21 Kasım 2012 Çarşamba

Dukan mı Karatay mı?

Dukan diyetinin başarıları malum, ama sonrasında kilo almaya başladığından şikayet edenleri de okudum. Karataycılar ise rahat rahat meyvemizi yiyoruz, kısıtlama yok, daha Türk işi diye savunuyor.



O zaman söz sizde bloggerlar, mutlaka vardır içinizde bu diyetleri uygulayanlar. Neler iyi yönleri, nerelerde zorlandınız hele anlatın bi...

5 yorum :

  1. Dukan diyeti yaptım ancak sürekli et yemek insanı çileden çıkarabiliyor. Sebzeci olarak zorlandım :) 6 gün atak yaptım ilk hafta yaklaşık 3 kilomu verdim. Sonraları kendi diyetime geçtim. Sadece dukan kahvaltımı yaptım ilk ara öğünde yeşil elma yedim öğlen yağsız tuzsuz koca tabak sebzemi diğer ara öğünde light yoğurdumu akşam yemeği yine sebze yedim :) Akşam 7den bilemedin 8den sonra hiç bir şey yemedim. Çok acıktığım gecelerde 1 büyük bardak %0 yağsız sütümü içtim :) Ekmek hiç yemedim. Dukan diyetinde olan yulaf kepeğinden krep yaptım peynirle yedim sadece. İş ara öğünlerde bitiyor bence. Karbonhidrat hayatından çıktıktan sonrası kolay gibi :) Zaten detayları blogumda anlattım. Bir buçuk ayda 8 kilo verdim. Arada kaçamaklar yaptım. Bayram sonrasında diyeti bıraktım. Hafta başında tekrardan başlayacağım. Bu süre içersinde istediğim ne varsa yedim ve hiç kilo almadım. Sanırım dukan ile başlayıp zamanla yeme alışkanlığıma meyve ve sebze kattığım için. Bence dukan sonrasında kilo alanlar diyeti hemen bırakmışlar. kitapta 3. evrede verdiğiniz kilo başına sana gün sayısı veriyor ve onunla birlikte ekmek ekleniyor meyve ekleniyor. Vücut yavaşça alıştırılıyor. Pattt diye bırakırsanız alabilirsiniz :) Diyetleri çok araştırdım, içtiğim çaylara kadar hepsini yazdım. Kısaca burada özetledim ama blogumdan bakabilirsin detaylı bitki çayları karşılaştırmalarına kadar ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir çırpıda okudum blogunu canım çok işler başarmışsın kutlarım seni. Darısı başıma :)

      Sil
    2. Zaten en önemlilerini yazmaya çalıştım çok daha yeni olduğum için diyeti hiç bilmeyen birisi olarak ilk deneyimimi iyisi kötüsüyle yazdım umarım yardımcı olabilmişimdir :) İyi şanslar dilerim!

      Sil
  2. dukan diyeti kitabını okudum ve vazgeçtim uygulamaktan. Bence obezite sınırına gelmedikçe uygulanmaması lazım.

    en güzel diyet, ekmeği kesmek, mümkünse 1 dilime kadar düşürmek ve sofradan doymadan kalkmak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karatay diyeti de ekmeği kesin diyor tamamen. Dukan bana ağır geliyor açıkcası çok uyulması gereken şey var ama işte bir şeye bağlı olmadan da zor geliyor diyet yapmak :(

      Sil

Yorumlarınız için teşekkürler :)