14 Kasım 2014 Cuma

Yapma Kızım Yapma Evladım : Dizüstü Çizme

Ah Bihter Ziyagil ah! Ne çektik senin yüzünden. Sana bile yakıştığı tartışılır ama benim gibi boydan noksanların dizüstü çizme sevdasının müsebbibi sensin, neyse zaten öbür tarafta rahat yatmıyorsundur diye beddua etmiyorum :)

Kışın gelmesi benim gibi üşüme eşiği düşük insanlara eziyet zaten ama ilk yağmurla beraber çizmeleri dolaplarından çıkaran Ankaralılar kadar değil. Eylül ayının sonunda kot pantolonunu diz kapağına kadar uzanan çizmenin içine sokan insanlar gördü bu gözler, yazık günah bana :(

Sanmayın ki bu kadar atarlanınca ben çizme sevmiyorum, tam tersine hastasıyım ama göz zevkimi bozmadığı sürece. Çizme söz konusu olunca en tahammül edemediğim şey o pantolonların içine tıkılması. Ya kısa çizmeleri anlarım, biker botları anlarım da o bacağı sarmalayan çizmeyi diz kapaklarının üstüne kadar çekmeyi nasıl beceriyorsunuz siz üstünüzde o pantolon varken kuzum? Onu da geçtim çıkarması ne kadar zaman alıyor acaba???

Misal Kate Moss da olsan, böyle çırpı bacaklara da sahip olsan o jeanı bu über dar çizmeye sokuşturmana katlanmam namümkün canım :/

Ha bir de hatırlatayım şu tarz sadece Victoria'ya yakışıyor-hatta o bile tartışılır. Böyle kalem eteklerin altına bacağınızı tamamen kesen çizmeleri giyip hem daha kalın hem da daha güdük görünmek isterseniz karar sizin tabi ki :)

Tamam zürafanın düşkünü beyaz giyer kış günü sözü hükmünü kaybedeli çok oldu ama beyaz çizmeler gerçekten dünya üzerindeki en çirkin şeylerden biri olabilir. Aslında genel olarak bot, stiletto, çizme gibi ayağı büyük ölçüde kapatan hiçbir ayakkabıda beyaz olmuyor, gözü çok tırmalıyor benden söylemesi.

Uzun çizmede boy oranını da tutturmak lazım. Rihannacığım utanmasan tulum yapacakmışsın çizmeden. Bir de uzun çizmeleri sadece pantolon değil tayt veya opak çorapla da sevmiyorum ben. Bacakları o kadar kapatınca o çizmenin bittiği yerde azıcık da olsa ten görmek istiyorum.Bakınız aşağıdaki gibi :p
Şimdi buna olmamış dersem taş olurum! Benim en sevdiğim uzun çizme kombini bu şekilde, çizmelerin hizasında- hatta uzun bile olabilir- bir manto, içinde kısa bir elbise. Bu kadar basit aslında bu lanet şeylerle şık olmak. Ha ben zaten hayatında diz üstü çizme sahibi olmamış ve olmayacak bir insan olarak naçizane fikrimi sundum :) Bir de boyunuz kaç olursa olsun bu çizmelerin topuksuzunu almak günah falan olmalı :)


Yukarıdaki estetik görüntüden sonra sizi buna maruz bıraktığım için affınıza sığınıyorum ama tam bizim memleket insanının kombini bu. Çanta ile ayakkabı tonunu tuttaramazsak ölücek hastalığına yakalanmış insanlarız ve Kim ile ortak noktamız sadece bu değil. Biz de onun gibi koca baldırlarımıza inat bu çizmeleri böyle giyebilecek kapasitedeyiz. İşte bu uzun çizmeleri giyince biz Kim'e benziyoruz Miranda'ya değil kızlar, ondan sebep almadan önce bi daha düşünün derim ben :)

Biraz konudan sapmış olacağım ama hazır çizme mevzusu açılmışken söyleyeyim, kahverengi ve tonlarındaki çizme alırken şık veya basit görünmek arasında çok ince bir çizgi var. Biz ki taba rengi kösele ayakkabı giyen her erkeği kıro diye yaftalayan bir nesiliz de nasıl oluyor bu kadar taba rengi çizmeyle ortada dolanıyoruz anlamıyorum. Kısaları ayrı, uzunları felaket. Hiç güzeline denk gelmedim bu zaman kadar.

Bu nedenle koyu kahveyi tenzih ederim ama vizon,taba,açık kahve gibi tonlarda çizme alacaksanız tercihiniz her zaman süet deriden yana olsun. Zaten bir Jennifer'a bir Kourtney'e bakınca siz de bana hak vereceksiniz :)



Uzun zaman sonra boş keseden sallamak, kimsenin zerre sallamayacağı şeylere ahkam kesmek ne güzel geldi anlatamam :pp

Bu arada epeydir buralarda olmamam rağmen beni ödüle layık gören pek sevdiklerim Maya ve Mor-Rimel'e çok teşekkürler ve kocaman öpücükler :))

6 yorum :

  1. 'Uzun zaman sonra boş keseden sallamak, kimsenin zerre sallamayacağı şeylere ahkam kesmek ne güzel geldi anlatamam :pp'

    bir defa o 'kimsenin' lafını oradan bir kaldırın ms. ne giysem,
    kaldırın, öyle konuşalım ;)

    ödülünüz de hayırlı uğurlu,
    başarılarınız daim olsun inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooo Buddha beyler gelmiş, hoşgelmiş :p

      Kimsenin sallamadığı kısım bloga post olan konu yoksa beni sallamamak değil, yoksa alnını karışlarım beni sallamayanın :p

      Ha ama diz üstü çizme konusu sizin için bu kadar kaydadeğerse bilemicem tabi kuzum :p

      Sil
  2. Kim'in yeni popo konulu fotoğrafına da iki kelam aradım yazı boyunca :) bu çizme konusunda bir de şey var; çizmenin bitim noktasında et fışkırması :( kör olaydım da görmeyeydim dedirtiyolar adama zorla.
    Öpücük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim'in mabadını satır arasında geçiştirirsem yazık olur. Ayrı bir post yapmak niyetindeyim de vaktim yok. Hoş o popoya ayrı blog açıp yazsam yeri ama neyse :p

      Et fışkırmasının her türlüsüne karşıyım ben de! İster çizmeden olsun ister düşük bel pantolondan hepsi iğrenç :/

      Sil
  3. Jennifer'a ne giyse yakıştıranlardanım. Pek bi beğenirim kendisini :)
    Onun dışında bir tek Kate'e yakıştırdım ben bu çizmeleri.
    Sanırım biraz çırpı bacak istiyor dizüstü çizmeler

    *Hoşgeldin, özledim yazılarını :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben siyah taytlı hali hariç Kate'e bile yakıştıramadım işin içine pantolon girdiğinden ama çok zayıf olduğundan göze batmıyor tabi :)

      Jennifer'in her haline bayılanlardanım ben de pek tabi ki :)

      **Ben de çok özledim <3

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)