11 Ocak 2014 Cumartesi

Bakım Zamanı: Yıpranmış Saçlar İçin Ev Yapımı Maske

Haftasonu evde yalnız kaldığınızda kendinizi cilt ve saç bakımına verenlerden misiniz? O zaman size pratik bir önerim var. Isı, boya ve çevresel faktörler gibi nedenlerden yıpranmış saçlarınızı onarmaya yardımcı, aynı zamanda da size parıldayan saçlar sağlayacak bu maskeyi bu haftasonu mutlaka deneyin :)
Malzemelerimiz oldukça az. 1 adet muz, 1 adet avokado ve tercih edeceğiniz bir bakım yağı. Ben badem yağı kullandım ama hint yağı, zeytinyağı gibi yağları da tercih edebilirsiniz. Avokadoyu kabuğundan ayırıp çatalla püre kıvamına gelene kadar eziyoruz. Daha sonra muzu da aynı şekilde ezip avokadonun üzerine ekliyoruz. Bu karışıma tercih ettiğimiz yağdan da 1 yemek kaşığı ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve maskemiz hazır. Maskeyi saçımızın tamamına uygulayıp 20-30 dakika bekletiyor ve sonra yıkıyoruz. Beklemek sıkıcı gelirse zaman geçirmek için dün bahsettiğim diziyi izleyebilirsiniz :)

Denerseniz sonuçları paylaşın mutlaka :)

2 yorum :

  1. Henüz denemedim ama eve gidip denemeyi planlıyorum.Hatta ben olsam biraz da bal eklerdim bu karışıma faydası olur zararı olmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balı hiç denemedim daha önce saç maskelerinde. Ben de deneyeceğim bir dahaki sefere :)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)