21 Şubat 2014 Cuma

Tek Derdim Ne Yesem : Brownie Cheesecake

Farkındayım blogu epey ihmal ettim son günlerde, bırakın post yapmayı yorum bile yapamıyorum. Bahar yorgunluğu mu dersiniz, hafiften bunalım evresi mi bilemeyeceğim ama pek keyifsizim bu aralar.
Bunda özel ve iş hayatımın tabi ki payı var ama şu an işte sorun bu diyecek bir derdim olmamasına rağmen pek bir keyifsiz ve isteksizim. Çağımızın hastalığı memnuniyetsizliğe mi kapıldım acaba?

Bu hafif depresif hallerimden mi üstüme ölü toprağı serpildiğinden mi bilmem eve gidince bir kaç şey atıştırıp bir şeyler okuyayım ya izleyeyim dememle birlikte koltukta uyumuş olarak buluyorum kendimi. Saat 9 gibi mayışan bünyem gözlerini gece 2-3 gibi açıyor ve sonra uyumak falan yalan oluyor doğal olarak. Bu düzenli düzensizlik hem sinirlerimi bozuyor hem de aklımdaki planlara uyamamak da beni deli ediyor. Bu hafta sonu biraz silkinip kendime gelme çabaları içinde olacağım, kısmet.

Of çok uzattın Esra hadi tatlıya gel artık diyenler haklısınız. Ama bu postu okuduğunuza pişman olmayacağınız bir tarif ile karşınızdayım. Her ne kadar diğer tariflerim kadar pratik olmasa da bugünkü tarifimiz Brownie Cheesecake :)

Eğer Starbucksın bu tatlısını seviyorsanız bunu denedikten sonra yüzüne bile bakmayacaksınız benden söylemesi :) Gelelim malzemelerimize:

Tabanı için:
200 gram bitter çikolata
200 gram yumuşak tereyağ
3 yumurta
200 gram pudra şekeri
100 gram un
Cheesecake için:
150 gram pudra şekeri
400 gram labne peyniri
2 yumurta
1 paket vanilya
Çikolata sosu için:
150 ml krema
200 gram bitter çikolata
  • Yapılışına geçelim şimdi de. Önce bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Bu arada tereyağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra sırasıyla yumurta ve unu ilave edin. Son olarak da erimiş çikolatayı da ekleyip karıştıralım. Yağlı kağıt serilmiş yuvarlak kelepçeli kalıba karışımı yayalım. 
  • Daha sonra cheesecake malzelerinin hepsini bir kaba alıp iyice karıştırdıktan sonra bu karışımı kalıba döktüğümüz brownie hamurunun üstüne yayalım. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirelim. Piştikten sonra oda sıcaklığına gelinceye kadar bekleyelim ve daha sonra 2 saat buzdolabında bekletelim. 
  • Bu arada kremayı ısıtalım ama kaynatmamaya dikkat edelim. Çikolataları parça parça ekleyelim ve iyice eriyinceye kadar karıştıralım. Burada dikkat etmemiz gereken bu sosu kullanmadan önce 40 dakika beklemek ve bu süre zarfında ara sıra karıştırmak.  
  • Evet mutlu sona çok az kaldı. 40 dakikanın sonunda çikolatalı sosu buzdolabında beklettiğimiz cheesecakenin üstüne döküp son olarak 1 saat daha buzdolabında beklettikten sonra servise hazırız.


Afiyet olsun şimdiden :)



3 yorum :

  1. Sütlü bir şeyler de paylaşsanız nasıl olur Ms. Ne Giysem?
    Pratik de olsa mesela? :)
    Carte d'Or yada Dr. Oetker hazır tatlıları sayılmaz ama :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen yapacaksan paylaşayım senle ama bir ara yaparım diyorsan gelecek haftaya sütlü bir şeyler paylaşayım o vakit bu başlık altında :)

      Sil
    2. Haftaya bu başlık altında, anlaştık ;)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)