10 Ocak 2014 Cuma

Tek Derdim Ne Yesem : Nutellalı Muffin

Yaşasın bugün Cuma :) Tek istediğim tüm haftasonunu evde sessiz sakin geçirmek, biraz kafa dinlemek. Bir de son günlerde iş-güç-ders derken epey uzak kaldığım mutfağa girmek tabi :) Bilmeyenler için tekrar edeyim yemek yapmaya 20li yaşların ortalarında başlamış biriyim - ki hala öyle kallavi yemekler yapan biri değilim. Ama işin pasta, kurabiye tarafı oldum olası beni cezbetmiştir ki haftasonları mutlaka basit ama lezzetli tarifleri araştırır, bulur ve denerim.

Hazır haftasonu gelmişken, bu soğuk havalarda benim gibi evden çıkası gelmeyenlere çikolatalı bir lezzet sunmak istedim. Bu tarif çocukların bile becerebileceği kolaylıkta Nutella severleri mutlu edecek pratik bir lezzet. Beyler, ben erkek olsam bu tarifi dener ve sevgilime/eşime dünyanın en kolay ve lezzetli sürprizini hazırlardım benden söylemesi ;) Ha bir de pms dönemindeki tatlı krizlerine birebir :)


Nutellalı muffinler 

Neyse nasıl yapılacağına geçelim hemen. Tabi önce malzemeler:

1/2 su bardağı nutella, 1 yumurta, 5 yemek kaşığı un, 1/2 su bardağı iri kıyılmış fındık 

Evet yanlış okumadınız hepsi bu :) Yapılışı ise çok basit , fındık hariç her şeyi homojen bir şekilde karıştır. Son olarak fındıkları ekle ve bir kez daha karıştır. İster silikon kalıplara, ister kağıt kalıplara kalıbın 2/3 ü dolacak kadar koy (istersen üstünü de fındık parçaları ile süsleyebilirsin) ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede sadece 12 dakikada pişir. Bence tam soğutmadan ılık bir şekilde tüket ve bana teşekkür et :)

Tarifi denerseniz instagramda #haftasonutatlısı ve #nutellalımuffin olarak etiketler ve beni mentionlarsanız çok sevinirim. 
Bilmeyenler için instagram hesabımın linki  için TIK TIK!



Beni bu tarifle tanıştırdığı için ben de asortik bloga teşekkürü bir borç bilirim :)

Postu şu özlü sözlerle bitirelim :P





4 yorum :

  1. Süper yaa gercekten ani gelisen durumlar icin tm bi kurtarici aldim tarifi ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka dene derim, senin şık sunumlarına çok yakışır bir tarif :)

      Sil
  2. aiy harika görünüyor! ellerine sağlık.. muffin kaplarımı kullanmak için harika bi tarif! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay çok teşekkürler, afiyet olsun şimdiden :))

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)