7 Nisan 2014 Pazartesi

Tek Derdim Ne Yesem: Magnolia Pudding

Hadi bu kez de sütlü bir tatlı deneyim dedim ve blog aleminin son haftalarda en çok yapılan tatlısı Magnolia pudingde karar kıldım. Türkiye'de bunu yiyebileceğiniz tek yer Cookshop sanırım. Ama orijini New York'daki Magnolia Bakery'e dayanıyor. NY'dekini değil ama LA'dekine gitme fırsatım oldu ama lezzeti aynı mıdır bilmiyorum.Açıkçası Cookshoptakini denemedim ama aldığım bu tarif en yaygın olandı ve herkes çok benzetmiş tadını oradakine. Bana kalsa klasik bir muhallebiden farkı yok bu haliyle. Lezzetli ama farklı değil. Muhtemelen Cookshop kendince uyarlamış tarifi.

Ne kullandık:
Puding için
1/2 lt süt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
100 ml krema
Süsleme için
1/2 paket bebe bisküvisi
çilek, muz

Nasıl yaptık?
Krema hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp kıvamı koyulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştırıyoruz. İstenilen kıvama geldiğinde kremayı ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz. Bu arada bisküvileri rondoda çekip, çilek ve muzları dilimleyip hazır hale getiriyoruz. Daha sonra kuplara muhallebi, bisküvi, meyve olacak şekilde dolduruyoruz. Ben alt kata meyve olarak çilek, üst kata ise muz kullandım. En son kattaki meyvenin üzerini pudingle kaplayıp yine bisküvi ile süslüyoruz. en az 4 saat buzdolabında beklettikten sonra servis ediyoruz.

Yaptıktan sonra  Magnolia Bakery'nin yemek kitabındaki tarife rastladım. O tarifte bizimkinden farklı olarak koyulatırılmış şekerli süt(sweetened condensed milk) istiyor muhtemelen macrocenterlarda vardır. Yok ise en sevdiğim bloglardan Cafe Fernando tarifini vermiş uğraşmak isterseniz. Tek sorun biz cici bebe kullanırken onlar Nilla Wafers kullanmış. Onun nasıl bulabiliriz bilemiyorum.

Ama benim verdiğim tarifi yaparsanız adına Magnolia Puding demeyin bence muzlu çilekli bisküvili muhallebi deyin :)

p.s. Bu malzemelerle 3-4 kup ancak çıkıyor, bilginize :)

10 yorum :

  1. Süt ve meyve karışımına bayılan biri olarak, bu nefis tatlı karşısında saygıyla eğiliyorum!
    Bu aralar ihtiyacım olan şey işte bu!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah imkanım olsa yaptıklarımı tüm izleyicilerimle paylaşsam, içime dert oldu şu an :(

      ama yapımı çok basit, buzdolabı yerine oda sıcaklığına geldikten sonra buzluğa atarsan da 20 dakikada servise hazır hale geliyor :)

      Sil
  2. Sırf bunun için Cook Shop'a gidiyoruz iyi mi?
    Gerçi pizzası da fena değil :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cookshop'u severim zaten alışveriş arası enerji depolama yerim oluyor Gordion'a uğradıkça.
      Lakin pizza konusunda tutucu bir insanım bir kaç yer var onların dışındakini yesem de övmem diyim :)

      Bu mangolia pudinge gelince ecnebilerin tabiriyle overrated bir şey ya ülke sınırları içinde yapılanları bence. Bizimkiler de bayılıyor ama bende deneme isteği bile uyandırmadı, ilginç :) Ha ne demeye evde yaptın diyeceksin işte hep merak :)

      Bazı şeyler yerinde yenmeli.


      Misal Çorum leblebisi :p

      Sil
    2. gece gece ders çalışan insanların okumaması gereken fotoğraflar, yorumlar içeriyor burası!!!
      :))))

      Sil
    3. bunu diyen canım katmerleri gece gece paylaşan biri olmayaydı iyiydi :p

      Sil
    4. Bak aynı yerlerde vakit geçiriyoruz Ms. Ne Giysem, demedi demeyin :p
      Lakin pizzası güzel bence. Zaten hepi topu 2 ayda 1 pizza yiyorum, bırakın da istediğimi yiyeyim.
      Kaldı ki öv-me-dim. Fena değil dedim :p
      Tamam, sakinim ;)
      not : Leblebi yedikten sonra su içilmesi için herkesi uyaralım, vicdani sorumluluğumuzu yerine getirelim, net ;)

      Sil
    5. Ne yapsak ki? Zevklerimiz mi aynı mekan kıtlığından mı bilmem ama muhtemelen sen nereyi desen ben gitmişimdir, ben nereyi desem sen gitmişsindir :)

      Tamam tamam sustum, istediğini ye, istediğin yerde ye :p Böyle "-"ler koyup hecelemeye falan gerek yok, aaa :)

      p.s.çok düşüncelisiniz, unutmamak lazım tabi leblebi yedikten sonra su içmeyi.

      Sil
  3. ellerıne saglık *-*

    banada beklerım sevgıler

    YanıtlaSil