12 Temmuz 2014 Cumartesi

Tek Derdim Ne Yesem : Karamel Soslu Patlamış Mısır

Epeydir tarif paylaşmıyorum eminim eksikliğini hissetmişsinizdir :p Ağustos başına kadar izinli olduğumdan ve bozulan tatil planları yüzünden önümüzdeki 12 günü evde oturarak geçireceğimden bol bol bu tarz postlara maruz kalabilirsiniz benden söylemesi:)

Mısır her türlü hastası oduğum bir şey. Haşlanmışı, közlenmişi, patlamışı olsun hiçbirine hayır diyemem. Karamelli patlamış mısır ise evde tek seveni ben olmama rağmen sıkça yaptığım bir şey. Bu güzel atıştırmalığı siz de denemek isterseniz tarifi hemen aşağıda :)


Ne kullandık:
1/4 su bardağı kurutulmuş mısır 
1 yemek kaşığı sıvı yağ 
1/2 su bardağı ceviz içi 
1/2 su bardağı esmer toz şeker 
1/2 yemek kaşığı tereyağı 
1 yemek kaşığı su 
1/2 yemek kaşığı bal 
1 çimdik tuz

Nasıl yaptık:
Sıvıyağ ve mısırları bir tencereye alıp üzerine 1 çimdik tuzu da attıktan sonra kapağını kapatıp sallayarak mısırları patlatıyoruz. Patlamış mısırları derin bir kaba alıp içine cevizleri ilave ediyoruz. Kalan malzemelerin tamamını bir tencereye koyup orta ateşte karamel kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz. Şekerler tamamen eriyip sos kıvamına gelince ocaktan alıyoruz. Bu sosu tüm mısır ve cevizleri eşit şekilde kaplayacak biçimde mısır+ceviz karşımının üzerine döküp karıştırıyoruz. Tabi sosun sıcaklığından bu halde yemek mümkün olmuyor, biraz bekleyip oda sıcaklığına gelince servis yapıyoruz, hepsi bu.

Afiyet olsun :)

4 yorum :

  1. Ve güzel bir film açıp keyfimizi tamamlıyoruuzzz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koşullanmışız, mısır söz konusuysa filmsiz olmaz tabi :)

      Sil
  2. Bende karamelli yada şekerli patlamış mısıra bayılırım ama evde benden başka seveni yok yahu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şekerli olan nasıl bilmiyorum bak onu :(
      Benden başka da seven yok ama ben üşenmeyip yapıyorum valla :D

      Sil