6 Mart 2014 Perşembe

Dubai: Gezi ve Alışveriş

Daha önce ABD seyahatimin detaylarını yazmış bundan sonra yurtiçi- yurtdışı gezilerimi ve deneyimlerimi sizlerle paylaşacağımdan bahsetmiştim. Her ne kadar döneli 4 ay olsa da ancak bu yazıyı yazma fırsatı buldum. Biraz iş temelli bir gezi olduğundan kendime ayıracak 3 günüm vardı ve kabul etmeliyim ki hakkını veremedim ama en azından benim gibi kısa süreli gideceklere fikir vermesi açısından deneyimlerimi paylaşmak istedim.

Vize:
THY, Pegasus, Emirates gibi havayolu şirketlerinden biletinizi almanız halinde bu hava yolu şirketleri sizden belgerinizi istiyor ve sizin yerinize başvurunuzu yapıp tek seferde olmak üzere 30 günlük (yanılmıyorsam) vize alıyor. Benim tercihim THY'den yana oldu ve 3 gün içinde dijital vizelerimiz sorunsuzca ulaştı. Daha detaylı bilgi için https://evize.turkishairlines.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Konaklama:
Açıkçası bu zamana hiçbir seyahatte konaklayacak yer bulmak için bu kadar kafa yormamıştım. Burada bilinen otelleri deneyip işinizi şansa bırakmamanızı öneririm.

Ulaşım:
Avrupa hariç yurtdışı seyahatlarinde araç kiralama taraftarıyım. Özellikle benzin fiyatlarının ucuzluğu göz önüne alınınca Dubai için de bu tercihimiz değişmedi. Ama araba kullanırken dikkat etmekte fayda var sürücüleri bizimkilere çok benzer. Tek fark bizimkilerinin modifiye Şahinle yapmaya çalıştıklarını onlar 4000 motorlu araçlarla yapıyorlar :)
Tabi araç kiralamak zorunda değilsiniz. Metro ile her yere ulaşmanız mümkün.
Bilgi için http://dubaimetro.eu

İşin en eğlenceli kısmına geldi sıra :) Alışveriş merkezlerinin çokluğu bir yana bizde olmayan markalara da ulaşmak bir anda gözünüzü döndürebilir dikkatli olun. Benim size önerebileceğim alışveriş durakları neler derseniz:

Dubai Mall
İçinde dev bir akvaryum bulunduran, Bellagio'nın meşhur su gösterisine atıfta bulunan daha oryantal bir su gösterisine sahip büyük kelimesinin kifayetsiz kaldığı bir yer. Tek günde gezmek mümkün değil. Hangi mağazalara gireceğinizi önceden kararlaştırıp sistematik bir şekilde alışveriş yapmakta fayda var :)

Mall of Emirates
Dubai Mall'den önce en gözde alışveriş merkezi burasıymış. Kaldığım yere çok yakın olduğundan sabah ve aksam olmak üzere günde 2 kez tavaf ettim neredeyse içini.

Deira City Center
Yukarıdaki ikisine nazaren küçük bir alışveriş merkezi. İçinde New Look ve Forever 21 gibi sevdiğim markaları barındırıyor.

Day to Day 
Parfüm almak istiyorsanız burayı mutlaka ziyaret edin. Ben şu post sayesinde haberdar oldum yoksa marketten hallice bu yerin  kapısından içeri bile girmezdim. Duty-free fiyatlarından bile ucuz :) Tek sorun testerları yok :(

Al Karama 
Michael Kors, Balenciaga, Mulberry vs. derken aklınıza gelecek her ürünün kaliteli replikalarını bulabileceğiniz bir yer. Lakin fiyatlar orjinallerinin yarısından biraz az neredeyse. Pazarlık etmeden alışveriş yapmayın diyorlar. Ben açıkçası sevmedim biraz da korktum buralardan desem yalan olmaz :)

Gezilecek yerlere gelince. Sadece 3 gün kaldığımdan ve kumsal+alışveriş kombinasyonu daha cazip geldiğinden gezme kısmında zayıf kaldığımı itiraf etmeliyim.

Burj Khalifa: Dünyanın en yüksek gökdeleni. 828 metre yüksekliğinde. Giriş için önceden bilet almakta fayda var: http://www.burjkhalifa.ae/en . Hem sıra beklememiş hem de daha ucuza mal etmiş olursunuz.


Jumerah Beach Park : Kumu güzel, denizi güzel ama sıcak sularda yüzmeyi sevmiyorsanız size hitap etmeyebilir.


Önümüzdeki aylarda daha uzun süreliğine tekrar gitmeyi planlıyorum. Bu gidişimde mutlaka göreceğim yerleri de not edeyim:

  • Wafi Center
  • Open Beach
  • Wild Wadi
  • Aquaventure
  • Altın ve baharat çarşısı

Peki nelere dikkat etmelisiniz:

  • Öncelikle kıyafet konusunda bir sorun yaşamıyorsunuz. 
  • Alkol konusunda dikkatli olmak lazım. Oteller, izin verilen restoranlar dışında içmek gibi bir şansınız yok. Sarhoş bir şekilde dışarıda dolaşmanız sorun yaratacaktır. 
  • Yemek konusuna gelecek olursak ben bildiğim restoran zincirlerinden şaşamıyorum bu tarz seyahatlerde hassas midemden dolayı. 
  • Toplum içinde öpüşmek falan rastlanmayan şeyler, araştırdığım çoğu gezi yazısında yapılmaması gerekenler arasında idi. 





10 yorum :

  1. Bayıldımmm ben de gitmek istiyorum inş ilerde^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler umarım gidersin yakın zamanda :)

      Sil
    2. Ehehehe geçen yıl yorum yazmışım vala gidiyorum:) Nerde napsam diye bakınırken yazın aklıma geldi yine girdim okudum. Alışverişe adayacağım kendimi. Zaten biz gittikten 3 gün sonra ramazan başlıyo herhalde alkol tamamen sorun olur. ramazana kadar bar ve gece kulüplerini bitirelim diyoruz:)
      çanta, ayakkabı, gözlük fiyatları nasıldı bakmış mıydın?

      Sil
    3. ay buraya yazdığımız yorumları dikkate alıyorsa evren bundan sonra ona göre yazayım :D

      ramazanda nasıl olur bilmiyorum ama zaten alkol alımı kendi vatandaşları haricindekilere gece kulüplerinde ve restoranlarda serbest. Otelinizde de alabilirsiniz rahatça diye düşüyorum.

      Açıkçası Dubai en azından bize görünen kısmı pek İslam şehri gibi değil, bir yerde cami gördüm bir kez de ezan sesi duydum o da havaalanının içinde anons ediliyor da ondan.

      Kozmetik fiyatları pahalı, burada olan markalar zaten Türkiye fiyatlarına eşdeğer ya da pahalı :/ Aynısı giyim için de geçerli :(
      Açıkçası ben Amerika dönüşü gittiğim için bana daha da pahalı gelmiş olabilir o zamanlar.
      Ama ne güzel dersen Forever 21, Newlook gibi mağazalar zaten orta halli fiyatlara sahip oralardan alışveriş yapılabilir.

      Teknolojik aksesuarlar, kulaklıklar vs. uygun.

      Yalnız yukarıda da vurguladığım gibi parfüm, Victoria's Secret mistlerini uygun fiyata bulmak istersen Day to Day'a mutlaka uğra, ben alırken orijinalliklerinden şüphe ettim fiyatları görünce ama orijinal emin olabilirsin :)

      Şimdiden iyi eğlenceler :D

      Sil
    4. Aynen dikkat et:P

      Ramazanda alkol almayız, öncesinde de problem olmaz gibi:p Gideceğimiz barları bile not aldım.

      Kurların fırlamasından dolayı fiyatlar hep aynıymış artık:( Fotoğraf makinası almayı düşünüyorduk ordan epey uyguna gelir filan diye ama ı-ıh değil galiba pek.
      O mağazalara kesin giderim. Day to Day de not alındı:)

      Çoook teşekkür ettim:-*

      Sil
  2. Çok keyifle okudum paylaşımın için teşekkürler :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ben de 2008de gitmiştim bir arkaşımın yanına o gezdirmişti, kumda safari ve çölde gece geçirme olaylarını unutamıyorum çok güzeldi vee indirimli ucuz alışveriş de nefisti doğrusu .))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanım kısıtlıydı hakkını veremedim dediğim gibi ama safari fikrine sıcak bakmamıştım. Bir dahaki sefere deneyeceğim mutlaka :)

      Sil
  4. Çok gösteriş düşünü bir yer izlenimi veriyor insana, değil mi?
    Yapmacık, insan kurgusu...
    Ama bir fırsat bulup gitmek de kötü değil tabi:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkürler :)