10 Mart 2014 Pazartesi

Yeni Evli Çiftlerin Facebook İle İmtihanı


Sevgililer, yeni evliler biliyorum çok aşıksınız aman birbirinizi çok seviyorsunuz ama facebook timelinemıza tecavüz etmeyi bırakın artık. Aşkımla sinema keyfi, kocacım seni çok seviyorum paylaşımlarınızdan gına geldi. Ya da bilmiyorum sorun bende, bazen sizin paylaşımlarınız karşısında acaba duygusuz bir odun muyum diye kendimden bile şüpheye düşüyorum.

Ama yine de siz siz olun şunları sakın yapmayın!

  • Evlendiğinizin ertesi günü soyadını değiştirip kocasının soyadı yapan kızım. Ne acelen var merak etmiyor değilim. Bir de bunun hesabını ortak hesaba döndürenleri var ki aman Allah korusun.
  • Ertesi gün balayı otelinden check-in yapan, düğün sabahı düğün fotoğrafları ekleyen çift. Bunu yapan çiftlerin balayının ne olduğunu bildiğinden şüpheliyim :) Ya düğün yorgunluğunu atmaya gitmişsin, sevdiğinle başbaşa tatildesin nerden aklına gelir senin facebook. O kadar mı sıkıcısınız, o kadar mı birbirinizden bıktınız. Benim eşim bunu yapacak vay haline.
  • Evlendikten 2 sene sonra bile düğün fotoğrafı paylaşan çiftimize geldi sıra. O anları özlemden midir, fotoğraflar çok güzel çıktığından mıdır bu merakınız bilemiyorum. 
  • Geldik en kötüsüne.. Evliliğin henüz ilk aylarında olan çiftler. Her akşam yemeğinizi, kocanızın size aldığı çiçeği, yazdığı notu paylaşmak zorunda olmadığınızı biliyor muydunuz?. Aşkımla maç keyfi, bugun yemeği kocam yaptı, evde sinema keyfi temalı fotograflarınızdan bıkkınlık geldi. 
  • Bonus olsun bu da. Kocasının-karısının her fotoğrafına hayatımın anlamı, sensiz nasıl yaşıyormuşum, iyi ki varsın yazmazsa ölecek hastalığına yakalanmış grup. Aşk-sevgi kavramını sorgulamama neden oluyorsunuz mütemadiyen haberiniz olsun.



Belki de siz en doğrusunu yapıyorsunuz da biz ruhsuz öküzleriz diyip kimse alınmasın diye son noktayı koyayım ben en iyisi :p

24 yorum :

  1. 'kocişkomun kankişkosuyla yatakta pompiş keyfi!'

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Eyvah kocam" diye durum güncellemesi bile gelir ardından bu gidişle :)

      Sil
  2. Vallahi 4 yıllık evliyim millet sormasa foto yükleyeceğim yok. Bir tek düğün resmim de yoktur yani. Ama anlıyorum insanları hayatları face de yaşanıyor ve onlar da gördüklerini duyurmak istiyor. Ben de mutluyum ben de yaptım bır bır bır işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al benden de o kadar, düğün fotografçımız ekleyip bizi taglemiş sağolsun onları bile kaldırdım ben de:)

      Sil
  3. bırak herkes istediğini yapsın ya yargılama bence
    benim naçizane fikrim de şu o vakit; böyle bir yazıya blogunda gerek yoktu:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili adsız herkes istediğini yapsın ben de istediğimi yazayım hatta sen de istediğini yaz :) Blogumdaki yazıların hepsi zihnimin bir ürünü olduğundan aklıma ne gelirse onu yazıyorum burası benim kafa boşaltma yerim o nedenledir ki her şey birbiriyle alakasız zaten. Gerekli olup olmadığını düşünmedim bu zamana kadar, o okuyanın takdiridir.

      Sil
  4. Evlendikten 1-2 hafta sonra bir tanıdığım, Facebook'tan mesaj atmıştı bana, "Kııız hoşgeldin, ama olmaz ki hala soyadını değiştirmemişsin, kihi kihi kihi..." Artık Facebook'ta bile arkadaşım değil tabi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben Facebook'u bırak normal hayatta bile ikinci soyadımı resmi işler hariç kullanmıyorum. 26 yaşına kadar geldiğim adın sonuna başka bir soyad eklenince yabancılaşmış hissediyorum kendimi ne yalan söyleyeyim :)

      Sil
  5. Benim en uyuz olduğum grup, eşiyle ortak hesap açanlar, böyle saçma bişey olamaz sanırım :). Evlendiğimde sanırım facebook yoktu, ama boşandığımda vardı ve bende ertesi gün soyadımı değiştirmiştim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ortak hesap olayı benim de anlam veremediğim bir şey gerçekten :)

      Sil
  6. Ahhhh kanayan yarama değinmişsin :) Böyle birkaç kişi var bende de, zor tutuyorum kendimi şu yazını paylaşsam mı acaba :) Kocacımla bilmem nerde diye supermarkette check-in yapanını ve hatta aşıtomla bilmem ne dizisi diye, diziyi etiketleyeni var bende de. Offff yaniii, offff...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz aynı dertten muzdaribiz desene :)

      Sil
  7. hahaha ben de bi tek ben sinir oluyorum sanıyordum :)

    YanıtlaSil
  8. bende bunu anlamiyorum cok guzel yazmisssin. Benim Fbu kullanmamim tek sebebi ( oda ara sira) turkiyede kalan aileme birkac fotograf gonderip iletisimi saglamak, hic yoktan iyi geliyor. O nun haricinde hic oyle zaman gecirmedigim bir yer esim hele hic acmaz o derece. ama ne zaman baksam aptal saptal ask sozleri... Ya fb yokken bu insanlar napiyorlardi onu bilemiyorum.. Bende kocamla sinema keyfi yapiyorum ama her dakika bunu yazmiyorum acaba tek koca onlarda warmi saniyorlar ? :) Bide en garibime gideni de bi keresinde arkadasimin teki bi hastanede ''chek-in'' yapmisti ve durumunda su yaziyordu ''miniiik kizimiz cok hasta :( :( '' ... Simdi denilecek o kadar cok sey var ki neyse en kibarini soyleyeyim '' eee be asiri sorumluluk sahibi anne kizin madem cok hasta nasil zaman buluyorsunda bunu fbta yazabiliyorsun kizinin yaninda olsana ... Tamam anlarim basinda dururken sikilip belki bi ara bi soyle duvarina bakarsin ama dakika basi fb yazmaya ayiracagin vakti kizina ayirsan daha iyi olmazmi .. her dakikasinii anons ederyek yasayan insanlari anlayamiyorum
    Cok konustum ama son bisey daha diyeyim.. birde fb cikti herkes filozof oldu. Ne zaman fba girsem insanlarin statuslerinde bi filofik cumle.. hayir normal hayatta onlari tanimasam dicem ki waay be :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel anlatmışsın... Hasta yatagında bile ben hastanedeyim diyerek kolunda serumla fotograf koyanlar var.. Benim de aklım almıyor. Herkes filozof ama normal hayatta iki cümleyi ardarda kuramıyor :)

      Sil
    2. :))) Evet evet birde hastanede kolunda serumla foto çekilenler var ki beni benden alıp elimin kolumun klavyeye gitmesine sebep olan ama akraba olması sebebiyle elimi çenemi zor tuttuğum anların sebebidir:)

      Sil
  9. Bu insanlar o kadar çoklar ki bu yazından alınan çok kişi çıkacaktır :)
    Ha tabi ki alınmaları önemli değil. Ben de bazen dayanamayıp yazıyorum bu konular hakkında ama o anlık rahatlamadan başka hiçbir işe yaramıyor. Hoş herkes istediğini yapmakta özgür ama bu kadar saçmalığa da katlanamıyor insan.

    Ben bir tek tuvalete gittiğini yazmayan bir arkadaşıma artık dayanamayıp sormuştum : "kızım hiç mi işin gücün yok, ne diye facebookta yaşıyorsun?" diye. Onun da cevabı şuydu : "Amaaan ne yapayım ya oyalanıyorum işte."
    Bu cevap her şeyi anlatıyor aslında. İşi, gücü, hobisi, derinliği olmayan insanlar böyle boş işlere sarıyorlar. Hava atmak, parasıyla, aşkıyla övünmek marifet geliyor çünkü görmemiş, çünkü olgun değil, çünkü hayatta zevk alacağı daha derin hisler yok... Zaten dikkat edersen bu insanların illa ki bozuk bir türkçesi vardır ve cümleleri mantıklı veya etkili değildir, saçma sapandır.
    Neyse en güzeli duvarından engelle, ben öyle yapıyorum. Biz nasıl özgürsek onlar da özgür yapacak bir şey yok :)
    Başta sinirimi bozarlardı şimdi iyi gırgır malzemesi oluyorlar bana. Bir de şu keyif kelimesinden tiksindim onlar yüzünden normalde bile kullanamıyorum (-_-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle herkes istediğini yazmakta özgür tıpkı benim gibi. Alınanlar olması normalde herkesin arkadaş listesinden böyle 3-5 kişi varsa mutlaka onlardan biri denk gelecektir bu yazıya :P

      Sil
  10. Hayatta tek becerebildiği şey EVLENMEK olan bazı insanların facebook kapak fotolarını ve bilimum sosyal platform paylaşımlarını dolduran bu evlilik sahneleri enteresandır. Evlendiği günün ertesinde eklediği Evlilik fotosunu; facebook kapak resmi olarak ayarlamasının üzerinden 3,5 sene geçmesine rağmen değiştirmeyen o hanım kızlarımızın anlatmak istedikleri tek bir şey var bence; becerebildiğim tek şey buydu. O da EVLENMEK başkaca bir hünerim olmadığından bu foto da onun resmi olarak kalsın gitsin...! anlamını taşıyor.. O yapış yapış sürekli aşkıııııııım mesajlarını saymıyorum bile... tek bir foto ile bile beni kahretmeyi başarıyorlar..

    YanıtlaSil
  11. Herkes istediğini yapar lakin benim en sinir olduğum şeylerden bir tanesidir bu her attıkları adımı facebookta lanse etmek...
    Bi kaç kişi var ki listemde onları 10 sene görmesem her gün nerde ne halt ettiklerini facebook aracılığıyla bilirim...
    Bir tek yatak maceralarını yazmıyorlar ama buda yakında olursa hiç şaşırmam...
    Aynı evde ayrı pclerden birbirlerine yazı yazan gösteriş meraklılarımı dersin, yapılan her süprizi paylaşan mı dersin, hayatı boyunca çekilen bütün fotoları faceye koyan mı dersin ohooo sayarımda sayarım ama liste uzar gider:)
    Kısacası sevmediğim bir şeydir bu :)
    Şimdi böyle arkadaşların laf yağmuruna tutulurmuşuz :)

    YanıtlaSil
  12. Bu dertten muzdarip ne kadar çok kişi var:))
    Eşi hastanede serum takılmış vaziyette yatarken, o fotoğrafı facebook'ta paylaşan arkadaşım var benim.
    Bulaşıcı bir hastalık bu, ya da bir bağımlılık çeşidi.

    YanıtlaSil
  13. Facebook un bana verdiği yetkiye dayanarak ilikşki durumunuzu evli yapıyorum :)))

    YanıtlaSil
  14. Hahahaha ablam balayındayken fotoğrafları ben yayınlamıştım, tabiiki kendi çekimlerimdi :P

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkürler :)