3 Mart 2016 Perşembe

Tek Derdim Ne Yesem : Kabarmazsa Gel Benden Hesap Sor Keki

Şimdi başlıktaki anlam bozukluğuna takılmayın, zira başlığı okuyup bu posta bakmaktan vazgeçerseniz çok şey kaybedersiniz. Bir kek düşünün ki her seferinde kalıplardan taşsın, içi yumuşacık ama dışı çıtır çıtır olsun. Nasıl oluyor o derseniz okumaya devam edin.

Ne kullandık?

3-4 yumurta (m boy ise 4, l boy ise 3)
1,5 su bardağı toz şeker (benim gibi pek tatlı sevmiyor ya da içine çikolata parçaları koyacaksanız 2 yemek kaşığı daha az kullanabilirsiniz)
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu 
2,5- 3 su bardağı un

arzunuza göre ceviz, fındık, kakao, çikolata yani Allah ne verdiyse



Nasıl yaptık?

Bazen yukarıda saydığım tüm malzemeleri aynı anda bile kaba koyup karıştırdığım oldu ve sonuç beni tatmin etti ama yine de işi riske atmak istemezseniz önce yumurta ile şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra süt ve sıvıyagı ekleyin. Kabartma tozunu un ile bir kapta karıştırdıktan sonra azar azar sıvı karışıma ilave edin.Son olarak kekinize eklemek istediğiniz yemiş, çikolata gibi malzemeleri de koyduktan  sonra bir kez karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına harcı yayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek - yaklaşık 40 dakika- pişirin. Servis etmek için soğumasını bekleyin ki kekimiz hamur olmasın.

Yukarıdaki şirin şeyler ise bu işte bir yamukluk var adlı çalışmam. Her ne kadar görünüş itibariyle limona daha çok benzeseler de fazla gelen kek harcını muffin kalıplarının ücte birine doldurduğumda karşılaştığım sonuç. Yamuk da olsa ne kadar kabardığı burada daha bariz olduğundan paylaşayım dedim. Hep mükemmel olamayacağım yani :p

Tarifi denerseniz sonuçları mutlaka benimle paylaşın, afiyet olsun :)

5 yorum :

  1. bayılıyorum böyle kabarık kek fotoğraflarına :)
    sade kekin içine fındık ceviz bile atsan bambaşka değişiyor tadı o yüzden kuruyemişli kekleri çok seviyorum.. eline sağlııkkk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler.
      Her türlü tatlıyı seve seve tüketen biriyim. ama yemişli olanları meyveli vs. olanlara tercih ederim :D

      Sil
  2. Harika gözüküyo !! Yalnız ben aynı tarifi daha geçen gün yaptım(ekstradan 3 havuç, tarçın ve ceviz de ekledim:p) kabarmadı:( Beyaz un yerine tam buğday unu kullandım o mu acaba sorumlusu:/ Bir de un un koktu baya:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa çok üzüldüm.

      benim alttaki yamuk olanlar havuçlu mesela ama kabarma sorunu yaşamadım. Tam buğday unundan da olabilir dediğin gibi.

      Ama asıl sebebi havuçlar olabilir. Islak kaldıysa veya çok karıştırdıysan dibe çöküp kekin kabarmasını önleyebiliyor. Ben keke havuç ekleyeceksem havuçları rendeledikten sonra kağıt havlu üzerine yayıp üzerine tekrar kağıt havlu serip bastırıyorum ki suyunu iyice bıraksın diye.

      Sil
  3. Ellerinize sağlık aldık tarifi:))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkürler :)