30 Haziran 2014 Pazartesi

Bu Sıcakta Makyaj Mı? Şaka Yapıyor Olmalısınız :)

Hayır normalde de pek makyaj yapan, gözünden eyelineri eksik etmeyen biri değilim ama sıcaklar bastırınca daha da hafifliyor makyaj çantam. Tam olarak yukarıdaki ürünler olmasa da mantık aynı kapatıcı, maskara, allık ve güneş kremi. Ne bir eyeliner, ne bir far ya da fondöten asla girmiyor o çantaya. Zaten sabah uykusu tatlı geldiğinden bu ürünlerden sadece güneş kremini evden çıkmadan sürüyor diğerlerini işe gelince uyguluyorum :p

Ha bir toplantım varsa ya da iş çıkışı dışarıda takılacaksam renkli nemlendirici, BB-CC krem tarzı hafif bir ürünü de alıyorum yanıma. Ama onun dışında şu sıcaklar geçene kadar arzuhalimiz budur. Şimdi neler kullanıyorum tek tek bakalım.


Vichy Capital Soleil Velvety Cream SPF 50+ : Benim gibi kuru ciltli birisi için uygun bir krem yalnız kokusu çok fena. Yüzümü sürdükten biraz sonra eser kalmıyor o lanet kokudan yoksa kullanamazdım hayatta.
Maybelline New York Instant Age Rewind Eraser Dark Circles Treatment Concealer: Tam derdime çare değil ama hafif, gözaltlarımı yormayan, tek başına uygulandığında ten makyajı yapılmamış cildimde sırıtmayan bir ürün, yazısı burada.
The Balm Hot Mama Allık: Eğer ten makyajı yapmıyorsam içimdeki ışıltıları tenimi daha canlı gösterdiği için tercih ediyorum. Ama ten makyajı yaparsam tercihim Sleek Makeup'ın Suede allığı oluyor. Alalı yıl oldu ama yazısı gelmedi hala :(
Watsons Magic Lip Balm: Dudaklarım o kadar hassas ve kuru ki lipbalmsız bir hayat düşünülemez benim için. Sürekli sıvı tüketilen şu günlerde rujun her bardakta bıraktığı leke ve sürekli tazeleme ihtiyacından muzdarip olmamak için de tercih ediyorum bu ürünü. Dudaklarıma çok doğal bir renk veriyor ve nemlendiriyor, e daha ne olsun :)
Avon Aero Volume Maskara: Sevgili Görkem'in blogunda görünce denemeye kadar vermiştim bu maskarayı. Pek hacim ve uzunluk vermiyor ama çok hafif, varlığını hissetmiyorsunuz. Kirpiklerimi biraz daha belirgin hale getiriyor, bu da bana yetiyor açıkçası.

8 yorum :

  1. Valla şekerim ben görüyorum,
    Dün hava 800 dereceyken bile 1 kg makyajla geziyordu hanım kızlarımız.
    Mini şortları da çekmişlerdi ki, sorma.
    Mısır, süğt!
    * İşe gidince demek?
    Çalış çalış,
    Nelere harcıyor vaktini cık cık cık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay bir de rahat olacağım diye mini şortlarını, flip floplarını giyip yüzünde bir ton makyajla tezat oluşturmuyorlar mı çok eğleniyorum :)

      *çalışkan bir insan olunca insanın mesai içinde kendine ayıracak vakti oluyor kuzum merak etmeyin :) Hem olmasa bile farz et ki o da benim sigara molam :p

      Sil
  2. Aynen yaa rimel ruj allık yetiyor. Cidden çok sıcak bu havalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma fazlasına dayanmak ne mümkün :S

      Sil
  3. MAC maskara kullandın mı hiç? Ben 22 yıllık ömrümü o olmadan boşa geçirmişim sevgili Ne Giysem:))

    Ya şu watsons balmları herkes övüyor hep alacağım deyip gidince unutuyorum :/ sen dedin ya artık unutmam sana güveniyorum bak kesin iyi bir şey bu ürün :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandım canım genelde kullandığım hiç bir MAC ürününden memnun kalmadığım olmadı zaten :D

      Ben de o övgüleri duyunca haberdar oldum bu üründen bu 3.alışım hatta. Bir şans ver derim zaten 5 TL gibi bir fiyatı var :D

      Sil
  4. Off aynı haldeyim. Hava sıcak diye kaç gündür maymun gibi makyajsız gidiyorum işe. Hadi makyajsız bir halta benzesem neyse beni görenlere acıyorum ülkede salgın hastalık var zannederler öyle bir solgunluk :D
    Yaptığım zaman ise gene yöntemlerimiz aynıymış. Çıkmadan güneş kremi, iş yerinde makyaj :)

    Sabahın 7'sinde o eyeliner'ı nasıl çekiyor bazısı gel de anla. İnsan gerçekten hayret ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de her gören hasta mısın diye soruyor ama cildim kaldırmıyor gerçekten.

      Sabahın köründe eyeliner çekenler, dumanlı göz makyajları yapanlar hatta bunu yaparken bir yandan da çocuğunun kahvaltısını yaptıranlar var. İnsan gerçekten de hayret ediyor :)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)