26 Ocak 2015 Pazartesi

Kore Kozmetiği Alınabilecek Siteler

Kore kozmetiğine olan merakım malumunuz. Özellikle kapatıcılarıyla aşk yaşadığım doğrudur. Adamların 5-6$'a sattığı ürünün verdiği memnuniyeti birkaç istisna hariç hiçbir high-end ürün vermedi. Hal böyle olunca gümrükte sorun yaşatmadan alışveriş yaptığım birkaç siteyi sizinle paylaşmak istedim. Türkiye'de de Kore ürünlerini satan bazı firmalar mevcut ama markalar sınırlı ve fiyatlar da abartı olduğundan ben hala alışverişlerimi aşağıda belirttiğim siteler aracılığıyla yapıyorum. Öncelikle ilk göz ağrımdan başlayalım:

Roseroseshop: Sık sık belirli markaların indirime girdiği bu site aslında bir ebay satıcısına ait. Kaç kez alışveriş yaptım hatırlamıyorum ama kargo ücreti ürün ekledikçe artıyor o nedenle fazla ürün alacaksam kullanmıyorum. İlk göz ağrım olsa da son zamanlarda pek yüzüne baktığım yok doğruyu söylemek gerekirse :p Paypal ya da kredi kartınızla alışveriş yapabiliyorsunuz ki imkan varsa tercihim her zaman paypalden yana olur. Ürünlerin gelişi 20-30 günü buluyor. Genellikle iyi paketlenmiş oluyor.

Ebay: Genelde koreli satıcıların ücretsiz kargo ile burada satış yapması cazip geliyor. Fiyatlar bir kaç dolar oynasa da feedback puanı yüksek olan satıcılar en azından Kore sitelerine mesafeli olanlar için alternatif. Yine ürün teslim süresi 1 aya yakın. Maalesef ebayden aldığım tüm ürünler kutu yerine kabarcıklı poşetlere konmuş olarak geliyor. Bu zamana kadar başına bir şey gelen olmadı ama özensiz bir paketleme ile karşılaştım buradan yaptığım alışverişlerde.

TesterKorea: Son zamanlardaki favorim. Önce bir kaç saç bakım ürünü sipariş verdim. Daha sonra çok sevdiğim birkaç kapatıcıyı aldım. İyi ki tanımışım bu siteyi. Bir kere arayüzü diğer Kore sitelerine göre daha profesyonel, bu da saçma da olsa bir güven veriyor. Fiyatları bana daha ucuz geldi ve kargo ücreti yine ürün sayısı arttıkça artsa da diğerleri kadar fazla değil. Paypal ile ödeme opsiyonu mevcut. En güzel yanı ise daha hızlı teslim ediyorlar. 15-20 gün arası geliyor verdiğiniz siparişler ve gayet iyi paketleniyor. Bazen sert plastik ambalajlarda, bazen de sert karton kutularla paketleme yapılıyor.

Görüldüğü üzere birinci belli :) Ben son zamanlarda alışverişlerimi TesterKorea üzerinden yapıyorum. Eğer orada bulamazsam ebay'e göz atıyorum. Ama Roseroseshop'un tasarımı çok göz yorduğundan, kargo ücreti biraz fazla olduğundan çok aklıma koyduysam ve diğer iki sitede de bulamadıysam ancak öyle alışveriş yapıyorum. Gerek saç düzleştirici bakım, gerekse Skinfood vs. ile ilgili gelen sorulara ve yıllardır bloga en çok düşen arama bu konularda olduğu için bir cevap vermişimdir diye umuyorum. Yine de sorularınız olursa bana ulaşabilirsiniz.

9 yorum :

  1. Yaa çok merak ediyorum şu kore kozmetiklerini ama ne almalıyım neler iyidir falan bilemediğimden hiç bulaşmadım. Genelde Kore kozmetik ürünlerini kullananlar hep memnun valla benim gördüğüm kadarıyla. İnşallah birgün bende el atcam. :)
    Bide bu sitelerin Paypal ödeme seçeneği olması kesinlikle daha güvenilir olduklarına inanmamı sağladı. Bende bir inceliyim siteleri. ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk başta tek bir ürünle deneme yapmak güzel olur o zaman senin için :) Ben cilt bakımı olsun, makyaj olsun sevdim hep. Aslında fiyatı çok makul olunca beklentilerde pek fazla olmuyor ondan sanırım memnun herkes :)

      Sil
  2. Sayende koreden kozmetik alışverişi fikriyle tanıştım inan daha önce bu siteleri hiç duymamıştım inceledim fiyatlar gerçekten çok uygun en kısa sürede ufak tefek bir şeyler söyliycem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denersen haber ver mutlaka, tabi ki tutarı az olan bir şeyler sipariş etmek çok mantıklı ilk aşama için :D

      Sil
  3. roseroseshoptan alışveriş yaptım ben de ama o kargo ücreti içime oturdu -.- en sevdiğin kapatıcılar neymiiiiiş?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu testerkorea sadece won olarak mı gösteriyo:/ usd ye geçemedim bi:/

      Sil
    2. evet ya won olarak sadece, ben de google a xxx won kaç tl diye çevirtiyorum her seferinde bak tek o yönü olumsu. ama o kadar alışveriş yaptım ki alıştım artık kaç won ne kadar eder kabaca biliyorum :))

      ya skinfood salmon dark circle eraser ve tony molynın beyaz kapaklı olanı hafif yapıda ama tam kapatıcı. Bir tane deniyorum çok memnunum aritaum markasına ait ama ağır, yakında anlatacağım blogda :D

      Sil
    3. tamamdır canım not alındı;) evvett yaz da bi görelim yauv:)

      Sil
  4. Tester koreanın ürünlerini bulamıyorum ben

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkürler :)