8 Nisan 2014 Salı

Dipsiz Kuyu - Evlilik

Ahkam kesmelere doyamadım sevgili okur, farkındayım. Henüz evliliğinde 2 yılı bile doldurmamış bir insanım ama 20 yılı dolduranın bile bu konuda ukalalık taslamaya hakkı yok bence. Benimki kendi halimde saçmalamalarım olsun:)

Öncelikle şunu unutmayın söz konusu ilişkilerse herkes için geçerli bir doğru yoktur. Bir nevi diyet gibi düşünün, herkesin listesi farklıdır. Onu incecik yapan liste, senin kilolarına kilo katabilir. Bundan sebep evliliğinizi, ilişkinizi asla başkalarıyla kıyaslamayın. Gördün mü Eda'nın kocası 5. ay dönümümlerini kutlamış, o çok beğendiğim çantayı almış diye kocanızın başının etini yemeyin. Ya da birbirimizin cümlelerini tamamlayan çiftlerden olmayın, ne olacak? Tam tersine bilmeyin ne diyeceğini ki her konuştuğunda ağzının içine bakmaya sebebiniz olsun

Kendimle çelişeceğim ama evlilikle ilgili tek bir gerçek var evlenen herkesin kilo alması. Kadının ev pasta-börek koksun hevesi, erkek kısmının ise yıllardır yalnız yaşamaktan sıkılıp isteklerini yapacak birinin olması derken gece yarısından sonra yenen kızartmalar, kurabiyeler, makarnalar.. Bunlar size fazlasıyla dönecek unutmayın.

Arkadaşlarıyken sizi aramaması, oyuna dalmışken sorunuza cevap vermemesini sorun haline getirecekseniz vay halinize. 

Bir de sürekli beni seviyor musun, özledin mi vs. sorularıyla boğanlar var ki genelde hemcinslerim oluyor kendileri. Gerçekçi olalım aynı evi paylaştığın bir insanın 1-2 gün evden uzaklaşması sadece 2 gün yalnızlığın keyfini çıkarayım hissiyatını doğurur. 2 gün ne yahu, millet aylarca kavuşamıyor. İnsan özledim demeye utanır.


Bir ilişkide en yapılmaması gereken şeylerden biri ise seksi silah olarak kullanmak. Şahsen adilce olmamasını geçtim, ters tepebilir :/



Bu evin reisi benim dönemleri çok geride kalmadı mı? Evli olmayan arkadaşlarla görüşmüyoruz diyen kadın var yahu kocasının arkadaşının yüzüne bakarak.Adamın ne giyeceğine, ne yiyeceğine kadar karışıyor. Sevmiyorum böyle ilişkileri. 


Çoraplarını oraya koyma, yok klozetin kapagını kaldır gibi saçma nedenlerden dolayı kavga etmek hiçbir şeyi değiştirmez, siz söylediğinizle kalırsınız. 30 yaşına gelmiş bir adamdan/kadından değişmesini beklemek hayalperestlik :)

Çiftlerin birbirini kısıtlaması da ayrı bir sorun. Her şeyi beraber yapan çiftler var saygı duyuyorum ama evli çiftler mutlaka ayrı zaman geçirmeli. Bırak adam arkadaşlarıyla çıksın, eve geç gelsin ne olacak ya da tersi, sıkma bu kadar kadını. Eğer kendini kafese hapsedilmiş hissederse bir insan, bir süre sonra o kafesten çıkmak tek derdi olur. 

Bir de tabi ki kimse boşanmak için evlenmez ama istatistiklere bakınca o olasılığı da göz ardı etmemek lazım. Tüm hayatını evliliğe adayıp, arkadaşlarını, işini, kendi zevklerini ihmal edenlerin evlilikleri ellerinden kayıp gidince bu kadar bocalamaları hep bu yüzden.


İlişkiler üzerine diğer sallamalarım:

34 yorum :

  1. evli olmayan biri olarak evlilikle ilgili söyleyecek pek sözüm yok, gözlemlerim var bol bol.. bazısı oldukça korkutmaya yetiyor ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimki de gözlem yahu kilo olayı hariç :/

      evlilik, çocuk bunların hepsi zaten korkuyla yaklaşılacak şeyler. Korkmayanlar işi her yönüyle düşünmeyenler zaten :)

      Sil
  2. Sadece 2 yıllık mı evlisiniz? Çabuk çözmüşsünüz:)))) Bize tuhaf gelen ilişkilere bakıyorum bazen de kendi aralarında gayet iyiler. Her ilişkinin bir dinamiği,rutini var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en başında da dediğim gibi bunlar öylemesine karalamaca yahu, şurada geyik yapıyorum diyelim :)

      Dediğim gibi bunu 20 yıllık evliler de çözemez çünkü genel geçer bir kuralı yok. O nedenle tuhaf gelen ilişkilere de bu gözle bakmak lazım haklısınız :)

      Sil
  3. oyuna dalmışken bana cevap vermeycek bak sen kim lan o :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adam seni kuafördeyken, alışverişteyken arasa açar mısın sen kuzum, ben açmam :)

      Sil
    2. Arayınca açmayacak?
      O telefonu gırarım!
      Bak 'g'yle yazıyorum,
      ne kadar ciddi olduğumu anlayın :p

      Sil
    3. Angaralı detected :p

      Sil
    4. açmam mesaj atarım galiba;)) ulan halı saha benden gıymetli mi :P

      Sil
    5. lokasyonunu bildikten sonra sorun yok benim için ya hayatta aramam da dediğim gibi aranmak da istemem :)

      bu arada bir angaralı daha mı yoksa :p

      Sil
    6. yok beee ben sizin şiveyi seviyorum ama alakam yoktur :D ilerde gelmezsem tabi :/

      Sil
    7. Gel gel,
      Gel sen,
      Bir şey deniycez :p
      (Angara lobisi)

      Sil
    8. Gel gel ben kacmadan gel doktorum ;)

      Sil
  4. Sanırım hayata benzer baktığın insanla keyifli oluyor her şey.
    İlişki ya da evlilik, adı her ne olursa olsun, birlikte eğlenebiliyorsan eğer tamamdır!
    Gerisi sadece prosedür...




    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle, aslında demem o çok karmaşık hale getirmemek, üzerine kafa yormamak lazım.

      Evlilikle ilgili o kadar yazılıyor, çiziliyor ki insanlar o normlara uymadıklarını görünce sorun mu var bizde diye düşünüyor sebepsiz yere.

      Sil
  5. İlk paragrafından itibaren ne kadar kilo aldığımızı düşündüm! Sonrasına tam aklımı veremedim derdimden :) Öyle böyle kilo almak değil...

    Bizim de bir ay sonra doluyor iki yılımız, yukarıda yazdıklarının hepsine imzamı atarım. Bilhassa değişme konusu, asla olamayacak bir şey. Biz evimizde "gelişme" kuralı koyduk :) Birbirimizin eksik yönlerini karşılıklı geliştirmeye, daha iyi olmaya çalışıyoruz... Bunu yaparken ise hır gür ve zorlama asla yok... Zaten evlilik de hayat gibi bir şey değil mi? Tadını çıkartmak lazım hayatın ve birbirinin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde ben aldım desem yeri çünkü şunu yapalım bunu yapalım diyip sadece tadımlık yiyen ve geri kalanına bana bırakan bir koca mevcut evde :)

      Ben kendi adıma konuşayım hiçbir huyum değişmedi, istesem de değişemem zorlama oluyor çünkü. Sadece bazı konularda daha dikkatli olmaya çalışıyorum diyelim eğer karşı tarafın bir rahatsızlığı varsa ;)

      Sil
  6. Baş ağrısı : En etkili doğum kontrol yöntemi!
    Bayanların evlendikten sonra baş ağrılarının arttığını biliyor muydunuz?
    Bilmiyorsanız da çok doğal Ms. Ne Giysem, çünkü az önce uydurdum :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer sebebi migren değilse sevişmenin baş ağrısına iyi geldiğini biliyor muydunuz Mr. Buddha :)

      Ben bilim insanlarının yalancısıyım :) http://bit.ly/1kmnYCB

      Sil
    2. biz derste böyle şeyler öğrenmiyok ya uyduruyo bu İsveçli bilim emmileri :P

      Sil
    3. Daha o konulara gelmemişinizdir kuzum :)

      Sil
  7. Annemle babamı düşündüm de ne kadar uyumlular maşallah dedim. :)))

    Darısı ben bekar kızlarına inşallah :P

    YanıtlaSil
  8. Kilo konusuna katılıyorum
    Kendin yapmasan bile gelen giden oluyor özellikle ilk zamanlar. Misafirler iki dilim yiyiyor geri kalan herseyi kendin yiyiyorsun:)
    Ben çoraplarını oraya koyma vb seylerin söylenmesi taraftariyim. En azindan burkac kere denenebilir, eğitime açık olmak lazım:)
    Karşı tarafı rahatsız ediyorsa tamamen değişemese bile dikkat etmesi gerekiyor insanin. Yoksa nerede kaldı saygısı, sevgisi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle ben kendimi pek ifade edemedim de sürekli dırdır yapmamak lazımdı aslında ana temam :)

      Sil
  9. Güzel bir yazı :) saçmalamak bazen iyidir :) evli değilim ama uzun bir ilişkim var tamda dediğiniz gibi anlaşmanın bir kuralı yok çünkü ben sevgilimle aramda geçenler diğerlerine garip geliyor :) önemli olan sizin ne hissettiğiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutluluklar Asene öncelikle. Bazı kalıplara uymaya çalışmadan hissettiğin gibi yaşamak en güzeli :)

      Sil
  10. yazıya bayıldım,çok gerçekçi :) ama şu çorapların atıldığı yer konusunda dilini tutamayanlardan biride benim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de o çoraplarını, terliklerini ortaya atan ben olduğumdan pek olaya tarafsız yaklaşmıyor da olabilirim :)

      Sil
  11. her yiğidin yoğurt yiyişi, her sevgilinin sevişi başka :)) evliliğe ba-yı-lı-yo-rum!

    YanıtlaSil
  12. Kaç gündür şu post yorum yapılmak üzere kenarda bekliyor, nihayet gelebildim :)

    Şahane bir yazı olmuş! Dediklerinin hepsine katılıyorum. Seks konusunda ise söylemek istediğim özellikle bir şey var. Seksin eksikliğe ile daha iyi bir adam/koca olan erkeğin değeri beş para etmez gözümde. Böyle bir zavallılığı kabul edemiyorum. Çoğu erkek böyle diyorlar, eşim böyle biri değil o yüzden seksin erkeklerin dünyasında ne kadar büyük bir yer kapladığını hiç bilemedim. Ama bu kadar zavallılarsa nasıl saygı duyup da aşık oluyorlar anlamam imkansız.
    Bak ben de büyük büyük konuşuyorum sinirlenince :v

    Büyük konuşmak konusunda seni öyle iyi anlıyorum ki. Bazen sinirleniyorum, bir post yazıyorum, fazla ukala bulup vazgeçiyorum. Ama bir yandan da burası bizim bloğumuz. Bizim fikirlerimiz burada hüküm sürmeyecekse nerede sürecek değil mi?

    Şimdi yalan yok, evliliğimin ilk yıllarında karakterim şimdiki kadar olgun ve oturmuş olmadığı için herkesin ilişkisiyle kıyaslıyordum kendiminkini. Ne kadar komik ve anlamsızmış bunu yapmak. Her ilişkinin kendine özgü bir dili, tarzı, yöntemi varmış .Sonradan öğreniyor insan. Hoş 30 yaşına gelip de hala "bak filancanın kocası bunu yapmış duydun muu" diye gezinen kadınımsılar yok değil. Hala çözememiş bazı şeyleri (-_-')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ne vefalı bir insanmışsın be Ponti :)

      Teşekkürler. Seks için her şeyi yapan erkekle, onu kullanarak bir şeyler yaptıran kadın aynı.
      Büyük konuşmaya gelince burada aklıma gelen her şeyi rahatça yazayım istiyorum dediğin gibi burada da hükümdar biz olmazsak nerede olacağız :)

      Aslında sadece evlilikle alakalı değil ben gerek ilişkilerimi gerekse kendimi insanlarla kıyaslamayı bırakalı çok oldu. Ondan beri kafam rahat ne yalan söyleyeyim.

      Bırak 30'u ben 50sinde bile yapanları görüyorum, şaşıyorum :)

      Sil
    2. Kesinlikle hiç bir farkları yok :)

      Evet senin gibi ben de kendimi başkalarıyla kıyaslamıyorum artık. Bu insanı ya ukala ya mutsuz yapıyor ki mantığı saçma zaten saydığımız sebeplerden dolayı.

      Sil
  13. Selam :) Haziranda 2 sene olacak evleneli, ama bazen içime bir ergen kaçabiliyor. Bunu kontrol edebildiğim zaman eminim daha sağlıklı bir ilişkimiz olacak :) Ayrıca ayrı vakitler geçirmek konusunda sonuna kadar katılıyorum. Evliliğin sosyal hayatı kısıtlaması insanın artık kendi olamaması demek bence. E sevdiğin insanın artık kendi olamamasını istemek?!? çok bencilce. Evlenmeden önce 4 sene uzak mesafeli bir ilişki yaşadığımız için 2 günlük ayrılığa özlem diyenlerin ağzına vururum valla :) Şaka bir yana kimseler sevdiceğinden uzak kalmasın, yanındaysa kapris yapmasın. Her şey güzel olabilecekken yokuşa sürmesin. Ergenlik is over (bu da kendime not oldu haha)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkürler :)