11 Temmuz 2014 Cuma

No Bachelor(ette) Left Behind

Dikkat bu post bol miktarda bencillik içerir :)

Bir insanın yakın çevresinde hiç bekar arkadaşı olmaz mı daha 30 bile olmadan bu hale nasıl geldim o dostlar? İşin şakası bi yana bu haftasonu başlamak üzere önümüzdeki 1 ay boyunca en yakın 4 arkadaşım evleniyor. Zaten erkek arkadaşlardan erken fire verdik bir tanesi kalmıştı umudum kızlardaydı ama onlar da bir anda evlenmeye karar verince ülke sınırlarını geçtim yurtdışında ikamet edenlerden bile başı bağlanmayan kalmadı. Hatta elini çabuk tutup evlenenlerden boşanmış olanlar bile tekrar evlenip bize tur bindirdi neredeyse :)

Tabi ki onları böyle mutlu görmek pek güzel bir duygu, aralarında en erken evlenenlerden biri olarak ses etmeye hakkım yok ama bencilce olsa da insan çöpsüz üzüm olan bir arkadaşı olsun istiyor. Herkesin aile düzeni, evliliği vs. farklı olduğundan ortak planlar, gece gezmeleri, tatiller mümkün olmuyor olsa da az oluyor. Kimi karısı/kocası olmadan sizinle bir yere gelmiyor, kız kıza gece gezmelerini bırakıyor, tatilin esamesi bile okunmuyor zaten. Daha çocukları bahane olarak kullanma aşamasına gelmedik en azından ama ona da az kaldı :)

Eskiden tatil planlarına, haftasonu akşamlarına ansızın dahil olurken kendimi o bekar hayattan tam kopmamış hissediyordum. Misal A. iki günlük iş seyahatinde ama kime hadi bu gece dışarı çıkalım desem eve çaya davet ediyor. Tatil planlarımız A.'nın işi nedeniyle iptal oldu, otel rezervasyonlarını iptal edene kadar ne diller döktüm o ecnebilere ama bi yandan da deli gibi tatil yapasım var. Eskiden olsa bir boşluğu yakaladım mı A. ister gelsin ister gelmesin kim nerede tatildeyse onun yanında alırdım soluğu ama karşı taraf aile olunca o rahatlığını kaybediyor insan yıllarca takıldığın arkadaşlar olsa da. Bir de öyle third wheel olmak hiç benlik değil :) Hadi kız kıza tatil yapalım desek ne planlar birbirine uyuyor ne de eski tadı oluyor.

Aslında tatava yaptığıma bakmayın kendi nikahımdan bile çok heyecanlanıyorum onları o gelinliklerle görünce.. Hele bir tanesi hamile henüz fasülye de olsa teyze sayılırım bir yerde. Nasıl bir heyecan anlatamam. Şu yazdıklarım tabi ki işin şakasına olur da ciddiye alıp bana atarlanan olursa söyleyim baştan :)



3 yorum :

  1. http://derytuna.blogspot.com.tr/
    Sizi takibe aldım bize'de beklerim

    YanıtlaSil
  2. Benim de yavaş yavaş çevremdekiler evlenmeye başladı. Ancak benim evlilik 28'den önce çok zor görünüyor. Atla gidelim tatile. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana uyar şekerim ağustosa kadar müsaitim :p

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)