14 Temmuz 2014 Pazartesi

Bizim Evin Sık Kullanılanları

Yaz gelince yüz, cilt ve saç bakım düzenim değişiyor. Normalde çok kuru bir cilde sahibim, saçlarım da ekstra bakım yapılmadığı sürece kuru maalesef. Ama yaz gelince cildim normale daha yakın hale geldiğinden kullandığım ürünler değişiyor. Bakalım bu aralar en çok neleri kullanmışım.

Yüz ve cilt bakımı doğal olarak en çok ürüne sahip kategori. Bakalım hangi ürünler varmış:
Nuxe Huile Prodigieuse Kuru Yağ: Saçınıza,cildinize ya da yüzünüze uygulayabildiğiniz bu ürün sürekli alıp alıp kullandıklarımdan. Özellikle yaz aylarında bacaklara sürüldüğünde güzel bir görüntü çıkarıyor ortaya. Simli olanı da mevcut ama benlik değil :p
Latschenkiefer Ayak Balsamı: Gratislerde satılan bu ürünü bir arkadaşımın önerisiyle almıştım o kadar beğendim ki koca boyuna rağmen stoklamışım. Nemlendirmesi orta karar ama yorgun ayaklar için birebir. Mentollü gibi bir kokusu var ve ayakları o kadar ferahlatıyor ki anlatamam. Yaz günleri ve spor sonrası için önerilir
Nuxe Lotion Tonique Douce: Aslında pek tonik kullanan bir insan değildim ta ki bunla tanışana kadar. Gül kokusunu pek seven biri değilim ama boğmayan kokusu, hassas ciltlere uygun olmasıyla favorim.
Bioderma Sebum Gel: Aslında bu ürün benim cildime hiç uygun değil ama yaz günleri normale dönen cildimi kurutmadığından ancak bu aylarda kullanabiliyorum. Cildimi iyi nemlendirdiğimden sorun yaşamıyorum. Bu yaz bitmezse kalanı fırça temizleyici olarak iş görecek.
Garnier Makyaj Temizleme Suyu: Yazın pek makyaj yapmadığımdan, waterproof ürünlere mesafeli olduğumdan işimi görüyor tek başına. O nedenle göz ve dudak için ekstra bir temizleyici kullanmıyorum.
Dexeryl Krem: Bu kremden çok geç haberdar oldum hem yüz hem vücut için kullanılabiliyor. Bu kadar güzel nemlendirip de kolay emilen bir kreme denk gelmedim daha önce. Kışın vücut yağı kullanmadan duştan çıkmasam da bu mevsimde bu krem işimi görüyor.
Mario Badescu Aloe ve Gül Suyu İçeren Yüz Spreyi: Ferahlamak için buzdolabında tutup gün içinde yüzüme 2 fıs sıkıyorum. Makyaj altına falan kullananlar var ama benim amacım sırf serinlemek.
Before Having A Date Maske: Ben bu maskeyi çok seviyorum. Anlık da olsa ayrı bir canlılık veriyor yüzüme. Özellikle uykusuz günlerimin sabahında kullanıyorum.
Loreal Skin Perfection Nemlendirici: Bu ikinci kutum sanırım. Gündüz nemlendiricisi olarak gayet başarılı.
Loreal Youth Code Göz Kremi: Çok uygun fiyata almıştım göz kremimi unuttuğum bir tatil sırasında. Son kullanma tarihine yaklaşınca bitireyim dedim. Nemlendirmesi başarılı ama kavanoz tipi ürünleri sevmiyorum o nedenle bitince almam sanırım.
Dirty Works Moisture Mask: Ambalajını ayrı, kendini ayrı seviyorum :)
Vichy +50 Spf Güneş Kremi: Bazen kokusuna dayanamıyorum ama kolay emilmesinden memnunum.
Missha Cherry Blossom El kremi: Çantamdan ayırmıyorum bunu. Kokusu harika, nemlendirmesi orta karar.
Blistex  Lip Relief Cream: Dudaklarım çok çabuk kuruyor, haftada 3-4 kez yatmadan önce uyguluyorum mutlaka.Gayet başarılı.
Yves Rocher Kayısılı Peeling: Birçok insan gibi benim de favori peelingim :)
Bu arada gece kullandığım nemlendiriciyi ve serumu koymamışım :S Serum olarak Loreal Skin Perfection Serumu ve Olay Total Effects Nemlendirici Gece Kremini kullanıyorum.

Geçenlerde bahsettim yazın kokulara karşı ekstra hassas oluyorum. Calvin Klein Eternity Aqua ve Victoria's Secret Mango Temptation dışında pek bir şey kullanmıyorum.

Saç bakım ürünlerini ise günde iki kez duş aldığım için biraz savsaklıyorum ama bu dörtlüyü kullanıyorum mutlaka.
Yves Rocher Saç Bakım Yağı: Duştan yarım saat önce saçlarıma uyguluyorum. Genelde haftada 2-3 kez kullanıyorum. 
Giovanni Brazilian & Argan Oil Saç Bakım Kremi: Bu serinin şampuanını çok sevmiştim. Saç kremi de saçları yumuşacık yapıyor, saçlarım çok kolay açılıyor bu ürünü kullanınca.
Giovanni Avocado & Olive Oil Şampuan: Yine nemlendirmesinden memnun kaldığım bir şampuan. Tek kötü yanı boyutu.
John Frieda Saç Serumu: Saçlarımı şekillendirmeye üşendiğim şu günlerde en büyük kurtarıcım. Duştan çıkar çıkmaz uyguluyorum, ne elektrikleniyor ne de kabarıyor saçlarım.


Bu da evimizin erkeğinin sık kullandıkları:
Otacı Saç Toniği: İkimizin de en büyük korkusu A.'nın ileride saçlarından olması :p Bu tonik saçları güçlendiriyor. Hem sabah hem akşam kullanılıyor.
Bioxcin Forte Şampuan: Saç dökülmesine karşı bir ürün daha. Bu 3. kutu. Aslında saçları dökülmüyor A'nın ama saçları güçlendiriyormuş bu da ondan tercih ediyoruz.
Pierre F Estheticians Formula Gentle Peel Off Mask : Soyulabilen bu maske yüzdeki fazla yağı alıyor. Benim aksine A'nın cildi yağlıya dönük karma. Normalde de peeling etkili yüz yıkama jeli kullandığından bnu 3-4 haftada bir kullanıyor.
Avon Men Yüz Yıkama Jeli: Bizim ofisteki çalışanlardan biri Avon temsilcisi olunca denemek için almıştık ama çok memnun kaldı A. 
Neutrogena El Kremi: Parfümsüz olması nedeniyle tercih sebebi.
Neutrogena Deep Mouisture Vücut Losyonu: Erkeklerin her duştan sonra vücudunu nemlendirmek gibi bir adeti yok. Öyle olunca haftada 1-2 kez ancak kullandığından en nemlendirenini kullanıyoruz.
Rexona Men Invisible Pudralı Deodorant: E bu havalarda deodorantsız olmaz tabi.
Listerine Cool Mint Ağız Çalkalama Suyu: Ben bu aromalısını sevmiyorum ama evimizin ve çantamızın demirbaşı.
Dexeryl Krem: Ben bu kremi vücudum için kullanırken küçük versiyonunu yüz kremi olarak kullanıyor A. Yüzde yapış yapış bir his bırakmamasını seviyor.
Yes To Cucumber Eye Gel: Kendime aldığım bu ürünün nemlendirmesi bana yeterli gelmedi ama A.'yı tatmin etti. Özellikle buzdolabında muhafaza edip kullanınca şişkinliklerden eser bırakmıyor.
Beauty Formulas Burun Bandı: Aslında siyah noktalardan kurtulmak için ikimizin de favorisi bu bantlar.
Sudocrem: Traş sonrası tahriş olan bölgeleri rahatlatmada birebir.
Nivea Milk And Honey Lipbalm: En nemlendirici ve renksizinden lipbalmımız her daim hazır.
Diesel Only The Brave ve Hugo Boss ise bu havalarda sık tercih ettiği kokular A'nın.
Epeydir bu kadar uzun yazı yazmamıştım. Buraya kadar sabırla okuduysanız teşekkürler. Merak ettiğiniz ürünler varsa söyleyin mutlaka detaylı bir şekilde inceleyelim :)

Bu arada sizin sık kullandığınız ürünler neler?

8 yorum :

  1. Farkında olmadan ne kadar çok şey kullanıyoruz dimi ? Toplu olarak bakınca fark ediyor insan :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma ya yazarken vazgececektim bir ara ;)

      Sil
  2. Şu vw minibüs zeminine de hastayım :p

    YanıtlaSil
  3. en büyük korkunuz bu mu la :D

    bir erkek bu kadar bakımlı olabiliyor muymuş ya aklım şaştı yeminle
    Hayır ben enişte kadar bakım yapmıyorum kendime utanarak söylüyorum ama :D saç tonikleri vücut losyonları anaaaaam ben benim adaya geri döneyim beni anca o paklar :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O valla en azından benim icin ;)
      Erkekte sac konusundaki takintimi anlatsam linc eder beni :/

      Adami da boyle vermediler kuzu, 7 senede ancak bu hale getirdik kendine bak yoksa 10 yil sonra yaninda kizin gibi durursam karismam diye diye ;)

      Sil
  4. Nuxe benim de favorilerimden...
    Dexeryl'i hiç duymamıştım, merak ettim

    Yalnız Ceyda'ya katılıyorum, ne çok şey sürüp sürüştürüyoruz, ne çok kimyasal alıyoruz vücudumuza
    Korkutucu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dexeryl'i ben de eczanenin fırsat ürünleri kısmında görünce denedim ve memnun kaldım. Gayet uygun fiyatlı bir nemlendirici.

      Sorma tüketim çılgınlığımıza ayrı, maruz kaldığımız kimyasallara ayrı üzülüyorum.

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)