28 Mayıs 2014 Çarşamba

Tek Derdim Ne İzlesem: Rush

Blogda film tavsiyelerinden kaçınıyorum çünkü benim spoiler vermeden bir filmi anlatmam pek mümkün değil :) Ama izlemek için geç kaldığım, gişede de hakkının verilmediğini düşündüğüm bir filmden bahsetmek istiyorum size. Eğer Formula 1 yarışlarına azıcık ilginiz varsa bu filmi çok seveceksiniz. Araçların çıkardığı ses bile beni mutlu etmeye yetti film süresince. 


Bir de dönemini bu kadar iyi yansıtan bir filme rastlamamıştım sanırım uzun zamandır.Yaş itibariyle Häkkinen-Schumacher rekabetine alışık bir nesilden olsam da James Hunt ve Niki Lauda isimlerine azıcık aşinalığım vardı. Ama dürüst olmak gerekirse bu kadar ilgi çekici bir rekabette olduklarından bihaberdim, çok şey kaybetmişim. Filmin konusunu kendim anlatsam tutup filmi anlatırım o nedenle beyazperdeden sizler için kopyaladım:

"1976 yılında gerçekleşen Alman Grand Prix yarışında Niki Lauda'nın kullandığı Ferrari ikinci round'un sonunda yaşadığı bir sorun nedeniyle yarış dışı kalır ve birincilik ezeli rakibi James Hunt'a gider. Bu kaza sonrasında Lauda yaralanır; aradan geçen altı haftanın ardından olağan hırsı ve öfkesiyle pistlere geri döner. İki yarışçı arasında italyan Grand Prix'i ile başlayan mücadele diğer yarışlarda katlanarak devam eder. Hedef dünya şampiyonluğudur... Avusturyalı F1 yarışcısı Niki Lauda ve İngiliz rakibi James Hunt arasındaki dillere destan rekabeti konu alan film, Formula 1'in altın döneminde, 1970'lerde geçiyor."

Bir de yönetmenliğini A Beautiful Mind'tan hatırlayacağımız Ron Howard yapmış daha ne olsun.Şimdi diyeceksiniz ki filmle ilgili hiç mi eleştirin yok, aslında var ama film ile alakalı değil şekilcilikle alakalı.  James Hunt'ı canlandıran, sarı saçlarından sorumlu Thor-Chris Hemsworth'un afişlerde, tanıtımlarda vs. ana karakter gibi lanse edilmesi sinir bozucu. Aksine Niki Lauda daha ön planda ama o da Hollywood'ın cilvesi işte n'aparsın.

9 yorum :

  1. oyyy bende bayılırım. Aklımdaydı ama fırsat yaratıp izleyememiştim. Bu akşam planım kesinlikle izlemek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka izle o zaman, çok merak ediyorum beğenecek misin :)

      Sil
  2. Bu filmi malum ortamlardan çektim pc'ye,
    Ama bir türlü izlemedim iyi mi?!
    Ya hikayeyi bildiğimden,
    Ya bir türlü denk gelmedi bilmiyorum..
    İzle mi diyosun sen şimdi? :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikayeyi bilmemem benim ekstra haz almamı sağlamış olabilir filmden haklısın ama sevdim ben bu filmi, ince işçilik var :p

      bi gözat derim :)

      Sil
    2. Hem, Thor da var, boru mu? :p

      Sil
    3. ne yalan söyleyim ilk başta sırf o var diye izlemeye başladım ben de :p

      Sil
  3. Selam :)
    Yeni bir etkinlik başlattım. Aslında tam olarak etkinlik denemez. Yine de katılmak istersen beklerim. :)
    http://deepoftheocean.blogspot.com.tr/2014/05/yeni-bir-etkinlik-kardes-bloglara-hazr.html

    YanıtlaSil
  4. Araçların çıkardığı ses yazmışsın o bile yeter bu filmi izlemek için!
    Kesinlikle izlenmeli. F1 severler için bir nevi nirvana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. filmi izlerken aklım sen geldin, dedim izlemiştir Mor Rimel kesin :)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)