18 Eylül 2013 Çarşamba

Pastel vs. Tony Moly - Bir esinlenme örneği!

Malumunuz geçtiğimiz haftalarda Pastel'in yeni çıkardığı lipbalm bloglarda yerini aldı. Herkes en çok tasarımını övdü falan filan. Takip ettiğim Koreli bir bloggerin eski postları arasında kaybolup gitmişken bir de ne göreyim. Özellikle ambalajlarının şirinliği ile beğenimi toplayan Tony Moly'nin lip balmının ambalajı aynen aşağıdaki gibiymiş:


Bu da Pastel'inkiler:

Yanlış anlaşılmasın amacım gelişmeye çalışan bir firmayı yermek değil. Böyle bir üründen ilham alınarak bir ürün de tasarlanabilir. Ama marka olmaksa amaç kendinize ait bir katkı sağlayın o tasarıma birebir alıntı olmasın ambalaj. En azından tek fark ürünün üzerindeki isim değişikliği olmasın.


13 yorum :

  1. Biraz (Ç)alıntı olmuş allıkları gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte demeye dilim varmıyor ama dediğim gibi :)

      Sil
  2. Aralarında tasarıma yönelik yasal bir görüşme illa olmuştur diye düşünüyorum çünkü bu esinlenmenin ötesinde bir olay.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum açıkcası gorustuklerini. Hatta farkında bile olamayabilirler. Bu ambalaj tasarımıyla ilgilenen grup biz bulduk diye yutturmuş bile olabilir :P

      Sil
  3. kopyala yapıştır :) pastel PR alanında çalışmalı ilk olarak

    YanıtlaSil
  4. e aynı bunlar ama.. gerçi herkes herkesden esinleniyor yapacak birşey yok..

    YanıtlaSil
  5. Hiç bu kadar aynısının yapıldığını görmemiştim. İnsan utanır kapak rengini falan farklı yapar en azından. Marka için önemli bir şey olmalı kısmen de olsa orjinal olabilmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyim kesinlikle ufak da olsa bir şey değiştir değil mi ama nerde!

      Sil
    2. pastel'in ilkbahar için çıkardığı allıklar da paul & joe'nunkilerin birebir aynısıydı :) pastel işin kolayını bulmuş anlaşılan :D

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)