9 Haziran 2014 Pazartesi

Beni "Mim"lediler Sen Kaç! #2

Mim yapmayı sevmiyorum diye diye blogu mimlerle dolduracağım yakında. Sevgili Maya beni mimlemiş sizler de kimdir bu blog sahibesi ne sever ne sevmez topluca görün diye cevapladım ben de :)

Blog açma hikayen nedir?
Blogu taaa 2010 Eylül'ünde açmışım. Neden açtım hatırlamıyorum ama muhtemelen gezip gördüğüm onca makyaj, moda blogundan sonra bir heves açmışımdır. Sırf avarelikten anlayacağınız :)

Blog ismi nereden geliyor? Neden bu isim?
İsmin özel bir sebebi yok hatta blogumun şu anki halleriyle de pek alakasız sanırım ama artık adımız bu kaldı artı yeni isim düşünmek istemediğimden - ya da üşengeçliğimden- kaldı öyle. Neden bu isim derseniz o sıralar açılan tüm bloglar moda, makyaj üzerine olunca aklıma biraz da ironi yapalım diye öyle yüzeyselim tek derdim ne giysem mesajı veren bu ismi seçtim vakt-i zamanında.

Hangi mevsimi seversin?
Sonbahar, aylardan da Eylül.

Bu mevsim size neyi çağrıştırıyor?
Doğumgünüm, evlilik yıldönümüm, ilişkimizin başlamısının yıldönümü bu mevsimde yer aldığından dolayı bolca hediye :)

Kırmızı ruj mu eyeliner mı?
Gözümün üzerinde öyle nizami bir çizgi bana yapay geliyor. Artı kocaman gözleri olan bir insan olduğumdan bir de eyeliner sürünce suratımın yarısı gözden ibaret gibi oluyor bu nedenle göz makyajına mesafeliyim. Tercihim hafif dağıtılmış bir kalem ve de maskaradan ibarettir konu göz olunca. Kırmızı ruju severim ama sürmesi ayrı taşıması ayrı dert. Bir de köfte dudaklı bir insan olan bendeniz için fazla iddialı oluyor. Ama siyah, sade bi kombin yaptıysam kırmızıdan şaşmam :)
Blog yazmak sana ne kazandırdı?
Burada istediğim gibi atımı koşturduğum için ne istesem söylediğim, yazdığım,umarsızca ahkam kestiğim bir ortam kazandırdı bana. Bunun yanı sıra okumaktan zevk aldığım insanlar tabi. Bir de sağolsun her yeni ürünü aklıma sokan bloggerlar sayesinde var olan alışveriş tutkumu daha da güçlendirdi :p

Kitap okumak mı bir şeyler yazmak mı?
Önce okumak, sonra yazmak.

Şiir mi roman mı hikaye mi?
Şiirin öyle roman okur gibi okunacak bir kategoriye girdiğine inanmıyorum. Daha özel bir an gerektiriyor. Ama tuvalette bile kitap okuyan bir insan olarak roman, hikaye, her bi' şey.

En çok etkilendiğin film?
Hayatın boyunca en sevdiğin bla bla bla sorularına yanıt veremedim. Ben bunlarda nokta atışı yapacak kadar emin cevaplar veremiyorum. En sevdiğin yemek ne deseniz de kalırım öyle. Ama adet yerini bulsun en son Her epey etkilemişti beni.

Hangi tür kitap / film?
Korku filmleri bana pek yapay geldiğinden zevk almam ama onun dışında kendimi kategorilerle kısıtlamam.Türden ziyade oyuncu, yönetmen vs. benim için daha belirleyici faktörler. Kitap konusuna gelince aslında okumayı çok sevdiğimden elime geçen her kitabı okurum ama sürekli aynı türleri arka arkaya okumayı sevmem.

Öğrenci olmak mı iş hayatı mı?
22 yıllık öğrenci, 5 yıllık bir çalışan olarak kesinkes söylüyorum ki öğrencilik :) İş hayatını seviyorum ama insan faktörü öğrenciliktekinden daha etkili maalesef işinizden zevk almanızda.

Kitap okumak mı film izlemek mi?
Film izlemek sanırım, daha fazla besliyor insanın duyularını. Bir de yalnız izlemiyorsanız daha keyifli.

Klasik giyinmek mi spor giyinmek mi?
Aslında ikisi de değil. Smart casual bir tarz benimsedim diyelim.

Almaktan asla vazgeçmeyeceğin şey ne?
Tıp bir çaresini bulana kadar mac prolongwear concealar nw25. Aklınızda olsun :p

En sevdiğin yemek nedir?
Yukarıda ne dedim ben :) Bilmiyorum, ben zaten sevmediğim şeyi yemiyorum. Yediklerim arasında da bir birinci çıkaramadım ama çorba insanıyım. Yayla,mercimek,ezogelin vb. nin olmadığı bir hayat düşünemiyorum :)

En sevdiğin dizi?
Friends, Cheers, Seinfeld, Married with children,Monk, Scrubs, HIMYM ve Chuck en sevdiğim dizilerdendi,bittiler.
Şu an kaçırmadan izlediklerim ise Two and a half men, the Big bang theory, the Simpsons, Game of thrones, the Good Wife,... bu arada çerez niyetine izlediğim diziler de var ama ne kadar boş beleş bi insan evladı olduğumu görmeyin diye yazmıyorum buraya :)

Özel bir yeteneğin olsa bunun ne olmasını isterdin?
Şöyle bir combo yapsalar da gideceğin yere göre hemen hazırlanma, her işi zamanında yetiştirme, spor-diyet yapmadan güzel bir vücuda sahip olma gibi hepsini topyekün veren bir süper güç fena olmazdı :p

Hasta olmanın en kötü yanı nedir?
Doktora gitmek. Sevmiyorum ne doktor ne hastane. Tıp okumadıysam sebebi bu. Göz doktorundan bile korkar mı insan ben korkuyorum, çekiniyorum anlayın artık siz durumun vehametini.

Alınacak listen var mı? İlk 5'i nedir?
Babalar günü yaklaşıyor ama hala babacığıma bir hediye alamadım. Bir iki güne halletmem lazım.
Güzel bir boyfriend jean arıyorum en yırtık pırtığından ama bulamadım hala.
Önümüzdeki günlerde onlarca düğün-nikah var. Elbise-ayakkabı-çanta alışverişine çıkmak lazım.

İlk aldığın makyaj malzemesi nedir?
ay hiç hatırlamıyorum ama her genç kız gibi kalemdir muhtemelen.

3 yorum :

  1. benim de ilk aldigim makyaj malzemesi kalemdi sanirim. gözde ne rimel vardi ne bir sey. sadece gözümün icine o siyah kalemi cekerdim. allah affetsin.

    YanıtlaSil
  2. Sevmediğin halde yaptığın için teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkürler :)