15 Ocak 2013 Salı

Bloglarda Sağ Tık Meselesi

Bazı bloglar sağ tık özelliğini iptal ediyorlar ama bunu yapa bloglara naçizane bir önerim olacak. Blogunuzda link paylaşıyor, herhangi bir bloga ya da önceki bir postunuza bağlantı veriyorsanız en azından yeni sekmede açılmasını sağlayın. Yapımı çok basit internette bunu nasıl yapacağınızı anlatan bir sürü yer var. Blogunuzu okurken şu siteden aldım şu arkadaşın blogunda gördüm gibi link verdiğiniz yerlere sağ tık yapıp yeni sekmede aç diyemediğimizden linke tıklayınca yazınızı bitirmeden hop diğer sayfaya gidiyoruz.



Artı sağ tık engelleme maalesef kopyalamaya çözüm değil! Azıcık bilgisi olan biri resimlerinizi almak için ekran görüntüsü alabilir, yazılarınızı kopyalamak için ctrl+v kombinasyonunu kullanabilir.

Kısacası sağ tık engelleme hem işlevsiz hem de okuyucularınız için zahmetli bir şey benden söylemesi :)


14 yorum :

  1. katılıyorum bazen sinir oluyorum ben de :)

    YanıtlaSil
  2. Aynen bende katılıyorum çok saçma oluyor ne yazık ki ..yazının ortasında hopp başka sayfaya geçiyorsun,sonra tekrar gir çık üşeniyor insan ..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet aslında okunurluğu azaltıyor bu :(

      Sil
  3. sonsuz hıssıyatla katılıyorum kuzum cunku atıyorum yorum yazacakken az once senı gordum yanm lınkte acayım dedım olmaıd dırek sana aktarıldım ve yazdıgım yorum yarım kaldı ::(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlara vesile olmuş canım o zaman bu sefer :))

      Sil
  4. Kesinlikle katılıyorum, alemin zekisi bu sağ tık engeli koyanlar sanki.
    Printscreen diye bir şey var resim almak için, ve daha bir sürü yöntem.
    Dediğin gibi sayfalarına girip bir şeye tıkladığında bambaşka yerlere gidiyorsun ve o bloga geri dönmeyi unutabiliyorsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o unutma olayını çok sık yaşıyorum zaten derdim de o. bir de işlevsel bir şey olsa cidden işe yarasa neyse..

      Kısacası gereksiz bi şey :)

      Sil
    2. Nesrincim printscreen i bilmeyen ya da uğraşmak istemeyen olabilir. Ya da en azından alacaksa da uğraşsın, emek versin mantığındayım ben :)

      Ama dediğinize de katılıyorum direk açılan linkler deli ediyor insanı, madem bir iş yapıyorlar tam yapsınlar. O yüzden ben yeni sekmede açtırıyorum bütün linkleri.

      Sevgiler.

      Sil
  5. Çok sinir oluyorum bu konuya.. Ekran görüntüsü alma denen şeyden haberleri yok sanki.. İlla bir şeyi kaydetmek istiyorsam hiç üşenmeyip ekran görüntüsü alıyorum..
    Ayrıca bir çok ürün tanıtımı yazısında da fotoğrafı kaydedip, blog yazarının adını, ürünün ne işe yaradığını vs yazıyorum. Sonra gerekirse yine o bloga dönüp okuyorum. Yani aslında olumlu bir şeyi olumsuza çeviriyorlar.
    Yazıların sadece ilk paragrafını yayınlamak vs çok gereksiz egolar.. Kendini daha fazla okutma çabasında olan kişileri takip etmeyi bırakıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle katılıyorum sana. Bir de hem sağ tıkı yasaklayıp hem de devamını oku koyanlar postlarının sonuna okumayı zorlaştırıyor.

      Sil
  6. Linklerin yeni sayfada açılması için CTRL tuşuna basılı tutarak mouse sol tuşu ile tıklarsanız link yeni pencerede açılacaktır. Bilgilerinize...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurşah haklısın zaten o şekilde okuyorum sağ tık engelli blogları ama gayrı ihtiyarı tıkladığım zaman o sayfadan cıkmak sorun.. yoksa linklerin sonuna"/_blank" kodu eklerse bloglar verdikleri link ayrı pencerede açılacak zaten ona bakarsan onlar da bu kolaylığı yapabilir.

      benim derdim sağ tıkın işlevsel bir şey olmaması. Yani kopyalamaya engel olamıyor maalesef.

      Sil
  7. ay ağzına sağlık hislerime tercüman olmussun resmen :D
    coralsfashion.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkürler :)