı bilmiyorum ama hiçbir erkeğin bundan etkilenip ah sevgilim ne düşüncelisin, her anımızı saklamışsın diye boynunuza atlayacağını sanmayın. Olsa olsa adamın gözünde istifçi olursunuz, yarın ben bunla evlensen çöp ev diye evimi basarlar diye düşünür benden söylemesi :)

Eğer işine hediye gönderecekseniz öyle kırmızı kadife kalpli kutular içinde çikolata ve yanında da çiçek falan göndermeyin, milleti adama güldürmeyin. Zaten kucağında i love you yazan ayıcıklardan falan bahsetmiyorum hiç dikkat ettiyseniz.


Şimdi özene bezene sevdiği yemekleri hazırlamakta sorun yok ama sofrayı mumlarla donatıp, ondan romantik bir akşam yemeği yemesini beklemeyin. Muhtemelen sevdiği yemeklere yumulup sizi deli edecektir. O nedenle o kokulu mumlara, kırmızı gül yapraklarına boşa para vermeyin :)


Şimdi o kadar yazdın ne hediye alacağız biz bu adamlara diyecekseniz kasmayın oyun seviyorsa oyun konsolu alın, konsolu varsa oyun alın. 40 yaşına da gelse forma alın illa kendi takımının olması da gerekmiyor Barcelona, Real Madrid, Honduras, LA Lakers, Red Sox falan fark etmiyor onlar için pek :) Saat alın ki çoğu saatlere tutkun olduğundan en tercih ettiğim hediyedir kendi adıma :) Adamın dona ihtiyacı varsa don alın emin olun daha mutlu olacaktır. Gidin arabasına bakım paketi alın, olmadı lastiklerini yenileyin :) Neyse lafın özü, yaratıcı olayım diye kasıp adam istediğiniz tepkiyi vermeyince ona odun, öküz gibi yakıştırmalar yapmak yerine gerçekçi olun; üzmeyin, üzülmeyin :D


p.s. bu arada bugün bana 7 yıldır katlanan er kişinin doğumgünü, ondan aklıma geldi bu karaladıklarım.

18 yorum :

  1. Doğum günü kutlu olsun,
    Çok selamlarımı ilet ;)
    Ayrıca bu yazdıkların (yazının giriş kısmındakiler) ne pis hediyelermiş arkadaş,
    Biri bana alsa ağzımı bozarım.
    Bilet neyin verecek ha kutuda?
    Vay yavrum vay.
    Bak ben de destekleyeyim sizi Ms. Ne Giysem,
    Erkeğiz biz,
    Incık cıncık saçmalamaya gerek yok.
    Düzüz, ihtiyaçlarımız karşılansa daha mutlu oluruz.
    Yani arabamızın lastiklerini yazlık yaparsanız (ki örnek olarak geçiyor deyü yazdım),
    Onun yerine denediğiniz 'romantizm' konseptlerinden kat be kat mutlu oluruz.
    Oyun olur, forma olur.
    Hatta halı saha vs. takılan erkekse karşıdaki, halı saha ayakkabısı al bak,
    Mutluluktan ağlamazsa adam değilim.
    Ama ne o öyle pazılmış, kupaymış.
    Hadi len.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler bayım, çok naziksiniz her zamanki gibi.
      Ben de onu diyorum adamlar biz düz insanlarız, dediğimizin altında başka anlamlar aramayın, öyle duygusal olaylara girmeyin diye bas bas bağrıyor ama hala kasıyor millet işte n'aparsın :)

      Aslında halı saha ayakkabısı almıştım, ah hala kullanır o Predator'u de yazmayı unutmuşum yukarda :) Ağlamadı bak ama gözleri dolu dolu olmuştu hediyesini açarken :p

      Sil
  2. o yukarda almayin diye yazdiklarin bana benimkini hatirlatti. önce akrep erkegi diye böyle sandim ama galiba bircok erkek böyle.
    o nahli karikatüre de cok pis güldüm. sürekli yasadigim sey cünkü, her firsatta.
    onun kullanabilecegi bir sey olmali mutlaka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben bana hediye alındığından da kullanacağım bir şeyi tercih ediyorum ne yalan söyleyim :D

      Ama tüm erkekler bu konuda üç aşağı beş yukarı aynı, burç falan etkilemiyor pek :D

      Sil
  3. eniştenin doğum günü kutlu olsun:) nice senli yılları olsun ;)

    hediye konusunda da çözmüşün olayı haaa senin evliliğin mükemmel bacım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın şeker :)

      Mükemmel bir evlilik imkansız kuzum ya ama teşekkürler yine de böyle düşündüğün için.

      Karşındakini tanıyıp beklentilerini o doğruda belirlemek o romantik komedi filmlerinin albenisine kapılmamak lazım. Oy ciddiye bağladım :p

      Sil
  4. hahahaha, benim eşiminde doğumgünü bugün, en güzeli bir yere yemeğe götürmek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa kutlu olsun, öyle her sene değişik bir yer bulup götürüm ben de ama bu sene evde kutlucaz biz :D

      Sil
  5. Ben eşime doğum günü hediyesi alırken pek sıkıntı çekmiyorum ona parfüm alsam, saat alsam, hatta bi denecik gömlek bile alsam mutlu olur.:)
    Öyle maç delisi bir adam olmadığı için forma alsam bunu alacağına bana gömlek, ayakkabı alsan daha iyi olurdu bile der.:))

    Ayrıyetten eniştenin doğum günüsü kutlu olsun önemli olan sağlıkla, huzurla ve birlikte bir ömür geçirmek azıcık duygusalsa hiçbir şey almayıp İrem Derici'nin kalbimin tek sahibine şarkısı eşliğinde evde güzel bir sofra hazırlayıp, yemek yiyerekte hediyeden yırtabilirsin:D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen dediğin gibi aslında onlara ne alsan mutlu oluyor tanıdığın için alacak şeyi bulmak da kolay ama biz olayı büyütüyoruz gereksiz yere :)

      Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için Melal :)

      Sil
  6. Bende beş yıldır hediye alırım en çok seiko saatte sevinmişti :) bu yıl yine bozmadım saat aldım ona da sevindi :) başka bişey daha bulmam lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah benimki de saat delisi allahtan da hiçbir şey bulamayınca ben de kolaya kaçıyorum hemen :D
      Sevdiği bir içkiyi de ekle hediyesinin yanına daha ne olsun :D

      Sil
  7. Bence playstation harika bir hediye
    Ya da birlikte katılınacak bir outdoor aktivitesi olabilir. Ben daha cesurum dersen arkadaşlarıyla geçireceği kısa bir tatil de fena olmaz.

    Hiçbiri olmadıysa içinde harika hissettiğin bir iç çamaşırı al kendine.
    Emin ol güzel bir hediye olacaktır ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Playstationı ilk evine taşındığında almıştım:)

      ah kafamız aynı çalışıyor arkadaşım :) Yukarıya eklemedim ama en güzel hediyelerden biri onun seveceği tarzda bir iç çamaşırı almak. Hem de başkasına aldığın hediyeyi kendin kullanmak tam bir win-win durumu :D

      Sil
  8. Yahu ben aynaya zar zor bakıyorum. Kalkıp bir de sıfatım puzzle'lara, kupalara, yastıklara işlenecek olursa kezzap atarım yastığa, pazıla! Bak sezon geliyor, kap kombinemi ver. Hem aklın da kalmaz Demirbey nerede diye? Demirbey haftasonu öğlen başlar içmesine akşamına maça girer, gece de eve döner. Bitti, kafesledin Demirbey'i haftasonu için.
    Ha bu zor ve pahalı gelebilir. Bir karton sigara al, efendime söyleyeyim bir masaj randevusu al, at al. hani bunla mümkün. Ama bana fotoğraf getirme, bana sevgi getirme, romantizm getirme. Hele hele hediye diye baş başa gece ayarlayanlar var ki onu hiç yapma rica ederim. En kötü cebime sıkıştır bir Yunus Emre'li 200'lük. Ben bakarım dalgama.

    Her ne kadar özneyi 'Ben' olarak kullandıysam da bu özne kolaylıkla Tüm erkekleri kapsayabilir.

    Saygılarımla
    FYİ
    (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel anlatmışsın Demirbey, şu yorumu şu yazıya ekleyesim geldi o derece.
      Kombine güzel fikir aslında İstanbul'da yaşayanlar için.

      diyorum işte adamlar biz bunlardan anlamıyoruz diye alenen söylüyorlar ama kim aklına girdiyse bu kadınların illa bir atraksiyon peşindeler. Lakin ben çok düz hediyeler verdim bu zamana kadar ama eline para sıkıştırmayı düşünmemiştim hiç, not ettim :p

      Teşekkürler efendim bu güzel ve uzun yorumunuz için, saygılar bizden :D

      Sil
  9. Ahahaha sen beni öldürüyosun Esra!! Şu saatte hastanede kahkahalarımı zor tutuyorum ya :D
    Bu arada enişteye mutlu yıllar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nöbette seni bir nebze de olsa neşelendirdiysem ne mutlu bana :D

      Teşekkürler canım :)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)