1 Haziran 2015 Pazartesi

Kullanın Bitsinler #1

Daha iki post önce makyaj yapmıyorum demiş biri olarak kendimle çelişmekten hazzetmesem de şimdi bu kadarcık şeyle yapılana makyaj denmez zaten diye gardımı alayım öncelikle. Yine mide ağrılarım nüksettiğinden zaten uykusuzluktan ölü olan ben iyice zombi moduna geçince bu hafta azıcık da olsa kendime özen göstermek istedim. Dün makyaj çekmecelerimi düzenlerken aa bunu aldığımı unutmuşum, ne zaman aldım ki bunu deyip şaştığım ürünleri kullanayım da bitsinler diye bir hafta boyunca kullanacaklarımı içeren bir kutu hazırlayım dedim. Bu kutuyu makyaj masamın üzerine koyacağım ki hemen elim bu ürünlere gitsin, hem de sabah sabah aranmayım boşuna çekmecelerde ne nerede diye :)

Bu tarz akrilik kutuları içinde ne olduğunu görebildiğim için seviyorum, sanırım Migros'tan almıştım zamanında. Benim kullanacağım ürünler için boyutu gayet yerinde. 25 cm eninde 7-8 cm yüksekliğinde olsa gerek.

Öncelikle ten makyajı ürünlerinden başlayalım:
L.A Girl Pro Concealer #natural : Demirbaş kapatıcım MAC pro longwear a muadil gösterilince ve fiyatı da onda biri olunca denemek için almıştım ama renk seçiminde hata yapmışım. Şimdilik gideri var ama bronz tene kavuşunca çok eğreti duracak ondan bitsin bir an önce diye listeye ekledim hemen.
L'oreal Skin Perfection Anti Fatigue Perk Up Cream : Geçenlerde bahsettim, nemlendirici niyetine kullanıyorum artı yüzüme biraz da olsa canlılık geliyor. Detaylı yazısı tam da burada.
Chanel Vitalumiere Satin Smoothing Fluid Makeup SPF 15 : Normalde fondöten kullanmıyorum ama hem bu üründen sıkıldım, hem de miadı dolmak üzere. Lazım olursa diye ekledim onu da kutuya. Kısaca kuru ciltlilerin seveceği bir ürün. Aslında benim için rengi bir tık açık ama gün içinde oksitlenme yaptığı için ve ince yapılı bir ürün olduğundan renk farkı yaratmıyor. Detaylı yazısı için tık tık!
Gosh Prime'n Refresh Eye Roll-on : Kapatıcının çizgilere dolmasını ve kalıcılığını bir nebze de olsa etkilediğini düşündüğüm için makyajımda hiç eksik etmediğim bir ürün.
Missha Signature Extreme Cover Concealer : SPF30 içeren bu ürün neredeyse tam örtücülük sağlayan bir kapatıcı. Ama kıvamı çok katı ve biraz zaman harcamak gerekiyor uygularken. O nedenle çok üşeniyorum bunu kullanmaya çünkü ince bir kat halinde uygulamazsanız cakey bir görüntü kaçınılmaz olabilir.
Bobbi Brown Creamy Corrector #peach : Olmazsa olmazlarımdan biri daha. Gözaltı morluklarımı nötrlemek için kullanıyorum. Daha önce #bisque rengini blogda yorumlamıştım. Bunu LA girl proconcealerı kullanmadan önce mutlaka kullanıyorum, ama Missha Signature Extreme Cover Concealerdan önce kullanma gereği duymuyorum pek.
H&M Macadamia Nut Lip Treatment : Dudakları pek bir güzel nemlendiriyor ama bir giyim firmasının ürünü olması içeriği nasıldır diye beni derin düşüncelere de gark etmiyor değil.



Geldik renkli kozmetik ürünlerine. Aslında pek renk yok ama :D
Clinique Chubby Stickler: Birisi doğal tonlarda bir pembe diğer ise soğuk bir kırmızı. Seyahat boyu olmalarına rağmen bitmediler. Rujlarla pek aram yok ama bunları bitireceğim kararlıyım bu sefer :)
The Balm Hot Mama Allık : Bilmeyen yok, her tene yakışan bir allık. İçindeki ışıltılar abartı olmasa da ben yine de gece dışarı çıkarken tercih ediyorum.
Avon Ideal Luminous Allık #soft plum : Bu ürünü nereden ne zaman aldım hiçbir fikrim yok. Annemden ya da kardeşimden kaldı sanırım :) Leylak-pembe arası bir renge sahip, bir şans vermek istedim.
Sleek Blush #suede : Kendime en yakıştırdığım allık desem yalan olmaz. İçinde şeftalilik barındıran nude olarak tanımlayabiliriz rengini sanırım, çok doğal bir görüntü veriyor. Her ne kadar kutuya üç allık koymuş olsam da elimin yine buna gideceğinden eminim :)
Wet'n Wild Tekli Far #brulee : Göz kapağımın rengini eşitlemede kullanıyorum ben de herkes gibi. bir de maskara uyguladım mı işte bitti benim göz makyajım :)
Wet'n Wild The Naked Truth Palet : Kocaman gözlere sahip olduğum için göz makyajı yapıp iyice vurgulamak pek tercihim değil her zaman bahsettiğim gibi. Ama illa yapacaksam da doğal tonlardan şaşmıyorum. Eyeliner kullanmaktan hazzetmediğim için de bu paletteki en koyu rengi eyeliner fırçası ile uyguluyorum.
Rimmel Lash Accelerator Endless Maskara: Çok kötü bir huyum var aynı anda 4-5 maskarayı birden kullanıyorum ve hal böyle olunca hepsi vaktinden önce kuruyor. Tek bir tanesini seç, kirpikleri yapıştırmadan hacim versin ve uzatsın derseniz bunu seçerdim ve seçtim :D


Allıkların renklerini de böyle işte.

Umarım bu haftalık planlara sadık kalırım da bir an önce biter bunlar zira çekmeceyi açtığımda aynı ürünleri görmekten, kullanmayı unutup tarihleri geçtiği ya da yapıları bozulduğu için atmaktan nefret ediyorum.

13 yorum :

  1. Şeftali tonunda far bakıyorum, önerebileceğin bir şeyler var mı acaba (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım aslında elinde öyle bir allık varsa far olarak da kullanabilirsin :p
      the balm nude dude palette iki tane o tonlarda güzel far var.
      tekli far wet n wild de var penny diye ama bize geldi mi bilmiyorum :/
      son olarak maybellinein küçük bir dörtlü paleti var gayet uygun fiyatlı "coral drama" adlı 2 nolu palet. Tam istediğin gibi bir renk var bence onda :)


      Sil
  2. missha'yı oldukça merak ettim şimdi araştırıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kapatıcılığına sözüm yok ama çok kalın yapısı, iyice sabitlenmezse çizgilere doluyor. Bir de eski arko kremler gibi kokuyor :)
      günlük olarak çok ağır bence ama arada bir kullanılabilir.

      Sil
  3. Ahahah iyiki makyaj yapmıyomuşsun cidden kuzu:)) Ben de yapmıyorum dicem artık yaa bana ne:) ruj, hafif bi far, kapatıcı ve rimel kullanıyorum sadece. Makyaj sayılmaz bence:)
    Sen baya baya kapatıcı canavarısın. Spf içeren hafif yapılı kapatıcı önerin var mı?
    Kötü bi haberim var. Ürünler 1 hafta boyunca kullanınca bitmek bi kenara dursun, azalmıyo bile nerdeyse:(( Bende 10 ürün bitirme projesi yapıyorum, 2 aydır aynı ürünleri kullanıyorum. Gına üstüne gına geldi ama kendileri bitmedi hala:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama yapmıyorum cidden :p
      kapatıcı benim için ekmek su gibi bir şey onu sayma geriye bi allıkla maskara kaldı o da makyaj mı :p

      Physicians Formula Super CC + Concealer spf30 içeriyor, ince de bir ürün ama kapatıcılığı benim için yeterli değil, senim göz altların sorunlu değil ondan memnun kalırsın belki diye düşünüyorum.

      ya ben yine ten ürünlerini bitiriyorum da ne demeye o kadar far falan almışım aklım almıyor :/

      Sil
    2. aa tamamdır onu öneren 2.kişi oldun o zaman kesin elimdeki kapatıcılar bitince (biterse) alıncak
      Far kullanan da kullanmayan da heves ediyor o kapların bi cazibesi olmalı bilinçaltımızda:)

      Sil
  4. Missha kapatıcıyı ben de çok merak ettim ama sonra tonla kapatıcı alıp sırf sürmeye üşeniyorum diye göz altlarımı herşeye rağmen kapatmadığım aklıma geldiği için kendime bi du bi du bi dedim mi dedim :) Loreal skin perfection yazını okuduğumdan beri aklımda ama uzun bir süredir kozmetik diyetindeyim, şimdi hocam bunu alsam diyetim bozulur mu, hıh? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gözaltlarını kapatmadan bakkala bile gitmeyen bir insan olarak kapatıcısız bir hayat düşünemiyorum zaten epey de stoklamışım :(
      Ben de elimdekiler bitmeden kapatıcı almayacağım başka o nedenle kıyıda köşede kalmasınlar diye kullanacağım hepsini :) Hem yapısı çok ağır bu yaz günü hiç kullanmazsın sen onu bence :)

      Şimdi loreal skin perfectiona gelirsek eğer indirim döneminde denk gelirsen alması caiz ama yoksa külliyen günah :)

      Sil
  5. Makyaj yapmıyoruz dediysek o kadar da yapmıyoruz demedik :) :) Umarım bitirirsin canım da alık bitirmke hakikaten ölüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayatımda hiç allık bitirmedim sanırım, aslında kapatıcı dışında ürün bitirebildiğim pek görülmüş şey değil :D

      Sil
  6. çalışan bir kadın makyaj yapmıyorum dediğinde ne anlamak gerekir başlıklı tanıtıcı yazı olmuş resmen :) eyelinerı seven ve sevdiği gibi kuyruklu ya da kuyruksuz tek hat şeklinde çekebilen bütün kadınlardan tiksiniyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diğer türlü hasta muamelesi görüyoruz kuzum n'aparsın el mahkum :)

      hem beceremediğimden hem de kendime yakıştıramadığımdan eyelinerla hiç işim olmaz benim de.. çok yapay geliyor be :/

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)