24 Temmuz 2014 Perşembe

Ankara'da Hayatta Kalma Dersleri - Trafik 102

Güya evde boş boş oturduğumdan posta boğacaktım blogu di mi, kahrolsun tembelliğin dayanılmaz hafifliği :/ Neyse eskilerden bir yazının devamını getirelim bari. Ama Trafik 101 dersini almayanları şuraya alalım önce TIK TIK!



Yolun Ortasında Pat Diye Duranlar
Son günlerde en sık karşılaştıklarımdan biri yolun alakasız yerlerinde duranlar. Dönüşün hemen bitiminde durup bana çarp diye bekleyenler, pat diye önünde durup dörtlüleri bile yakmaya üşenenler artık ne ararsan var.

Geri Geri Gidenler
Eskişehir, İstanbul yolunda dönüşü kaçırıp o trafikte geri geri gidenleri gördükçe bizim milletin cesaretine hayret ediyorum. Hayır üşengeçlikten mi akıl edememekten mi aklım almıyor. Ya 5km daha fazla gidersin en fazla bulursun bir dönüş.

Sol şerit Karmaşası
Bu zamana kadar Ankara dışında hiçbir yerde denk gelmediğim bir şeyden bahsetmek istiyorum. Cidden merak ediyorum tüm şeritler akarken sol şeridin tıkandığı başka bir yer var mı şu dünyada. Nasıl beceriyoruz bilmiyorum ama trafik tıkanmaya başladı mı sol şeritten kaçacaksın arkadaş ben onu öğrendim. İstanbul yolu için konuşacak olursam sağ şerit sol şeritten +20 daha hızlı gidiyor desem.

Sağdan Gidiciler Ömür Yiyiciler
Bir de yeni araba kullanmaya başlayanlar ve 60 yaş üzeri kullanıcılarda görülen sürekli sağdan gitme alışkanlığı var ki evlere şenlik. Emniyet şeridine mi güvendiklerinden bilmiyorum ama Türkiye'de insanların soldan gitme fantezisi olduğundan sağ şerittekiler soldakilerden hızlı gidiyor genelde. Bu durumda 70-80 ile giden arkadaşlar selektörle taciz ediliyor sürekli. Artı dönmeyi son anda akıl edenler yüzünden en soldan gelip sağa dönmeye çalışanlar pat diye önünüze kırıp sizi heyecanlandırıyorlar. 

Trafiği katleden 34 plakalılar
Ankara'daki 34 plakalı araçların çoğu şirket arabası bildiğiniz üzere. Lakin bu arkadaşlar aralarında anlaşmış sanırım babamın parasıyla almadım ya diye altlarındaki arabaya acımadan hunharca geziniyoırlar trafikte. Nerede önüne kıran, aynanı sıyırıp geçen, park ederken sığmayacak yere bile arabayı yanındaki arabaya sürtmekten çekinmeden park eden bir arkadaş görürseniz bilin ki bunlar.

4 yorum :

  1. İtinayla, tek tek terbiye ediyorum siz merak etmeyin Ms. Ne Giysem ;)
    Hele o 34 plakalar yok mu, en büyük zevkim ;)
    Ama şu soldan 50km/saat hızla giden bayanlara bir çift lafım olacak :
    Bacılar, size büyük ihtimalle 'Bırak, kim ne yaparsa yapsın, kornaya da bassa, selektör de yapsa, sen şeridinde kal, işine bak' dediler.
    Ama yapmayın, etmeyin, bir çakalın lafına kanmayın.
    Allah aşkına, sağa geçin.
    Ok?
    :p

    edit : imla.

    YanıtlaSil
  2. Acemilere ya da kadın şoförlere aman sağdan yavaş yavaş git diye salık verenleri ıslak sopayla dövmek lazım ya neyse :)

    34 plakalara da acayip kılım, gel haklarından pls :p

    YanıtlaSil
  3. Cok guldum ya okurken ozellikle sol serit meselesi dogru bir tespit olmus ;) bende 7-8 aydr kullaniorm araba. Kullanmaya baslayinca daha ii anlior insan ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guldurebildiysem ne mutlu bana ;)
      Dedigin gibi kullanmaya başlayınca anliyor insan ;)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)