7 Ocak 2014 Salı

Concealer Dosyası : e.l.f. Maximum Coverage Concealer - Nude

Son e.l.f alışverişimde nihayet alabildiğim, seveninin çok olduğu bir kapatıcı ile karşınızdayım. Uygun fiyatı, şık ve büyük ambalajı ile epeydir merak ettiğim bir üründü. 

Maksimum kapatıcı olduğunu iddia ediyor bu ürün. Tabi tek sürüşte bu mümkün olmuyor ama ürünün arttırılabilir bir kapatıcılığı var. Üst üste uygulasanız da kötü bir görünüm vermiyor, kat kat durmuyor.
Benim için en zor kısmı doğru rengi seçmekti ama pek başarılı olduğumu sanmıyorum. Nude rengi sarı alt tonlu, açık buğday tenli ciltlere uyum sağlayacak bir renk ki bu nedenle yüzümde kullandığımda renk tam uyum sağladı. Göz altlarıma kullandığımda da güzel bir kapatıcılık elde ettim ama sadece göz altım için başka renkgini alsam daha iyi olacaktı. 


Öncelikle görüntü kalitesi için kusura bakmayın. Ankara bugün pek sisli olduğundan yapay ışık altında ancak bu kadar fotograflayabildim.Yukarıda gördüğünüz gibi bilek içine kırmızın kalem ile büyük bir nokta kondurdum. İlk katta ortanın üstü bir kapatıcılık elde ettim ama ikinci katta nokta zar zor seçiliyordu. Eğer cildinizde sivilce lekeleriniz var ise tek kat kapatmaya yardımcı olacaktır. Ama ben gibi daha belirgin şeyleri iki veya üç kat uygulayarak ancak kapatabilirsiniz. 

Kısaca ürünün olumlu özelliklerinden bahsedecek olursak:
  • Uygun fiyatı
  • Tama yakın kapatıcılığı
  • Mat bitişi
  • Çizgilere dolmaması
  • Cakey bir görünün yaratmaması
  • Kalıcılığı (5-6 saat)

Bunların yanı sıra bir kaç olumsuz yönü de var tabi:
  • Göz altlarını kurutmuyor ama kuru göz altlarınızı daha belirgin hale getirebilir. Bu nedenle öncesinde nemlendirici uygulamak şart
  • Renk seçeneklerinin nötr ya sarı alt tonlu olması da kötü. Pembe ve sarının dengelendiği renk seçenekleri de var. Pembe alt tonlu ciltler onları tercih edebilir ama göz altlarım için keşke pembe alt tonlu çeşitleri de olsun istiyorum :)
Uzun lafın kısası farklı renklerini deneyeceğim ve bittikçe alacağım bir ürün oldu. Siz daha önce bu ürünü kullandınız mı ya da kullanıp memnun kaldığınız e.l.f ürünleri neler?




4 yorum :

  1. Kapatıcılığı çok iyiymiş ama bunun! Kuru göz altlarıma hiç iyi gelmez ama bu kapatıcılık için katlanılır her seferinde iyi nemlendirmeye :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özel günlerde, full kapatıcı makyaj yapacağı zaman kullanılması lazım bence de. Dediğim gibi kurutmuyor ama bi skinfood gibi yumuşacık da yapmıyor :)

      Sil
  2. benimde yana döne yıllardır aradığıma ama istediğim kapatıcıyı bir türlü bulamayışıma çözüm olur mu ki ? ama nerden alıcam : (

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İngiltere uzantılı sitesi sorunsuz getiriyor. Hiç bir şey yazmadım bugune kadar da. Ama çok yurtdışı alışverişi yapıyorum ben henüz gümrüğe takılanım olmadı, şanslıyım galiba :)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)