3 Mart 2014 Pazartesi

Bazen Paranoyaklaşabiliyorum #1

Özünde kendi halinde bir insanım ama bazı deli huylarım var kabul etmiyor değilim. Misal bu gece 1 gibi dışarıda in cin top oynarken - Ankara'da bu sokaklar neden saat 22'den sonra bu kadar boş olur anlamış değilim hala - tek bir taksi var yolda ve etrafta hiç taksi durağı yok. Taksinin yakınında bir adam var ama nedense pek tekin gelmedi bana bakışları falan ben de attım kendimi taksiye hemen meğer dışarıdaki adam taksinin şoförüymüş. Ben sanki ilk defa gece taksiye biniyormuş ya da adam alıp kaçıracak gibi panik oldum (şu an çok saçma gelse de) aldım elime telefonu yalandan bir telefon görüşmesi yapar gibi "bindim taksiye canım plakası 06 t 4... , hadi geliyorum yarım saate karşılarsın" diyip aklımca kendimi sağlama aldım. Bu arada huyumdur kimin arabasına, taksiye, otobüse binsem gözüm plakaya takılır ve fil hafızam yıllarca o gereksiz bilgiyi aklımda muhafaza eder.

25 kmlik yol oldu bana 250 km. Git git bitmiyor, şoför bu arada kah telefonunu kurcalıyor, kah torpido gözünü açıp kapıyor. Bir de taksinin içi hacıyağı gibi kokuyor. Yolun yarısında sesi çıkmayan adam başlamaz mı konuşmaya. Hiç de sevmem böyle taksici muhabbetini. Ama terslemek ya da kısa kısa cevap vermek de yemiyor tabi. Neyse eve yaklaştıkça adamın günahını aldığıma mı yanayım kendi paranoyaklığıma mı bilemedim. Epey bir teşekkür edip para üstünü almayıp vicdanımı rahatlatmaya çalıştım ama kahrolsun 3. sayfa haberleri işte insanı saçma salak korkulara sürüklüyor böyle. Hele söz konusu benim gibi über panik bir insan olunca...

Neyse bu saçma olayı dünkü Oscar töreninden şu görselle bitirelim de boşa okumuş olmayın bu postu :)






6 yorum :

  1. Taksici korkusuna gülemiycem, haklısın kesinlikle.

    YanıtlaSil
  2. Kim taksici 'paranoya'nı yersiz bulabilir ki?
    Bazen ben bil.. Yok yok, benlik bir durum yok ama sen haklısın :p
    Tedbiri elden bırakmamak lazım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arabasından cok taksi kullanan bir insan olarak bu paranoyayı aşmamış olmamı yersiz buluyorum diyelim :)

      Sil
  3. Hepimiz böyle korkular yaşıyoruz artık... Dediğin gibi haberlerdir tek suçlusu... Ama yazıyı okudum, okudum, sonunda Oscar'a gelince beynim durdu, neredeyim ben şekerim, şimdi hacıyağlı kokulu taksi yazısını okuyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hacıyağını unut Bradley'e odaklan şekerim :)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)