8 Mart 2014 Cumartesi

O Değil De Çocuk Ne Zaman?

Evli olup da bu soruyu duymayan var mı aranızda? Sizin için plan yapanlar,  30dan önce mutlaka doğurcular, birinci gelmeden ikinci için sizi teşvik etmeye çalışanlar, daha neler neler...


İşe gelmeyip hastayım dediğimin ertesi günü hemen hamile misin diye soruyorlar, hele mideni bozmaya gör. Bunu yapanlar torun torba sahibi teyzeler, üçüncüsü yolda bekleyen ablalar değil sadece. Kadın profesör olmuş hala kafasında aynı soru e çocuk ne zaman?
Benim gözümde bu soru büyük bir densizlik ve saygısızlık örneği. Hele cinselliğin bu kadar tabu olduğu bir ülkede bu soruyu nasıl bu kadar rahat soruyorlar aklım almıyor. Bir kere sana ne benim hayatımdan.
Bazen bu sorulara kısırım ya da denedik olmuyor diye cevap verip derin bir vicdan azabı yaşatmayı istesem de yapmıyorum -şimdilik. Ha belki cidden olmuyordur, kadının-adamın yarasına neden tuz basıyorsun arkadaşım ne hakkın var buna. Ya de nereden biliyorsun anne-baba olmak istediğimizi. Belki hazır değiliz belki hiç istemiyoruz, daha evlilik cüzdanını verilirken en az 3 çocuk denilen bir ülkede bunu kimsenin anlayacağını sanmıyorum ama!


Ne diyelim kadına soyunun devamı için damızlık insan muamelesi yapan, kadın demeye utanıp bayan bayan diye dolanan, en temel hakkımız yaşamı ve özgürlüğü bile çok gören bu toplumda ne kadar kutlu olur bilinmez ama 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun!

12 yorum :

  1. Çok güzel bir açıdan ele almışsınız olayı, keşke anlayanlar artsa bir de...
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Aynı düşünceleri paylaşıyorum. Sana ne kardeşim benim yatak odamdan :))) Ben sana soruyorum muyum :) Bana da işyerinde bi arkadaşım şu şekilde hitap etti bi kaç kere : "Hanım hanım sen daha dur" :))) Ölür müsün öldürür müsün? Sonra da şunu diyor: "Ay bu da, bunu deyince bozuluyor, kızıyor" Yani kendi söyledikleri doğru ;) benim kızmam yanlış! Sınırlarını bilmeyen bir halkımız daha doğrusu kadınlarımız var. Seni heryerde, herşeyde beceriksiz göstermek için uğraşmaktan başka işleri yok. Bununla mutlu oluyor geri zekalılar. Bunu bile sidik yarışı yapabiliyorlar :) Ya bi de gerçekten olmasa... Üzüldüğümüzün zerrece önemi olmayacak bu insanlara. Ondan sonra da ay ben çok duyarlı bir insanım diye ortada geziyorlar :))) Kadınlarımız bu günden sonra lütfen duyarlı olalım. Karşımızdakini anlamamız gerekmiyor. Sadece kendi bakış açımızdan bakmayıp, vardır bir bildiği demeyi öğrenmemiz lazım. Dünya kadınlar günü aynı zamanda bunu da öğretmeli bence :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah kesinlikle katılıyorum.. Dediklerine ek olarak bir de evliliğine mi güvenmiyorsun ya da sorunlarınız mı var ondan mı yapmıyorsun diye soracak cesarete sahip olanlar var şaşmıyor değilim :)

      Sil
  3. ''Bazen bu sorulara kısırım ya da denedik olmuyor diye cevap verip ....'' ay buna bayıldım. tmm bundan sonra bunu söyleyeceğim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annemin kulağına gider de hakkımdan gelir diye korkmuyor olsam ben de yapacağım da :P

      Sil
  4. Off çok sinir bir konu bu... Biz de evleneli 2 sene oldu, ofistekiler, arkadaşlarımız, ailelerimiz dahil herkes soruyor "Eee ne zaman çocuuuukk?" "Eee bebek nerde, bebek?"... Çok sıkıldık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha da sinir bozucu olanı çocuk istemiyorum dediğinizde size uzaylı gibi bakmaları.. anlatamıyorum bir türlü ben de karşımdakilere..

      Sil
  5. Bu sorular gerçekten çok sıkıcı... Ama onlar yorulmuyorlar. Çocuk doğsa, hangi okula göndereceksin, özele gönder ama şuna buna değil, neyse büyük okul kazandı mı, şu insanların zulmüne anlam vermek zor. Geç evlendim o dert oldu, şimdide kaç senelik evlisin halen neyi bekliyorsun diyorlar ilki doğsa ikincisini soracaklar.. Bunlar bizim kültürümüze mahsus ne yazık ki.. Ama değiştirmeliyiz! Bir iki kişiye sert yanıt versek böyle olmaz, kibarlığımızı bozmayalım, ayıp olmasın diye susmayı tercih edip sürekli tebessüm ediyorum. Zor birşey.. gerçekten. Fazla kilo almak bile kabus! Çünkü "Yoksa çocuk mu geliyor" sorularından çok sıkıldım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel anlatmışsın, gerçekten bitmiyor soruları :(

      Sil
  6. hazır doğrulup büyütülmüşünün çıkmasını bekliyoruz da ilk %50 indirimde 2 tane kapıvercez deyin.hatta 1 kız 1 erkek alcaz ki çeşit olsun..demek lazım bu gibilere
    P.S. % 50 olmazsa bi alana bi bedavaya da tavız.(da eklenebilir ki)

    YanıtlaSil
  7. "Hadi bakalım sıra sizde" lafını duymaktan bu kadar sıkılmışken okumak ne iyi geldi. Duygularıma tercüman olmuş part 1 hemen part 2'ye geçiyorum :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkürler :)