22 Mart 2014 Cumartesi

Allah Beni Böyle Yaratmış #3

Bugün planım sabahtan Ikea'ya gidip aklımdakileri almaktı ama Tayyip amcam geliyormuş o kalabalıkta dönerken sıkıntı olur vs. diye yemedi açıkçası, kısmet.

Aslında Pucca'nın kitaplarını hiç okumadım bu zamana kadar ama  hakkımdaki gerçekler konulu yazılarımı en iyi ifade eden bu başlığı onun Allah Beni Böyle Yaratmış kitabından aldım, çok samimi geldi bana ne yalan söyleyeyim. Bundan önce kendimle alakalı gereksiz özellikleri paylaştığım yazılar için tık tık!


Daha önce blogda bahsetmedim sanırım ama aslında öğretmenim yani lisans diplomama göre öyle ama bu zamana kadar kardeşime hız problemlerini anlatmaktan başka kimseye bir şey öğretmedim desem yeri :) Anlayacağınız üzere mesleğimi yapmıyorum hatta bu zamana kadar yaptığım hiçbir işin öğretmenlikle alakası yoktu. Farklı konularda yüksek lisans-doktora çalışmalarına yöneldim, öyle de devam ediyorum.


Sigara kullanmıyorum aslında istesem de kullanamam. İki sigarayı arka arkaya içince başı dönen bir insanım. Bundan sebep çevremde o kadar içen olmasına rağmen tek tük yakıyorum arada sırada, bağımlısı değilim.


Ne kadar beceriksiz olduğumu gözler önüne serecek bir şey olsa da itiraf ediyorum Türk kahvesi yapmayı beceremiyorum. Daha bir misafirime kendi ellerimle kahve hazırlamışlığım yoktur. Diyeceksiniz ki dünyanın en basit şeyi şu kadar kahve şu kadar su ve şekeri koy falan diye anlatacaksınız ama yok yapamıyorum. Bir defa yaptığım kahveyi içeyim dedim ilk yudumu zor sindirdim. Her denememde kahveyi sonuna kadar içen kocaya minnettar oldum ve bıraktım ondan sonra yapmayı :)

Yine muhabbeti yemekle kapatmazsam olmaz :) Ciğer, beyin, işkembe, kokoreç vs. gibi şeyleri yemem asla. Lakin bunları yapan yerlere gitmeye bayılırım çünkü diğer ürünleri de pek lezzetli olur genelde. Birisinin canı çekse hadi gidelim diyen ilk ben olurum. Öğrencilik yıllarımda favorim 100.yıldaki Şampiyon kokoreçken - ekmek arası köftesi harikaydı, son zamanlarda Farabi sokaktaki kokoreçci oldu. Ben bu kadar güzel sucuk ekmek yapan yer görmedim epeydir. Bir de cam şişede ayran veriyorlar, o da takdire şayan.

Bir de unutmadan söyleyim makaron sevmiyorum arkadaş. Tamam renkli renkli fotografını çekmek çok güzel falan ama yok beğenmiyorum. Anavatanında yesem fikrim değişir belki ama ona lafım yok :p

9 yorum :

  1. Duble döner fena değil diyolla.
    Bir ara bakarsın ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyelim bakalım :)
      Beğenmez isem sorarım hesabını ama :)

      Sil
  2. aramızda "makaronsuz yaşayamam ben taam mı, o benim hıyıtımın anlamı (burası tişikkirlir sipirmen tonlamasıyla)" diyenler varken; ben daha "makaron ne ya?" bile diyemedim göğsümü gere gere, gerisini sen düşün.

    YanıtlaSil
  3. Ah Didem çok güldürdün beni :)

    YanıtlaSil
  4. Sigara hoş değil ya zaten, aklı başında olan bir insan sigaraya başlamazmış gibi geliyor bana..
    Türk kahvesi yapması cidden kolay ama 2 kaşık kahve, 1 fincan su, 2 çay kaşığı şeker kaynattın mı bitti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın sigara konusunda ama insan çevresinde içenlerden etkilenir ya ondan belirttim kendi durumumu :)
      Ya yapması kolay da işte istediğim gibi olmuyor tadı :(

      Sil
  5. Şu makaronu yemek bir bana mı nasip olmadı zalım dünyada :D ben sucuk ekmek de yemiyoruuuum :( Köfte de zor zar, ağzıma ağzıma tıkması lazım birinin (örn: anam) :/ Kahve olayına şaşırdım yalnız benim de kuzenim bir türlü köpüklü yapamıyor kafasını patlatasım geliyor kızın sırf bu yüzden :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de kafamı patlatabilirsin o zaman, ancak tek fincanlık yaparsam köpüklü yapabiliyorum :(
      makarona gelince artık çağdaş marketin içindeki fırın bile yapıyor o kadar düştü ya denk gelirsin mutlaka bi yerde. Ha yemedim bir şey mi kaybettim dersen haklısın derim :)

      Sil
    2. ay bizimki tek fincanı da yapamıyor ki :) kime çekmiş bu kız anlamadım :D benim de tek yapabildiğim o haa bir de makarna var unuttum ;)) elimin lezzeti yok ne yapayım kendi yaptığım yemeği yemem ben :D kocam olacak insan öğrenci çilesi çekmeli bu farz;) makaron alacağım da arkadaşım ben yedim bir şeye benzemiyor beee deyip aldırmıyor :) nasip ya ;)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)