27 Mayıs 2014 Salı

Mezun Olacaklar Bi Bakın Hele

Mezun olacak arkadaşlar malum ne giyeceğim, nasıl makyaj yapacağım mezuniyet töreninde derdine düştünüz ama o derdinize derman olacak bir post değil bu benden söylemesi :)


Geçen öğle yemeğinde eski bir arkadaşımla mezun olduğum üniversitenin kampüsünde buluşup kortlarda gelen geçene bakarken davul zurna sesleri, kornalar, bağırış çağrışları duyunca eyvah dedim mezuniyet dönemi gelmiş. Ne yalan söyleyeyim oldum olası bu tantanaya bi anlam veremedim-aman bundan haz edeni hor görmek değil ama asla niyetim.

Gençleri görünce kendi mezuniyetim geldi aklıma- hali hazırda hala öğrenci olsam da mezun da olduğum oldu fi tarihinde :p Affedersiniz ama çok boktan günlerdi, millet davul zurna eşliğinde göbek atarken ben oraya başvurdum çağırmadı yok buraya başvurdum çağırmadı, iş bulamazsam n'olcak, yok sevgilim İzmir'e dönecek derdine düşmüştüm. Deli gibi Ankara'da kalmak istediğim için iş bulamazsam master yapayım da bahanem olsun diye düşünüp saçma sapan bir programa bile başvurmuştum. Şimdi ne anlatmaya çalışıyorsun derseniz:
  • Mükemmel bir dünyada yaşasak dirsek çürüttüğünüz yılların maddi-manevi karşılığını alabileceğiniz bir iş bulabilirdiniz belki. Ama ülke sınırları içinde iş konusunda gerçekçi olun. Uçuk rakamlar, elit iş ortamları  hayalinize maalesef yeni mezun etiketiyle ulaşmak pek mümkün olmayacak. Benim iş tanımımda bu yok dediğinizde sizi anlayabilecek bir patron yok bu dünyada bilin. Sevebileceğinizi düşündüğünüz iş önceliğiniz olsun, para sonra gelecek nasılsa.
  • Okulda bildiğiniz her şeyi unutun. İş dünyası dediğinizin kendine göre kuralları, bilgileri var. İlk aylarınızda ama bize bunu böyle öğrettiler, bu kesinlikle yanlış diye işverene ya da üstünüze laf anlatma çabalarınız bir sonuç vermeyecek. Bu gerçeği ne kadar erken kavrarsanız akıl sağlığınız için kar benden söylemesi.
  • Sırf sevgilim orda ben de yanına gideyim falan diye bilmediğiniz şehre iş ya da yüksek lisans falan için gitmeye kalkmayın sakın ben burda mutlu olur muyum ya da yaşabilir miyim diye enine boyuna düşünmeden.
  • İstemediğiniz halde aman avare gezmeyim diye master-doktora işlerine adım atmayın. Acele karar vermeyin, bir adım atmadan önce etraflıca düşünün derim.
Hadi şimdiden hepinize bol şans!

13 yorum :

  1. Hepsini altına bir Mor Rimel imzası...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fikirlerine değer verdiğim mercilerden onay almak güzel :)

      Sil
  2. ben de geçen gün kampüste bi araba gördüm gelin arabasından hallice süslenip püslenmiş.. arkasına da kocaman yazmışlar "mezun olduk, mutluyuz" diye.. özellikle bekledim arabanın sahibini göreyim diye ama gelmedi :) her şeyi abartmaya bayılıyoruz millet olarak..

    YanıtlaSil
  3. İyi ki yazmışsın canım bu öğütleri unutmayacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Yasemin, iyi ki okumuşsun o zaman :)

      Sil
  4. Geçti o günler, bir şekilde (ki kan çektirdiğim günler hiç de az değildir) bir noktaya geldik şükür.

    Şükür namazı kılınışı :
    1. Rekat :
    Niyet (Niyet ettim Allah rızasi için şükür namazı kılmaya)
    Tekbir (Allahu ekber)

    0
    |/
    |
    |_

    0
    |
    |
    |_

    Sübhaneke, Euzu besmele, Fatiha - Zammi sure
    Rüku (Sübhanerabbiyelazim)

    _0
    |/
    |_

    Secde (Sübhanerabbiyelala)

    _¯¯/0_

    2. Rekat :
    Besmele, Fatiha suresi, Zammi sure
    Rüku

    _0
    |/
    |_

    Secde

    _¯¯/0_

    Tahiyyat, Salli + Barik, Rabbena

    0
    |/_

    Sağa ve sola selam
    Allah kabul etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Copy paste değil alınteri ise emeğine sağlık, +repini verdim genç :p

      Sil
    2. buddha namaz kılmayı biliyor muymuş anaaaaaa :D
      Şaka bir yana benim bu posttan aklımda kalan enişte angaraya iç güveysi mi geldi :D :D
      ay çok özledim sizi okumayı ya ikinizi de seviyorum :*

      Sil
    3. Buddha'ya cevap hakkı doğdu :)

      İçgüveysi demeyelim de ben İzmir'de yapamam,mutlu olamam, istediğim işi bulamam falan diyince yıllarımızın geçtiği Ankara daha mantıklıydı ikimiz için de diyelim :p

      Sil
    4. hee anladım:)) Allah mesut etsin darısı başıma şööööyle helal süt emmiş bir iç güveysi bulursam mikemmel olcak :D

      Sil
  5. Çok doğru tavsiyeler :) yeni mezun olacak arkadaşlar da gerçekten bir genel müdür edası falan oluyor bazen. Gariplerim artık üniversite mezunu olmanı n aman aman bir şey olmadığını kavrayamıyorlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :)
      ah ah bizde o kadar iş tecrübesi var üzerine doktora falan yapıyoruz da hala bi baltaya sap olmuş gibi hissedemiyoruz daha doğrusu sistem kimsenin işe yarar olduğunu düşünmesini istemiyor. bilsin bunları gençler istedim.

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)