6 Haziran 2014 Cuma

Eskiden Buralar Hep Dutluktu...

Oldum olası eller havaya insanı olmadım. Üniversite yıllarımda bile benim eğlence anlayışım 2-3 kadeh bir şeyler içip sohbet edebileceğim güzel müzikler çalan bir mekandı. Tabi etrafınızdaki kişilerin etkisi ve böyle mekanların eskinin Ankarasındaki azlığı nedeniyle sevmediğim ortamlara girmedim değil. Nedense aklıma geldi acaba kapandı mı oralar diye bakarken son yıllarda Ankara'da ikamet etmiş insanların mutlaka uğradığı en kötü önünden geçtiği bu mekanları sizlerle yad edeyim istedim.

İlk en nefret ettiğimle başlayım:
Brothers
Hem 7. caddedeki hem Kızılaydakine sayısız kez gittim. Bir mekan bu kadar mı kalabalık olur arkadaş. Arkanızdaki adamın sandalyesi sizinkine yapışık, müzik dersen kötü. Daha da kötüsü acayip yılışık solistler. Hele bir de kızkıza ya da kızların çoğunlukta olduğu bir grupsanız hemen sahnenin önüne alırlar sizi zorla. Gecede en az 5 doğumgünü kutlanır. Of hatırlayınca afakanlar bastı. Lakin en yakın arkadaşlarım ve arkadaşları pek severdi, el mecbur naparsın.

Yer fıstığı 
7. caddedeki şubesi için konuşacak olursak küçük, duman altı bir mekandı. bir de o kabukları yere atma fikri saçma ve gereksiz sırf konsept yapacağım diye. Müzikler berbat bir de içeri kıro doluydu şimdi yalan yok. Allahtan kapandı sonra :)

Overall
Şimdi bura için bi tabir var Ankara'da pavyona git ama Overall a gitme diye anlayın artık. 2006-2007 yıllarına kadar gayet güzel bi mekanken sonra çok bozdu,ama öyle böyle değil :)

Saklıkent
bizim neslin konser mekanı. Şimdikiler gibi o da mekanın 2 katı bilet satıp balık istifi gibi diziyordu milleti. Ankara'da işletme mantığı değişmiyor demek ki.

Gölge Bar
90larda efsane olmuş, Sakarya taraflarında gidilebilecek ve düzgün müzik dinlenebilecek tek mekandı herhalde. Lakin 2007den sonra bozdu orası da ayrı.

eski-yeni / Telve vb.
Buralar öğrenciliğimin son yıllarında açıldı sanırım. İçerisi öğrenci doluydu her daim. Yaş ortalaması 22yi geçmez. Hizmet,kalite dersen düşük çünkü ucuz bu da neden öğrenci dolu olduğunu açıklıyor sanırım. Bir de belki içerdeki üniversiteli kızlardan birini ayarların diye gelen 35 yaş ve üzeri takım elbiseli amca kaynıyordu eskiden şimdi öyle mi bilemem.

Drunk
ODTÜ 100.yıl çıkışında bulunan Çankaya, Bilkent, ODTÜ ve Hacettepelilerin uğrak yeri olan bu mekanda da amaç yine karı kız kesmekti çoğu için ama en azından kelli felli adamlar gelmiyordu. Bir de yemekleri çok güzeldi bak, kapandı gitti ama.

Ha iyi mekanlar yok muydu diyeceksiniz vardı ama şu an aklıma sadece Manhattan geliyor :) Daha vardır da aklıma gelmiyor, hatırlatın bana Ankaralılar :)

Peki sen ne arıyorsun diyecekseniz. Aslında çok bir şey aramıyor adam gibi hizmet, güzel müzik ve sürekli g.tü başı kollamayacağım bir ortam. Neyse şimdi bir kaç mekan var Allahtan adam akıllı , bizim zamanımızda yoktu bunlar azizim dutluktu hep buralar..

Şimdi nereleri seviyorum derseniz konumundan dolayı gitmeye alıştığımdan mıdır nedir ama hafta içi arkadaşlarla buluşup hasret gidereceksem Tepe Prime'daki New Castle tercihim oluyor. Ayrıca yeni açılan No.4 de fena değil gibi. Güzel müzik dinleyip eğlenmek istersem Mood Shifters inc geliyor aklımıza ilk genelde. Brasserie Bomonti de gidilmeyecek yer değil. Bir kaç yerim daha var ama onlar bende saklı kalsın :p E anlamışsınızdır nasıl bir mekan istediğimi, sizden gelecek önerilere de açığım :)

13 yorum :

  1. g.tü başı kollamayacağım mekan :D iyi güldüm buna :D :D benim kafa aynı seninki gibi çalışıyor

    YanıtlaSil
  2. Doğma büyüme ankaralıyım düşündüm taşındım aklıma bi tane mekan gelmedi, olanlarda kapandı gitti...sahi şimdi nereler var bilmiyorum, ev kuş olmuşum galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ev kuşu oldum sayılır, ama bunda kaliteli mekan azlığı büyük neden Ebrucum :)

      Sil
  3. Iki üç kadeh içip ç akır keyif çıkacağım mekan, g.tu başı kollamadan ; mekan gibi mekan :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok öyle mekan yahu :p

      Sil
    2. mimlendin şeker!

      http://yuzleri-arayan-kadin.blogspot.com.tr/2014/06/mimler.html

      Sil
  4. brothers'ın kızılayda şubesi olduğunu bile bilmiyodum ki bahçelidekinden ben de nefret ederim!
    hatta sanırım nefret listene tamamıyla katılabilirim gittiklerime bir kez gidip bi daha asla gitmedim, bikaç tanesine ise duyduklarım yüzünden hiç gitmedim :D bi de kızılayda passage var ki o da baya nefretlik!

    ama manhattan tam efsanedir :) new castle da öyle sanırım her şubesini ayrı seviyorum.. tunalıdaki gagamanjero olabilir belki.. flat'i de severim ben hafta içi daha çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık yoktur belki benim bu yazdıklarım 2009'a kadar olan mekanlar çoğu kapandı sanırım, yaşlandık :)

      Passage'dan ben de hiç hazzetmiyorum.

      Manhattan ve New Castle beni de hiç hayal kırıklığına uğratmadı. Flat'i unutmuşum yazmayı gittiklerim arasına. Gagamanjero aklımda ama gitmek bir kısmet olmadı, uğrayayım en kısa zamanda ;)

      Sil
  5. Nefes vardı. Az giderdim güzel konserler olurdu efendi gruplara ait. Bunlara da bir şey eklenmez sanırım. Ankara dediiğin bu kadar işte. Ondan kaçtım ben o şehirden (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah nasıl unutmuşum Nefes'i ya :/

      Yok valla bu kadar bir şey Ankara, bırakıp gidemiyoruz ama :(

      Sil
  6. en nefret ettiğim sixteenn vardı tunalıda hiç unutmuyorum, 1 kere gittim çok pişman olmuştum, iyileri zaten yazmışsınız siz:))
    eskiden diskolar vardı geri kalan hep dutluktu:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç duymadım orayı ama zaten dediğin gibi bir yerse iyi ki bilmiyormuşum :D

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)