14 Mayıs 2014 Çarşamba

Utanıyorum..



Sadece öldüklerinde bu ülkede ters giden bir şeyler var deyip ağlayıp üzüldükten bir kaç hafta sonra bu olayların da tıpkı Zonguldak, Reyhanlı gibi unutulup yılda bir kez hatırlanacak olmasından dolayı utanıyorum.

Nasılsa bir şey değişmiyor, hem ben oyumu ona vermedim deyip bu ülkedeki düzensizliklerin peşinden gitmek için hiçbir adım atmadığım için kendimden utanıyorum.

201 ölüyü 200 diye yuvarlayıp o bir canı hiçe sayıp haber yapanlar adına utanıyorum.

15 yaşındaki çocukları bırak madenlerde nerede olursa olsun çalışmaya mecbur ettiğimiz için utanıyorum.

Bu olaya hala kader diyebilenler olduğu için utanıyorum.

"Çizmemi çıkarayım sedye kirlenmesin" diyecek kadar temiz yürekli insanlara bunları yaşattığımız için utanıyorum.

Ben bugün nefes alabildiğim, gün ışığını görebildiğim, insan olduğum için utanıyorum.

4 yorum :

  1. Ya özgürlük ararken öldürülürsün, ya ekmek ararken. Ama ölürsün. Ama hep ölürüz!

    Bu ülke 1 torba kömür çıkartmak için canını verenler ile o kömüre bedava sahip olmak için ruhunu satanların ülkesi!

    YanıtlaSil
  2. Ya şimdi olayı neden siyasete bağlıyorsunuz.Böyle büyük kazalar her zaman yaşanabilir.Tabi çok yazık oldu,çok üzüldük ama herşeyi baştakilere maal etmek bana doğru gelmiyor.Önce 15 yaşında o çocuğu madende çalıştıran aileye ve buna izin veren maden işletmecisine sormak lazım.Sonuçta başbakan ne kadar denetleyebilir.Kanunen de yasak çocuk işçiler hepimiz biliyoruz.Ayrıca Enerji bakanını dinlemediniz galiba hiç 201'i yuvarlak hesap 200 yapmadı.203 kişi hayatını kaybetti dedi ama daha fazla da olacak derken hemen sayı 205'e yükseldi.Bu kazada ihmaller varsa zaten gerekli yaptırımlar uygulanacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada siyasi ne var söyleyebilir misiniz?
      Ben yuvarlak hesap yapan enerji bakani mi demisim ya da ima etmişim ?
      Dikkat ettiyseniz kimseyi suclama niyetinde değilim. Sanmam ki okumadan etmeden insanları elestirecek hemen karşı argüman uretecek bir insan olasiniz.Ya yazimi baska yaziyla karistirdiniz ya da tum gün okuduklariniz sizi etkilemis olacak ki yazdiklarimi calakalem okuyup yorum yaptiniz.

      Su yazimda benim tek derdim bizi bu kadar ben merkezci hale getiren dunya duzenine isyan etmek.

      Yalniz simdiden suclular hepsi olu ya da gocuk altinda denilerek işverenleri zerre suçlu gormeyenlerin gerekli yaptirimlari uygulayacaginizi düşünüyor olmaniza sevindim sizi adiniza zira ben sizin kadar iyimser degilim geçmişte yasanan benzer olaylari gözönüne alirsak. Bu da gercekci bi cikarimdir siyasi bir gorus değildir belirteyim.

      Sil
    2. Peki kimse birşeyden sorumlu değilse seçimler ne için yapılıyor? Hükümetler, bakanlar ne iş yapıyor? Onu da mı kadere bıraktık yoksa?

      Neden herşeyi sen -ben diye algılayıp savunmaya geçiyoruz ki? 301 - ki bence bunun çok çok üzerinde bu rakam- can gitti ve 1 suçlu bile bulamadık iyi mi??

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)