28 Mart 2014 Cuma

Allah Beni Böyle Yaratmış #4

Yasak gardaşım yasak.. Artık yasaklar hakkında konuşmaktan bunaldım. Bari blogda biraz hava dağılsın deyip yine kendimden en gereksiz ayrıntıları paylaşacağım sizlerle :)


Burçlardan zerre anlayan ya da burçlara inanan bir insan değilim. Kendi burcumu bilirim sadece bir de yükselenimi- Allah'tan ikisi de başak. Bunlar size sorulduğunda cevap vermezseniz çok şaşırıyor insanlar o nedenle ezberlemek zorunda hissettim bazı şeyleri. Misal bir başak olarak çok düzenli, mükemmelliyetçi falan bir insanım ben, ya ya :p Onun dışında şu ayda doğan şu burç olur onu bile bilmem. Eğer yeni tanıştığım biriyle burç konusunu konuşuyorsam anlayın ki onla edecek iki lafım yok o kadar çaresizimdir.



Seveni, meraklısı çok ama kınadan nefret ediyorum. Evlenirken bile arkadaş, anne hatrına elime sürdüm ama anında silip attım peçeteyle. Kınayı bu kadar sevmeyen bir insan olarak kına gecesinden ve o gecede yapılan envai çeşit aktivitelerden hazzetmiyorum ama bu yaz 4 yakın kız arkadaşım evleniyor ve ben kendi kına gecesi dışında başkasınınkine katılmamış bir insan olarak ne yapacağım merakla bekliyorum :) Aslında genel olarak düğün ile ilgili şeylere merakım yok. Düğününden 20 gün önce gelinlik almaya gidip, ilk giydiği gelinliği alıp toplamda bu işleme yarım saat ayırmış bir insanım, siz düşünün gerisini.



Fil hafızalıyım. Duyduğumu asla unutmam, bu konuda benle iddialaşmayın zararlı çıkarsınız. Alakasız insanların doğum günleri, ortamda figüran olarak duran kişilerin bilgileri, araba plakaları, telefon numaraları gibi gerekli gereksiz her şey aklımdadır. Sevmiyorum bu huyumu.Her tarih, olay, nesne bana birini ya da bir şeyleri hatırlatıp gereksiz yere meşgul ediyor zihnimi.



Domatesleri canlı canlı- yani çiğ- yemediğimden bahsetmiştim daha önce. İnsanların bunun kadar şaşırdığı diğer bir özelliğim bisiklet sürmeyi bilmiyor olmam. Neden diyecekseniz kısaca özet geçeyim, küçükken oturduğumuz apartman cadde üzerinde bir yer olduğundan babam çok korkarmış başımıza bir şey gelecek diye bu nedenle kardeşimle benim bisiklet maceram evde sürülen 3 tekerlikli bisikletlerden sonra son bulmuş. Hoş bizde de o heves yokmuş demek ki öğrenmemişiz sonradan.


Çok yemek seçen bir insandım, geçmişe bakınca ne ile besleniyormuşum diye düşünüyorum. 15 yaşıma kadar maydanoz yemedim desem yalan olmaz sanırım. Anneannecim sağ olsun yaptığı tüm su böreklerinin 1 tepsisini maydanozsuz yapardı benim için. Bir de 18 yaşıma kadar yediğim yaprak sarmaları adet olarak 20 yi geçmezdi herhalde. O da tek tük yapıldığında tadına bakmak için. Ama üniversiteyi kazandım, geldim annem yurt arkadaşlarıma sarmalar göndermeye başladı sen yemiyorsun bari kızlar yesin diye baktım ki onların elinde kapış kapış gidiyor bir iki derken ben de yaprak sarması fanı oldum çıktım. Belirtmeden geçmeyeyim kiraz yaprağından sarmayı da çok severim onunla da geç tanışmış olsak da :)



16 yorum :

  1. Bende hiç maydonoz sevmem ve yemem, Kızlarımdan bir tanesi de bu konuda bana çekmiş maalesef, kokusunu bile sevmiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben alıştım artık. Hala dal dal maydanoz yemiyorum ama salatada, börekte, köftede olması sorun değil benim için :)

      Sil
  2. Kına bende sevmiyorum hele kokusu içimi bayıyo yaa ama kına merasimlerine hayır demiyoruz :D domatesi çiğ yemeyen ilk kez duydum çok şaşırdım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kına ile ilgili her şeye karşıyım :)

      salça, ketçap, menemen gibi domates ürünleriyle sorunum yok ama domatesi ya da suyunun değdiği bir şeyi yiyemiyorum kesinlikle var böyle insanlar şaşırmayalım doktor hanım :)

      Sil
  3. Kına olayına sadece ablamın kınasında yaptım o da ayıptır pek şekilsizdi elimi yıkamaktan gına gelmişti :D

    kiraz yaprağından sarma mı, ama ben daha yemedim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiraz yaprağından sarma Malatya yöresine ait bir şey. Ben de ilk kez 5-6 sene önce yedim. Denk gelirsen bir şans ver derim :)

      Sil
    2. Malatya nere biz nere ya, tüh :D

      Sil
  4. Bende otuz yıldan sonra çörek otu yemeye başladım, faydalı diye başımın etini yediler yıllardır ama bir tane ağzıma gelse perişan olurdum. sonra ne olduysa zorladım kendimi az biraz alıştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı şeylere alışıyor insan ama ben eskiden neler neler yemezdim çoğuna alıştım ama domates yiyemiyorum kesinlikle :)

      Sil
  5. Aiy bisiklet konusunda kaderlerimiz ayniymis yalniz ben 3 tekerlekliden terfi edip bi boy buyuk 2 tekerli bisiklet aldirmistim.. Yalniz hala disari cikip deneme iznim bile olmadigi icin evde oylece durdu yillarca.. Ben de yirmi kusur yasinda bisiklete binmeyi ogrendim, tavsiye ederim cok sey kacirmisiz yillarca!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok heves ediyorum ama otuza az kala belki bir cesaret gelir bana da:)

      Sil
  6. Kınadan ben de hiç mi hiç hoşlanmıyorum ama dediğin gibi seveni çok!
    Bisiklet için hevesin varsa emin ol 2 günde öğrenirsin.
    Nereden mi biliyorum? Tam 2 günden öğrettim bir arkadaşıma.
    Şimdi rüzgar gibi uçuyoruz hehehehehehe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya şu yaşta öğrenemeyip rezil olurum diye düşünüyordum ama çok gaza geldim şu an ya ben de arkadaşın kadar çabuk öğrenirim ;)

      Sil
    2. Umarım olacak yukarıdaki yorumda bir yerlerde ;)

      Sil
    3. Bak unutmadım
      Bekliyorum "uçuyorum artık" yazını 3 vakte kadar :p

      Sil
    4. ah çok tatlısın, haftasonu Eymir'e gidip başlayacağım deneme sürüşlerine :)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)