12 Haziran 2012 Salı

Yaz geliyor, değişmek lazım biraz

Malum mevsim geçişleri ile başımız dertte bir türlü alışamadım şu havalara, kısacık baharı bahar yorgunluguyla geçirdim, tam kendime geldim ki bu sefer de yaz sıcakları mahvetti beni.. Resmen "kolumu kaldıracak halim yok" sendromu yaşıyorum şu an. Lakin düşündüm taşındım biraz çeki düzen ver kendine Esra dedim.. ve bazı ufak kararlar aldım:





Hem çalışan hem de doktora yapan bir insan olunca doğal olarak final dönemleri uyku nedir bilmez oluyorum. O nedenle yoğunluğumun azaldığı şu günlerde uykumu düzene sokmaya ihtiyacım var. Çünkü uyku konusunda cok uclarda yaşıyorum ya günlerce uymuyorum ya da kalkmak bilmiyorum..  





Bir de makyajı bıraktım günlük hayatımda. Makyaj dediysem hafif fondoten ya da renkli nemlendirici üstüne bir rimel bi de allık ama şu havalarda bu bile çok geliyor bana.. Lakin anne tarafımdan yadigar gözaltı morluklarım için kapatıcıdan vazgecmem namümkün... Issız bir adaya düşsem alırım yanıma o derece:)))



 
Tabi tüm kış masa başında otur, uykun düzensiz olsun bi de enerji depolamam lazım diye ha bire yiyince veremediğimiz ve hatta üstüne ekleme yaptığımız kilolardan kurtulma zamanı da geldi. Boğazımızı tutacağız biraz karpuz peynir geçireceğiz öğünleri:)) Bu arada Dukan Diyeti yapan var mı aranızda bilmiyorum ama okuyorum kitabını şu an bitirince başlama niyetindeyim ki başlarsam hayatımda yaptığım ilk diyet olacak. Hadi hayırlısı.





 
Kışın tekrardan başladığım yoga maceram yine devam etmedi. Haftada 3 kez gittiğim sporu da yogunluklarımı bahane ederek önce 2 ye sonra 1 e düşürdüm. En sonunda da hepten bıraktım. Her ne kadar şu güzel günlerde içeride spor yapmak eziyet olsa da açık mekanda benim için spor yapmak imkansız.. Hiç disiplinli değilim maalesef:( Kısacası spora kaldığım yerden devam edecek hatta sevdicekle squash dersine başlanacak, yıllar sonra tekrar tenis oynamaya bile başlarım belki bi partner bulursam :)





 

Benim için çok zor olan bir karar da dolabımı boşaltmak oldu:) Zamanında 42 kilo bir insan olarak aldığım kıyafetlerin hepsini zayıflayınca giyerim ya diye sakladıkça sığamaz oldum dolaplara aynı o 34 beden kıyafetlere sığamadığım gibi :))) O nedenle atıldı, dağıtıldı ve istenilen kiloya inene kadar kıyafet alışverişi yapılmamaya karar verildi... Geçen senelerde alıp şimdi büyük gelen etiketi üzerinde bazı kıyafetleri ise satış bloguma ekleyeceğim üşenmezsem :)



 
Artı ayakkabı orucuna da girdim.. İndirim sezonu yok şurda giyilir burda giyilir diye aldığım ama üzerinde duramadığım topukluları görünce kendime varolanların üzerinde durana dek :P ayakkabı almama kararı verdim.

aslından değişiklik yapmam gereken çok şey var daha belki ama bunları uygulasam o bile yeter bana :))


9 yorum :

  1. bu dediklerini aslında hepimiz uygulamalıyız ama nerde :) diyet konu olunca heyecanladım hemen.bende yakın zamanda yaptığım için :) 62 kiodan 55 e düştüm ben.dükan daha önce yapmadım verdiğin kiloları geri aldığını duydum onda ama şahsen denemediğim için bilemiyorum.ben amerikan kalp vakfının 3 günlük diyetini yaptım. ara vererek toplamda bu diyeti 3 kez yaptım.zaten 2. sinden sonra yemek yeme isteğin azalıyo.bide verdiğin kiloları geri almıyosun garanti.tecrübeyle sabit.sadece ilk diyette hemen kilo veremeyebilirsin, diyet işe yaramıyo diye endişelenmeye gerek yok.ben etrafımdakilerede önerdim ve zayıflamayan kimse yo.sanada tavsiye ederim.3er günlük olduğu için hem yapımı kolay hemde tamamen sağlıklı.bu diyet olayıyla ilgili tecrübelerimi bi post yapıcam ne zamandır elim gitmedi.bari bu kadar yazmışken bi post hazırlayayım nöbetten çıkınca.bende bloguma beklerim bu arada.kitap çekilişimde var ilgilenirsen.sevgiler vildan
    http://drwilldone.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım. Araştıracağım dediğin diyeti.. Geleceğim bloguna hemen. Bir de yazını da bekliyorum dört gözle:))

      Sil
  2. biz taşınıyoruz ve artık gözüm hiç bir şeyi görmüyor her şey gidiyor giyilmemişler - enerji toplamasın di mi ama : )
    bu arada derslerde başarılar,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah teşekkürler Mine çok kolay gelsin sana da.. Ev taşımak çok zor olsa da insan eline geçeni atıyor rahatlıyor biraz dolaplar :)

      Sil
  3. canım sen tam ytaz detoksu olayına girmissin anlasılan:) aşşah yardımcın olsun! sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Kolumu kaldıracak halim yok sendromu birçok insanda var.
    Dukan diyeti bende yaptım sonuna kadar uygulayabilirsen güzel bir diyet.Haberlerde birçok kanser yaptığına dair haber çıkınca vazgeçtim

    Bende bloğuma beklerim:)

    YanıtlaSil
  5. Bir kaç maddene bende mi katılsam.. Örneğin alışveriş kısmına :)

    YanıtlaSil
  6. daha bugünkilo ile ilgili bir post yaptım bende
    kolaylıklar diliyorum

    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. 2013te yapacagim seyler listesinin ilk sirasinda giymedigim kiyafetleri elden cikarmak olacak :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkürler :)