11 Haziran 2014 Çarşamba

Bronzlaşamayanlardan Mısınız?

Buğday tenli hatta esmer sayılacak bir insanım ama cildimin güneşe toleransı neredeyse sıfır. Korunmadan güneşe çıkmaya göreyim cildim kabarır, kaşınır ve hatta beyaz tenliler gibi kızarır. Lakin abartmamak kaydıyla bronz teni seven bir insanım. Bu sebeple hem korunarak hem de bronzluğu artıran yağları vs. kullanarak yanma çalışmalarına başlıyorum yaz başında bu sene olduğu gibi. Amma velakin ben yanamıyorum arkadaş. Ne Eda Taşpınar yağlarını sürmediğim ne solaryumlara gitmediğim kaldı. Vücudumun üst kısmı bir nebze de olsa istediğim kıvama gelse de iş bacaklara gelince yanmıyorum. Tüm yaz güneşin altında kalsam da o bacaklar yanmıyor. Normalde solaryuma gidenlere saydıran bir insanım ama tükürdüğümü yalayıp solaryuma bile gittim geçen senelerde bembeyaz çıkmayım insan içine diye ama bana mısın demedi. Bu konuda şikayetlenen çok insan duyuyorum belki bir çaresini bulan da vardır, varsa paylaşın lütfen kuzum :P

Peki bacaklarım istediğim bronzluğa gelmiyor diye vazgeçiyor muyum, tabi ki de hayır. Zaten doğru düzgün güneş göremediğimiz şu günlerde giydiğimiz elbiselerin , eteklerin altında bembeyaz durmasın o bacaklar diye bizi düşünen ürünler mevcut - special thanks to Sally Hansen ;)


Bacak fondöteni, bacak spreyi, kremi diye anılan bu ürünlere mutlaka rastlamışsınızdır. Yaklaşık 4-5 yıldır bu tarz ürünleri kullanan biri olarak haklarında iki laf etmek istedim. En favorim tabi ki Sally Hansen Airbrush Legs bacak spreyleri. En açık tonu hariç diğerlerini vücudumun diğer kısımlarının bronzluk derecesine bağlı olarak sürekli kullanıyorum. Ne bir akma ne de bulaşma söz konusu. Bacakları pürüzsüz göstermesi de cabası. Ülke sınırları içinde gereksiz pahalı satılsa da parasının hakkını sonuna kadar veren bir ürün. 
Geçen sene ise Watsons'da bu ürüne benzer olarak Sun Shimmer by Rimmel London Instant Tan Bronzlaştırıcı Spreye denk geldim ve 20 TL civarındaki fiyatını görünce bir şans vermek istedim. Renk skalası Sally Hansen'e göre daha kısıtlı olsa da Medium tonu beni gayet mutlu etti. Yine gün boyu kalıcı bir ürün, uyguladıktan 5 dakika sonra üzerinizi giyerseniz bir bulaşma söz konusu olmuyor bunda da . Eğer ben Sally Hansen'e o kadar para vermem diyorsanız öneririm.
Yine Watsonslarda Rimmel London Sun Shimmer Instant Tan Make-Up şeklinde krem formda bir ürün de var. Lakin onu dalgasız ve eşit uygulamak daha uğraştırıcı geldi bana. Her ne kadar verdiği görünümü sevsem de pratik değil. O nedenle sprey ürünler oldukça kullanacağım bir ürün değil.
ah unutmadan bir de bu ürünleri daha kolay çıkarmak için Rimmel Instant Tan Eraser adlı bir ürün de mevcut. Bu tarz ürünler kullanıyorsanız mutlaka edinin derim.


Tabi bunlar günlük çözümler. İsterseniz güneşsiz bronzlaştırıcı ürünler kullanıp daha uzun süreli bronzluk elde edebilirsiniz. Lakin o ürünleri uygulamak zor. Uygulamadan saatler sonra renk verdiğinden düzgün uygulamadıysanız vay halinize. Bir de onların verdiği bronzluk daha bir turuncu ve doğal olarak da yapay duruyor. Bu zamana kadar Sally Hansen, Bioderma, Nivea gibi markaların otobronzanlarını denedim ama memnun kalmadım maalesef.



9 yorum :

  1. Ben de bacaklarım içim Sally Hansen'ın bronze rengini kullanıyorum.
    Güzel, tatlı bir bronzluk veriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de vazgeçilmezim,kıymetlim :)
      Verdiği bronzluk gerçekten çok doğal.

      Sil
  2. kesinlikle sally hansen. ben de beyaz bacaklarıma cozum unu buldum dedıgın gıbı puruzsuzlluk hos gorunuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet diğerleri de renk veriyor ama Sally Hansen'in verdiği pürüzsüzlük yok onlarda maalesef :(

      Sil
  3. Ben normalde açık tenliyim ama kol yüz buğday :D teşekkürler akdeniz bölgesi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya biz bu Ankara'nın karasal ikliminde napalım kuzu :)

      Sil
    2. Plajda amele gibi dolanan ben oluyorum ama bebek. Insan gölge de önce kızarır ikinci üçüncü gün kararır mı? Ama bacaklar yine aynı tona gelmiyor. E ben bronzlaşmayı da sevmeyince mavi bayraklı olmayan denize girmemeye başladım :)))

      Sil
  4. vay be, kadın milleti birşeye takmaya görsün, araştır bulur. helal sana :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ürünleri yapanları takdir etmek lazım asıl :D

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)