31 Ekim 2014 Cuma

#EpicFail : Amigurumi Maceram

Başlığa bakıp yokluğumun nedeni kendimi örgüye vermem sanmayın, ona bi ara değineceğim ama önce son günlerdeki hevesim amigurumiden bahsedeyim.

Bilmeyenler için amigurumi kısaca el işi örgü oyuncak yaptığınız bir Japon sanatıdır diyebiliriz. Ki arattığınızda karşınıza çıkan ürünler sizin de elinize hemen tığ ve ipi almanıza neden olacaktır :) Aslında bu tarz el işlerine ne yatkın ne de hevesi olan bir insanım ama nedense bu amigurumi furyası beni kendine çekti ve kendi halimde bir şeyler yapmaya koyuldum. Lakin benim gibi aklına düşeni uygulamaya hevesli bir insan olunca eksik/yanlış malzeme ve nedir ne değildir diye araştırmadan olaya dalmamdan mütevellit ürünler pek tatminkar olmadı henüz. Ama bu vazgeçeceğim anlamına gelmiyor tabi :)

Hadi cadılar bayramı geliyor hem de örmesi kolay diye kabaktan başladım bir nebze başarılı oldu diyebilirim. Ama masum, sevimli bir bebek örme deneyimim bir freak yaratmamla son buldu. Suratı Freddy Krueger'a benziyor resmen :) Ama sebebi belli, ince işçilikten anlamıyorum :) Modelleri okurken sıkılıyorum ve freestyle takılınca böyle oluyor. Aslında anneannemden topladığım örgü ipler ve annemden aşırdığım tığ ile ancak bu kadar oluyor. Neyse gerekli ekipmanı sağladıktan sonra çalışmalarım devam edecek diyelim.

Var mı bu arada aranızda amigurumi ile uğraşan, bana akıl verecek olan?

*******
Sanmayın ki işim gücüm yok bunlarla uğraşıyorum. Tam tersine her şeyin üstüste geldiği bir dönemdeyim. 
Aralık ayının ilk haftası tez önerisi sunmam gerekiyor. 
Bu yetmez gibi aniden taşınma kararı aldık bir yandan da onunla cebelleşmekteyim. 
Bunların üstüne tuz biber gibi oldu ama bir de cumartesileri yarım gün çalışıyorum. 
Hal böyle olunca post yapmak hayal oluyor, sizleri bile düzenli okuyamıyorum itiraf etmek gerekirse. Aralık sonuna kadar bu tempoda devam edeceğimden bu düzen böyle gidecek bir süre, maalesef :/

4 yorum :

  1. Ama bu balkabağı çoooook tatlı ❤❤❤

    **Bazen herşey üstüste geliyor, ne vakit ne hal bırakıyor insanda.
    Biraz rahata kavuşunca arayı kapatırsın ;)
    Kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, bence de o pek tatlı ama diğeri için aynısını söyleyemeyeceğim :D

      *sorma ne halim ne vaktim yok gibi bu aralar :/

      Sil
  2. ben çok güldüm bunlara ama çok tatlı olmuşlar özellikle de freddy :) bende sabır denen şeyden pek bulunmadığı için hiç aklımdan geçirmiyorum yapmayı :)
    başta tez olmak üzere uğraştığın tüm işlerde kolaylıklar diliyorum ayrıca, umarım kısa zamanda hepsi hallolur :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz de evde bakıp bakıp gülüyoruz :) aslında sabırsız bi insan olarak benim bu işlerde başarılı olmam mümkün değil ama inadımı da kıramıyorum :)

      Çok teşekkürler, benim de temennim bir an önce hepsinden kurtulmak :)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)