14 Ocak 2014 Salı

Konu Dışı: Next....Next....Finish!

Bilgisayarınıza bir program kurarken yazılanları okumaz hemen ileri butonuna basar  ve sonunda bitire tıklarsınız. Ama sonra bakmışsınız ki kurduğunuz her program yanında saçma sapan bir sürü programı, eklentileri de beraberinde getirmiş. İkili ilişkileri bazen bu sürece benzetmiyorum desem yalan olur (nerd alert!)

Kadın ya da erkek, sevdiği, elde etmeye çalıştığı kişiye bir an önce ulaşmak için yanı sıra gelenleri görmezden geliyor çoğu zaman. Ne zamanki finish butonuna basıyorsun neleri hayatına aldığını görüyorsun ya o zaman bir aydınlama yaşıyorsun sanki. Karşındakininin huyları, arkadaşları,ailesi ne bileyim yürüyüşü bile batmaya başlıyor sana. 

Geçen bir arkadaşım yeni evli kuzeninin eşinden dert yandı. Kuzeni para yetiştiremiyormuş falan filan. Yok karısı çok para harcıyormuş yok kuaförden çıkmıyormuş. Hayretle bakıyorum ve sormadan edemiyorum. E adam kaç yıldır berabersin bu kadınla, kadın senin yanına geldiğinde her seferinde başka bir kıyafetle, saçlar her zaman yapılı. Çantalar dersen asgari ücrete eşdeğer fiyatlarda.. Sen anlamadın mı karşındaki ne yer, ne içer, ne giyer diye.. 

Ya da yıllardır sevgili olup, sürekli sevgilisinin arkadaşlarıyla takılan kadın neden evlenince birden o arkadaşlara düşman olur. Neden gözüne batmaya başlar aynı kişilerin değişmeyen davranışları... Ya da sevgilinken serseri ruhu çok hoşuna giden, masa başı işler bana göre değil modunda olan adam evlenince neden hiç bir işte tutanamayan, evin ihtiyacını karşılamayan biri olur senin için.

Sorun illa para olmak zorunda değil tabi. Yıllarca beraber olan çiftlerin benim gözümde ayan beyan ortada olan özelliklerini yeni yeni keşfetmeleri aslında. Adamın yemek yiyişi, kadının giyinişi bile dert olabiliyor kendilerine mutlu sona ulaştıktan sonra ki bu evlilik olmak zorunda değil. Hani çok peşinde koştuğunuz birini tavlarsınız da kısa sürede büyü bozulur ya öyle sanki.

Açıkçası o programları kurarken hep bu adımda ne diyor diye bakanlardan oldum. Hatta laf aramızda kullanıcı sözleşmelerine bile bazen bakmışlığım vardır. Bir zararını da görmedim açıkçası :)

11 yorum :

  1. Süper bir benzetme olmuş gerçekten next next finish . İlişki üzerine yazılan kişisel gelişim kitaplarına önsöz bölümü olur vallahi o kadar yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, beğenmene sevindim :)

      Sil
  2. Çok doğru anlatmışsın :)
    Zaten o karakterde ama bunu hemen idrak edememiş

    YanıtlaSil
  3. Haha çok güzel benzetmeler, çok güzel bir yazı!! Ellerine sağlık :*

    YanıtlaSil
  4. hahah :D next next next demek! :)

    YanıtlaSil
  5. Son zamanlarda okuduğum en orijinal yazı! Bir anda her şey aydınlandı sanki, hakikaten öyle yahu! :)

    YanıtlaSil
  6. Gercekten guzel bir tespit ;)))))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkürler :)