17 Mart 2014 Pazartesi

Ankara'da Hayatta Kalma Dersleri - Trafik 101

Hem son zamanlardaki olaylar hem de ruh halim sebebiyle içim daralıyor şu günlerde. Ergenliğe dönüş yapıp her şeye uflar puflar oldum sormayın gitsin. Her sabah olduğu gibi bugün de trafik güne 5-0 geride başlamamı sağladı sağolsun. Ankaralıların trafikteki hal ve davranışlarına değinmek istedim bundan mütevellit.

- Sinyal mi o da ne?
Şunu fark ettim ki araba alırken bizim vatandaşlara abi sinyal kolunu ve lambasını koymayalım sana 2 bin lira indirim yaparız deseler yemin ederim yüzde 90 'ı he der ve de yokluğunu hissetmez o derece. Yahu şerit değiştirirken sinyal vermeni falan geçtim, dönerken zaten vermiyorsun psişik güçlerim sağolsun ben bu adam en sağdan gelip sola dönecek tahmin edebiliyorum ama tam insanın önüne kırıp şerit değiştirdikten sonra yalandan o sinyali de verme allasen!


- Sarı ışık ve korna şartlanması
Formula 1 pilotlarına tepki testi yapıyorlar ya. Bizim millet için o test çocuk oyuncağı. Çünkü lambanın kendisi bile sarı yandığının farkına varmadan kornaya basan bir grup var. Bak yeşil demiyorum, sarı!

- Çakma xenon far sorunsalı
Akşam vakti aracınızın içine yıldırım düşmüş hissi yaratan, hele bir de karşıdan geliyorsa kısa süreli görme bozukluğuna neden olan bu farı icat edene çok pis laflar hazırladım, kollasın kendini.

- Büyük jant meraklısı modifiyeciler
Bunlar şu çakma xenon farı kullananların ta kendisidir genelde. O kadar mühendis, tasarımcı uğraşmış arabayı tasarlamış, üretmiş. Bu arabanın her değişkeni göz önüne alarak kaç inch olacak bu jant hesaplamış ama sen daha iyi bildiğinden git sanayiye ve değiştir jantları iki beden büyüğünü al. Bunun trafikte sana ne zararı var diyeceksiniz, haklısınız yok. Ama göz zevkimi bozuyor arkadaş, bir de emeğe saygı.

- Şerit mi, ne ki o?
Bir arabayı iki şeridin arasında tutmak nasıl dünyanın en zor işi olabilir anlayamıyorum. Şeridi ortaya alıp yolun iki kısmını da işgal eden amca, sonra kornaya basınca şaşırma bari.
- Telefonsuz yapamayanlar
Yolda yürürken bile telefonla konuşamayan bir milletiz ya durur ya da yürüyenlere çarparız. Lakin nasıl bir güvense araba kullanırken bırak telefonla konuşmayı mesaj yazanlar var arkadaş. Bir de telefon konuştuğu için gidemeyip trafiği tıkayanlar var ki evlerden ırak. 

Neyse günlük atarlanmamızı tamamladığımıza göre pazartesi sendromuna kaldığımız yerden devam..

14 yorum :

  1. Muhtelif zamanlarda şurada yazanların çoğunu yaptığım doğrudur :p
    Xenonlar çakma değil ama, aldığımda öyleydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapmadım diyen yalan söyler zaten :) Yapanlar yüzünden ben de yapıyorum bazen ona sinir oluyorum en çok da :/

      Benim lafın çakmasına, sen üzerine alınma Buddha :)

      Sil
    2. 'Dikkat, sürücü adayı' astım arka cama, kurtarmaz mı? :p

      Sil
    3. normalde olmaz da hadi senin hatrın için kurtarır diyelim :p

      Sil
  2. Daha neler neler, kafayı takınca insan şaşırıyor "Bu kadar tuhaflığa yine iyi ki az kaza oluyor" diye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin kötüsü sen doğruyu yaparsan kaza yapma ihtimalin daha fazla, şaka gibi.

      Sil
  3. Maymunlar cehennemine dönmüş bizim buralar, artık Ankara deyince valla kaçasım geliyor...

    YanıtlaSil
  4. iyi güldüm sabah sabah :) ama kadın sürücü olunca "aha ben dediydim kesin kadın" diye nara atmayı da unutmayan bir tayfa var :) çok güzel araba sürüyorlar ya kendileri :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu günlerde yüzünüzü güldürdüysem ne mutlu bana :) O genelleme yapan tayfadan gına geldi ama bitecek gibi değiller :(

      Sil
  5. ne güzel anlatmışsınız, şu ara trafiğe çıkan ve kurallara uymaya çalışan bir acemiyim ama sürekli önüme kıran dolmuş ve taksicilerden de illallah, sinyalsiz milletiz o kesin, ankara trafiğinde kimin her an ne yapacağını kestirmek çok güç, siz yine psişik güçlerinizle anlıyormuşsunuz ben ne yapayım????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de acemiyim aslında ama kocam sağolsun yukarıda belirttiğim tipler konusunda epey eğitti beni sağ koltukta oturduğum zamanlarda :)

      Sil
  6. Daha sabah işe giderken yeşil yandı, tabi araba biraz güçlü olduğundan basınca uçuyor, işte o anda insan benzeyen bir şey kırmızı da geçip, önüme kırdı. asıl ilginci ben yavaşlayıp kaza yapmayım diye insan müsveddesine yol verirken, halen söyleniyordu... dışımdan biraz küfür biraz komedi geçiverdi vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi anlıyorum seni :) Sarıdayken kırmızı yanmadan geçeyim telaşıyla felç ediyorlar trafiği. Ne desek az!

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)